Forum » Omrežja in internet » Wireless
Wireless
eddy22 ::
Pozdravljeni
Zamislil sem si brežično omerežje sedaj pa me zanima kaj predlagate povezavo imam 4mbs/1mbs,
rabil bi pa za 3 računalnike dva sta takoj zravn modema eden pa je odaljen tri prostore in vse v istem nadstropju.
Nekaj sem ze gledal pa me zanima se vaše mnenje ker na brežično tehniko se ne spoznam prav veliko.
Kpl F5D9050 F5D9230 Belkin g mimo
BELKIN F5D9050 G+MIMO USB WIFI
1 router+usb
2 usb
Stane okrog 150eur
Linksys wlan 802.11g router WRT54GL-EU
Linksys wi-fi usb adapter WUSB546C-EU
1 router
3 usb
Stane okrog 170EUR
ali pa
DIR-615 Wireless N Home Router 4 port
DWL-G132 USB 54/108 Mbps Wireless Dongle
1 router
3usb
Stane okrog 190Eur
Hvala za nasvete
Lp
Zamislil sem si brežično omerežje sedaj pa me zanima kaj predlagate povezavo imam 4mbs/1mbs,
rabil bi pa za 3 računalnike dva sta takoj zravn modema eden pa je odaljen tri prostore in vse v istem nadstropju.
Nekaj sem ze gledal pa me zanima se vaše mnenje ker na brežično tehniko se ne spoznam prav veliko.
Kpl F5D9050 F5D9230 Belkin g mimo
BELKIN F5D9050 G+MIMO USB WIFI
1 router+usb
2 usb
Stane okrog 150eur
1 router
3 usb
Stane okrog 170EUR
ali pa
DIR-615 Wireless N Home Router 4 port
DWL-G132 USB 54/108 Mbps Wireless Dongle
1 router
3usb
Stane okrog 190Eur
Hvala za nasvete
Lp
- spremenil: eddy22 ()
imagodei ::
Če sprašuješ, kakšno omrežje NAJ POSTAVIŠ, si ga še nisi OMISLIL, ampak ZAMISLIL.
iz SSKJ online:
omísliti si -im si dov., omíšljen (í ȋ) ekspr. kupiti si, priskrbeti si: omislil si je nov avtomobil; takih oblek si ne more omisliti / celo hlapca si je omislil dobil, najel; boljšega skrivališča si ne bi mogel omisliti najti, pripraviti omísliti star. preskrbeti, oskrbeti: omislil ji je gramofon / omisliti koga z vsem potrebnim
zamísliti si -im si dov. (í ȋ) 1. v mislih izoblikovati, ustvariti: zamisliti si načrt za pobeg; za pogovor si je že vnaprej zamislil vprašanja; stvar poteka drugače, kot si jo je zamislil / storili so, kakor si je zamislil; ali si lahko zamisliš, kako bo potekal ta poskus 2. v mislih izoblikovati, ustvariti podobo, predstavo česa a) kar v resničnosti (še) ne obstaja: zamislite si črto med dvema točkama; risba je taka, kot si jo je zamislil; njegovo zunanjost sem si drugače zamislil / ni si mogoče zamisliti bolj različna značaja (...)
iz SSKJ online:
omísliti si -im si dov., omíšljen (í ȋ) ekspr. kupiti si, priskrbeti si: omislil si je nov avtomobil; takih oblek si ne more omisliti / celo hlapca si je omislil dobil, najel; boljšega skrivališča si ne bi mogel omisliti najti, pripraviti omísliti star. preskrbeti, oskrbeti: omislil ji je gramofon / omisliti koga z vsem potrebnim
zamísliti si -im si dov. (í ȋ) 1. v mislih izoblikovati, ustvariti: zamisliti si načrt za pobeg; za pogovor si je že vnaprej zamislil vprašanja; stvar poteka drugače, kot si jo je zamislil / storili so, kakor si je zamislil; ali si lahko zamisliš, kako bo potekal ta poskus 2. v mislih izoblikovati, ustvariti podobo, predstavo česa a) kar v resničnosti (še) ne obstaja: zamislite si črto med dvema točkama; risba je taka, kot si jo je zamislil; njegovo zunanjost sem si drugače zamislil / ni si mogoče zamisliti bolj različna značaja (...)
- Hoc est qui sumus -
bluefish ::
izogibaj se Belkin-a, saj pod večjim številom povezav enostavno poklekne.
Morda se ozri še po Buffalu, če te omenjeni modeli ne omejujejo.
Morda se ozri še po Buffalu, če te omenjeni modeli ne omejujejo.
Spajky ::
1 x wifi router Buffalo WHR-HP-G54 + 3 x NetGear WG111T wifi UsbKey
pa nastavit vse na 802.11b_Only 11Mbit/s in na ruterju firmware nadgradit na DD-WRT ... , skupaj manj kot 200e ...
pa nastavit vse na 802.11b_Only 11Mbit/s in na ruterju firmware nadgradit na DD-WRT ... , skupaj manj kot 200e ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
nejck ::
...
1 router
3 usb
Stane okrog 170EUR
Ne rabis 3h USB, ce imas 2 racunalnika takoj zraven modema,routerja jih lahko povezes s kablom.... in ze si na 100€ :)
lp
blackbfm ::
Linksysu se reče WRT54GL in ne 45GL.
Če rabiš zanesljivo in stabilno ter odzivno povezavo raje potegni kabel..da ne boš potem razočaran
Če rabiš zanesljivo in stabilno ter odzivno povezavo raje potegni kabel..da ne boš potem razočaran
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Gwanaroth ::
Kaj mislite, če bi v tem primeru uporabil za router Linksys WRT54GL in v pcju Canyon CN-WF511, bi verjetno moglo it?
Lights often keep secret hypnosis..
bluefish ::
verjetno bi. Sam namreč v bloku lovim signal soseda nadstropje višje; tudi signal od sosednje hiše.
Spock83 ::
Priporočam Dlink DIR-635. Sam imam DIR-655 in je vrhunski.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()
Gwanaroth ::
Hmm, ta Dlink je še enkrat dražji od Linksysa.
Sprašujem se, če to splača, glede na to, da bo serviral samo 1MBit adsl in popolnoma nič drugega .. ?
Sprašujem se, če to splača, glede na to, da bo serviral samo 1MBit adsl in popolnoma nič drugega .. ?
Lights often keep secret hypnosis..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi router z 802.11n podporo?Oddelek: Kaj kupiti | 1575 (1238) | RejZoR |
» | Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10082 (6823) | janezek67 |
» | Kateri Wireless router?Oddelek: Kaj kupiti | 4987 (3738) | Voip |
» | Kateri usmerjevalnik(router)?Oddelek: Kaj kupiti | 5623 (4420) | KandazaR |
» | WRT54GS ali WRT54GL router?Oddelek: Omrežja in internet | 2772 (1911) | amigo_no1 |