Forum » Pomoč in nasveti » Težava s Sapphire Radeon X1950pro...nujna pomoč!
Težava s Sapphire Radeon X1950pro...nujna pomoč!
Echelon ::
Lep pozdrav vsem!
Imam veliko težavo...kot sem že enkrat napisal, da dobim pri igranju zahtevnih iger črn zaslon, sam mislim .da sem zdaj ugotovil, ka je narobe. Krivec je moj radeon. Torej po recimo 10 minutnem igranju se mi pojavi črn zaslon, na monitorju se samo izpiše "digital, analog" (imam LCD Samsung 19") in to prikazuje cirga 15 sekund, potem pa postane popolnoma črna slika. To mi deluje, kot da bi grafična zgubila stik s compom. Pri izklopu se na grafični popolnoma ugasne ventilator in ne migne, dokler ne resetiram. Potem pa podivja in začne hladit kartico. Zdaj me pa zanimajo vaši strokovni nasveti, kakršnikoli v bistvu...Kaj mislite, da bi blo tu narobe? Mogoče nakup hladilnih rebr ali kej drugega..? Aja pa menjal sem cel komp, razen grafične, gonilnike tudi menjaval...ampak se ne znebim tega problema
RES prosim za pomoč.
Imam veliko težavo...kot sem že enkrat napisal, da dobim pri igranju zahtevnih iger črn zaslon, sam mislim .da sem zdaj ugotovil, ka je narobe. Krivec je moj radeon. Torej po recimo 10 minutnem igranju se mi pojavi črn zaslon, na monitorju se samo izpiše "digital, analog" (imam LCD Samsung 19") in to prikazuje cirga 15 sekund, potem pa postane popolnoma črna slika. To mi deluje, kot da bi grafična zgubila stik s compom. Pri izklopu se na grafični popolnoma ugasne ventilator in ne migne, dokler ne resetiram. Potem pa podivja in začne hladit kartico. Zdaj me pa zanimajo vaši strokovni nasveti, kakršnikoli v bistvu...Kaj mislite, da bi blo tu narobe? Mogoče nakup hladilnih rebr ali kej drugega..? Aja pa menjal sem cel komp, razen grafične, gonilnike tudi menjaval...ampak se ne znebim tega problema
RES prosim za pomoč.
MSI Z87-G43 GAMING, Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz,
16GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz, Sapphire 4096MB ATI AMD Radeon R9 380
1GB WD Blue, 232GB Samsung SSD 850 EVO 250GB, 2GB WD Green
- spremenilo: Echelon ()
Misliš garancija Maj a študiram to, ampak nimam kakšne nadomestne kartice Čakal bi mesec, mogoče več...V bistvu mi ni problem namontirat hladilna rebra, ampak moram vedet, če je res to krivo...
Zdaj sem naložil Everest in mi je pokazalo temperaturo grafičnega procesorja (GPU) celih 68°. Emmm, to je malo veliko kajne...??
Zdaj sem naložil Everest in mi je pokazalo temperaturo grafičnega procesorja (GPU) celih 68°. Emmm, to je malo veliko kajne...??
TOP ::
ja jaz ko špilam mi pride temp do 80 imam pa isto grafo,tako da, nevem če je to kaj krivo.IN čim boš šaril po grafi in limal rebra gor,adijo garancija.
To se zavedam ja. Tebi gre do 80°? Noro. Jaz sem se pozanimal pri parih kolegih s karticami GF 6600GT 42°, ATI 9600XT 45° in GF 7600GT 63°ter GF 7950GT 69°....ok nič jasno. In tebi gre do 80 in ne zajbava kej..?
MarkoMan ::
Deluje kot da se ti grafa pregreva. Lahko stestiras z....rečmo z odprto stranico in ventilatorjem. Osebno sem imel podobne probleme z drugo grafo in sem jih rešil z dodatnim ventilatorjem na stranici ohišja, ki direkt piha na grafo. Od takret mi ni zmrnu comp niti enkrat....GL
vsak zacetek in zacetnik je tezek
Bom probal to ja, MarkoMan. Še nekaj sem ugotovil, ko s prstom nežno sučem ventilator na kartici, se nekako zatika, ne gre gladko okrog, ampak se na recimo....vsako tretjino kroga rahlo zatakne oz. zaskoči...je to normalno? Meni nekak ni.
Malo prej sem iz Crysisa Alt+Tab-al in mi je kazalo temperaturo grafične 107°! Kaj mislite o tem? Se mi pregreva kajne?
Še enkrat probal, 113°...
Še enkrat probal, 113°...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Echelon ()
T-h-o-r ::
dude 100° je pa res ekstremno
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Goldee ::
Mogoče za Radeon, za nVidia pa to ni tako visoka temperatura. Moj 7600GT ima prag upočasnitve jedra pri 145'C.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Mitch ::
Najprej preveri, če ima kartica priklopljeno dodatno napajanje (6 pinski PCI-e konektor). Potem pri odprti stranici med delovanjem igre preveri, če se ventilator na kartici kaj zatika ali se celo zaustavi...
