» »

belkin router težave

belkin router težave

đuričđuro ::

pozdravljeni

imam težave z routerjem Belkin wireless g+ mimo router, kupljen je bil pred enim tednom, danes sem ga pa poslušal instalirat (včeraj sem dobu prenodnik). naredu sem vse tako kot je pisalo v navodilih, inštalirov sem s pomočjo namestitvenega cd-ja. vse je potekalo lepo dokler nisem prišel do zadnjega koraka ko se mora router povezat z internetom. program je tak da da na voljo routerju 10 poskusov nato pa javi napako. pogledal sem tudi pisna navodila, mozne napake, nepravilne nastavitve na racunalniku, pa ne vem kaj bi bilo. imam siol internet, kot vrsto širokopasovne povezave sem izbral PPPOE. internet ob neuporabi routerja dela. mrežna kartica na desktopu (pc-ju) na katerega bo ruter kabelsko povezan je: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (brezicno povezavo pa bi rad imel na prenosniku). naj povem še to da racunalnik zazna router, sam potem se router ne poveze na internet. zakaj ne ?? hvala.

Ice-Heki ::

Od Belkina priloženi programi so zanič...

Torej kaj storiti?
Evo -> povežeš en računalnik in router z mrežnim kablom in odpreš brskalnik (IE, FF, Opera ...) in vpišeš pod naslov točno tole:
192.168.0.1
odpre se administracija routerja -> več o njej imaš napisano v eni debeli knjigi, ki si jo dobil zraven oz. na spletu.

Kaj moraš storiti?
V spletnih nastavitvah moraš ustvarit PPPOE povezavo -> vpišeš username in password, shraniš in zadeva se bo sama povezala na splet (ko se desno zgoraj pojavi CONNECTED zelene barve, takrat dela, prej pa ne :D)

Če bo šlo pa kaj narobe pa konkratno prašaj kaj ne dela ...

Lp,
iH

wooted ::

192.168.2.1 je naslov pri belkinih

đuričđuro ::

hvala obema za pomoc, mi je uspelo povezat router na internet, ki sedaj deluje. sedaj imam pa spet težave:
1. noče mi več odpret administracije routerja, ne vem zakaj, mogoče sem kaj napačnega spremenil pa ne vem kaj, če mogoče veste vi.
2. šel sem po belkinovem postopku za inštalacijo g+ mimo usb adapterja ki pa prav tako ne deluje (to potrebujem ker podaljša domet, desktop je v kleti, prenosnik ki sicer podpira standart IEEE.11g pa v 1. nadstropju, brez tega ne nese).hvala.

Zgodovina sprememb…

Ice-Heki ::

Od Belkina priloženi programi so zanič...

Namesti samo driverje za g+mimo usb ... -> a to je kao mrežna kartica? Potem pač daš v Control Panel novo WiFi omrežje, izbereš SSID tvojega omrežja in povežeš ...

Zakaj ti ne odpre administracije routerja:
Če se nisi odjavil, potem ponavadi 10 min ne moreš dostopat, ker je seja še odprta (varnost, da ne bi dva userja istočasno spreminjala nastavitev), največ po 99 minutah pa mora vse spet delat ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi in android

Oddelek: Omrežja in internet
3213000 (10078) Anaa1
»

Nastavitve routerja Netgear WPN824

Oddelek: Pomoč in nasveti
93605 (3492) pettri
»