Forum » Pomoč in nasveti » Problem z novim ramom!
Problem z novim ramom!
Gronder ::
Zdravo!
Mam en problemcek. Do sedaj sem imel samo 512Mb rama,pa sem se odločil dokupit še 512,ker mi računalnik kar pošteno šepa,sploh v kakšnih grafičnih programih. Kupim 512 rama(drugega proizvajalca)dam notri,prižgem in računlnik začne piskat. Resetiram bios z jumperjem na matični in se lepo prižge,samo napise(CMOS checksum error-defaults loaded.Pres F1 to continue or DEL for setup),sem mislil da je to zaradi tega ker sem glih resetiral bios in so nastavljene default nastavitve.Pritsnem F1 in dela naprej vse normalno.Odprem program AIDA32 in pise da imam 1Gb rama.Kul sem si mislu,odprem 3ds max in ugotovim da dela slabše kot prej. Resetiram računalo,sedaj se takoj na začetku pojavi napis(CPU is unworkable or has been changed. Pleasee recheck CPU soft menu. F1 continue,DEL setup)Grem pogledat v BIOS,hja pa sploh ne vem kaj iščem.Nič ne spreminjam,dam save&exit in računalnik spet začne piskat,kot prvič ko sem ga prižgal z novim ramom!No pol sm ugasnu in vzel ram ven,zdaj spet dela normalno!Mogoče kdo ve kje tiči problem,je novi ram nekompatibilen z starima!
Ok to so specifikacije starih dveh ramov(Twister) iz programa AIDA32:
Velikost modula: 256MB(1rows,4 banks)
Tip modula: Unbuffered
Tip spomina: PC3200(200Mhz)
širina modula: 64bit
Napetost modula: SSTL 2.5
Hitrost osveževanja: zmanjšano(7.8us),Self-Refresh
Maksimalna CAS pritajenosti: 3.0(5.0ns @ 200MHz)
druga najvecja CAS pritajenosti: 2.5(5.0ns @ 200MHz)
Novi je super*talent 512MB DDR-400 PC3200
Hvala za pomoč!
Lp
Mam en problemcek. Do sedaj sem imel samo 512Mb rama,pa sem se odločil dokupit še 512,ker mi računalnik kar pošteno šepa,sploh v kakšnih grafičnih programih. Kupim 512 rama(drugega proizvajalca)dam notri,prižgem in računlnik začne piskat. Resetiram bios z jumperjem na matični in se lepo prižge,samo napise(CMOS checksum error-defaults loaded.Pres F1 to continue or DEL for setup),sem mislil da je to zaradi tega ker sem glih resetiral bios in so nastavljene default nastavitve.Pritsnem F1 in dela naprej vse normalno.Odprem program AIDA32 in pise da imam 1Gb rama.Kul sem si mislu,odprem 3ds max in ugotovim da dela slabše kot prej. Resetiram računalo,sedaj se takoj na začetku pojavi napis(CPU is unworkable or has been changed. Pleasee recheck CPU soft menu. F1 continue,DEL setup)Grem pogledat v BIOS,hja pa sploh ne vem kaj iščem.Nič ne spreminjam,dam save&exit in računalnik spet začne piskat,kot prvič ko sem ga prižgal z novim ramom!No pol sm ugasnu in vzel ram ven,zdaj spet dela normalno!Mogoče kdo ve kje tiči problem,je novi ram nekompatibilen z starima!
Ok to so specifikacije starih dveh ramov(Twister) iz programa AIDA32:
Velikost modula: 256MB(1rows,4 banks)
Tip modula: Unbuffered
Tip spomina: PC3200(200Mhz)
širina modula: 64bit
Napetost modula: SSTL 2.5
Hitrost osveževanja: zmanjšano(7.8us),Self-Refresh
Maksimalna CAS pritajenosti: 3.0(5.0ns @ 200MHz)
druga najvecja CAS pritajenosti: 2.5(5.0ns @ 200MHz)
Novi je super*talent 512MB DDR-400 PC3200
Hvala za pomoč!
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dokupiti enak RAM za dual ali zamenjati vse skupaj?Oddelek: Strojna oprema | 822 (728) | Tomay |
» | "nedolžno" navijanje AMD Bartona...Oddelek: Navijanje | 1364 (1196) | Sami |
» | Je navijanje procesorja pri poceni ramih možno?Oddelek: Navijanje | 1256 (1048) | Eagle |
» | Ze ima kdo 8RDA+ rev 2.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4254 (3270) | cole-22 |
» | Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9282 (7010) | WhiteWolf |