LP, Mitch
LP, Mitch
T-h-o-r, tudi zame je 100° extremno. Zdaj bom pa še povedal, da sem imel samo v meniju Crysis demo celih 103°. Ok to...je res malo čudno. Med igranjem pa čez 110°. Malo potem se mi je pa izklopla, torej je dosegla recimo 120° ali več. Tako da tebi, Goldee, ne vem kako je možno, da ti lahko gre do 145°. Se pa ja užge. Mitch, itak da imam priklopljeno dodatno napajanje:) Med igranjem se pa ventilator vrti, ampak ne vem, če ima dost velike obrate, ker malo šteka. Ko se pa izklopi, se pa tud ventilator zraven.
Phoenix ::
Jaz imam isto grafično vendar 256mb gdd3 tko da ti povem po lastnih iskušnjah da mi je računalnik ustavljala ze na 85°C. Ravno včeraj sem imel problem z pregrevanjem(napisal novi topic ampak nihče ni odgovoril še) in ti lahko povem da edino kar je pomagalo je to da vzameš kompresor ali fen ki ima opcijo mrzlega zraka in preprosto prepihaš vsak vogal grafikulje. Če imaš ista hladilna jedra kot jaz ti predlagam da si kar vzameš cajt ker je teško doseči vse kotičke. Potem je priključi nazaj in zaženi Catalyst Control Center in pejt na ATI Overdrive listek. Tam imaš trenutno temperaturo ter clock in memory status grafikulje. Daj ju oba na minimum in apply+accept. Ko maš na minimum počakaj malo v idle stanju naj se temperatura shladi ker jo boš kmalu začel greti. Ko pade na normalnih 75-77°C lahko zaženeš "Run Automated Clock Configuration Utility"(p.s. najprej moraš pritisniti na tisti ključek na desni da ti sploh odobri spreminjanje nastavitev). To ti bo stestiralo grafično(ne skrbi ima fail-proof zaščito pred pregrevanjem in ti bo skozi kazalo trenutno temperaturo) Meni je na maksimalnih nastavitvah sistem bil nestabilen, vendar je temperatura bila maksimalno 81°C. Če ti preseže 85-90°C ti resnično predlagam reklamacijo ker je z grafično nekaj hudo narobe. Pri tem testu je 85°C maximalna temperatura katero bi katerakoli Atijeva grafična morala doseči.
No sem se pa zblebetal. Vse kar sem ti povedal sem se ravno včeraj naučil in popravil tako da mi lahko verjameš na besedo.
P.P.S. Ko ali če test končaš dovoli da ti sistem privzame maximalne nastavitve, nato jih pa ročno spusti na minimum. Pa tiste dve kockici na desni strani ne imeti obkljukane, drugače bo v igrah zmrzoval komp ker ti bo v igrah vrnilo na maximalne nastavitve.
Toliko od moje malenkosti...srečno.
No sem se pa zblebetal. Vse kar sem ti povedal sem se ravno včeraj naučil in popravil tako da mi lahko verjameš na besedo.
P.P.S. Ko ali če test končaš dovoli da ti sistem privzame maximalne nastavitve, nato jih pa ročno spusti na minimum. Pa tiste dve kockici na desni strani ne imeti obkljukane, drugače bo v igrah zmrzoval komp ker ti bo v igrah vrnilo na maximalne nastavitve.
Toliko od moje malenkosti...srečno.
Scorpia ::
Odnesi na servis pri njih kupi nov hladilnik pa ti oni gor dajo in imaš še zmer garancijo.
Pozdrav spet;)
Morm povedat, da sem rešil problem. Težava je tičala v pregrevanju kartice. Preden sem sploh prebral tvoje sporočilo, Phoenix, sem odmontiral plastiko od hladilnika in pošteno spucal rebra. Normalna temperatura kartice je 45°, v igrah (Crysis demo recimo) pa sem maximalno spravil na 75°. To pa že bolje zveni Drugač pa uporabljam Everest. Mislim, da bo zdaj v redu, morm pa še malo stestirat. Se še oglasim, če bo kej los. Tnx.
P.S. Tud js mam 256mb gddr3.
Morm povedat, da sem rešil problem. Težava je tičala v pregrevanju kartice. Preden sem sploh prebral tvoje sporočilo, Phoenix, sem odmontiral plastiko od hladilnika in pošteno spucal rebra. Normalna temperatura kartice je 45°, v igrah (Crysis demo recimo) pa sem maximalno spravil na 75°. To pa že bolje zveni Drugač pa uporabljam Everest. Mislim, da bo zdaj v redu, morm pa še malo stestirat. Se še oglasim, če bo kej los. Tnx.
P.S. Tud js mam 256mb gddr3.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična kartica se pregrevaOddelek: Strojna oprema | 4098 (3682) | Leprechaun |
» | Temperature grafičnih kartic(AMD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1679 (1294) | greeeeedy |
» | racunalnik igreOddelek: Kaj kupiti | 4789 (4142) | thebaloh |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9711 (7995) | jebesemeni |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5488 (4536) | lordgreg |