» »

"nedolžno" navijanje AMD Bartona...

"nedolžno" navijanje AMD Bartona...

gofra ::

Lepo pozdravljeni!

Dosedaj se v navijanje še nisem spuščal, ker pa tičim za računalom praktično ves dan, sem sklenil, da bi mi prav prišlo, da bi lahko kje privarčeval s časom (beri: "pohitril delovanje procesorja"). Obenem pa si ne želim nikakršnih extremnih modifikacij. Vse kar me zanima je pravzaprav odgovor na vprašanje kako daleč se lahko spustim z višanjem frekvence delovanja procesorja (spreminjanje multiplikatorja), da bo vsa stvar opazno hitrejša, hkrati pa karseda nedolžna.

Sandra pravi (:))):

AMD 2500 Barton Box - deluje na 1,84 GHz (multiplier trenutno na 11, voltaža jedra 1,66V)
FIC AU13 matična plošča
Temp. procesorja: 38,5 C
Temp. okolja: 19,5 C
link do sheme prezračevanja:
TUKAJ
Radeon 9600 PRO 256 RAM grafična kartica - after market (TITAN) cooler
512 MB RAM 400 DDR spomin
En 120 GB disk
Ena optična DVD enota
En disketar

Upam, da je vprašanje na mestu, v kolikor ni - se opravičujem...
Hvala vsem za odgovore!

ZaX_OCZ ::

Ves kako je... Z voltazo gres lahko v blizino 2.0V ampak z vodnim hlajenjem...
Mislim da je najbolje da uporabis standardno metodo (malce zamudno)...
Pojdi v bios in zvisuj frekvenco procesorja ko se racunalo ne prizge vec mu restartaj bios in nadaljuj pri prejsnjih vrednostih vendar zvisaj voltazo... STALNO SPREMLJAJ TEMPERATURE!!!!! do kamor pac prides, prides...
Mislim pa da ga bos lahko dal tam na 2,0 nekaj cez....
Ammm.... Jst

Pohi ::

Hehe Zax glede na to da je napisal da bi navijal brez kakšnih extremnih modifikacij bo malo težko spravo voltažo tako daleč:)) Gofra sicer ne poznam te plate ki jo imaš ti, toda poskusit ni greh:) Na pcstats sem sicer zasledil da niso spravli dalje kot do 173mhz FSB-ja. Kako star model cpu-ja pa imaš? Lahko da sploh ne boš mogel spreminjat multipliera. Tudi sam imam tega bartona, sicer na soltekovi plati 75FRN2-L, toda z istim chipsetom. Kolikor vidim imaš noname rame tako da nekaj extra daleč ne bodo šli, se pravi glede na to da imaš stock cooling verjetno kaj dosti dalje od 200mhz FSB-ja ne boš spravo. Pa kakšne timinge ramov imaš? Sicer pa poskusi tako kot ti je svetoval ZAX, lepo postopoma in spremljaj temperature. Če ne drugo si nabavi vsaj kako termalno pasto, če že ne kakšnega konkretnejšega hlajenja. Btw ali mogoče veš če ima ta plata kakšen anti burn shield? Pa javi kaj sem gor o napredku.
Ya hya chouhada!!!

Sami ::

Vidim, da imaš kar nizko temp. procesorja. Ne spreminjaj množilnika, ker boš z višanjem FSB-ja več pridobil. V BIOS-u nastavi FSB na 200Mhz in imaš 3200+ (11X200), zdaj je na 166Mhz. Če imaš srečo ti bo deloval še na default voltaži. Meni deluje na 2500+@3200+ pri 1,75V.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

gofra ::

Jah, na default voltaži ni šlo, tako, da sem jo dvignil za pol volta. Zdaj (so far vsaj!) lepo melje na 200 FSB (2,21 Ghz - 3200) in 1,7 V.

Temperatura procesorja se je dvignila na po mojem še zmeraj ugodnih 44, temeratura okolja pa na 22 C. Sicer pa je hardware lepo spucan (beri: spihan), za dober prevod toplote pa skrbi plast Arctic Silverja tako pod stock frižiderjem (:)) od Bartona, kot tudi tistim aftermarket od ATija. Plata ima "anti burn shield", preverjeno (bumbar gofra nekoč pozabil plugnit procesorjev ventilator v plato :P).

Rami so no-name. V AIDI mi je uspelo izvedeti naslednje:
- hitrost osveževanja: zmanjšano (7.8us), Self Refresh
- maksimalna CAS pritajenosti: 2.5 (5.0 ns @ 200mhz)

Procesor pa je sedme generacije - 7 X 86 (v kolikor to sploh kaj pomeni)

Tako da...hvala vsem! Bom poročal v kolikor sistem postane nestabilen!

Eh, še tole - kolikšne so še znosne temperature procesorja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gofra ()

Sami ::

Jah, na default voltaži ni šlo, tako, da sem jo dvignil za pol volta. Zdaj (so far vsaj!) lepo melje na 200 FSB (2,21 Ghz - 3200) in 1,7 V.

Voltažo si dvignil za 0.05V in ne za pol volta. Stabilnost sistema testiraj s kakšno hudo igro ali kakšnim programom (Prime95, 3D Mark 2001SE, 2003, 2005). Temp. pa so še zmeraj zelo ql, ti še kar lepo navijaj, glej pa da bo temp pod 60 stopinj.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sempron 2200+ @1.8Ghz (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
946462 (4661) Veron
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )