Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje računalnika
Zmrzovanje računalnika
cesy ::
Problem:
Računalnik mi je po kakšnem mesecu gladkega delovanja začel zmrzovati. Ne preostane drugega, kot da stisnem reset. Po resetu mi bios ne zazna diska. Vse začne lepo delovati šele po nekajkratnih vklopih in izklopih računalnika. Najbolj pomaga, če računalnik izklopim (ne resetiram) takrat ponavadi zazna disk, pridem v windows potem pa še nekajkrat zamrzne preden začne lepo delovat. Dogaja se mi tako pri windows xp kot tudi pri windows visti. Neke opazne napake mi še ni napisalo, samo slika zamrzne...
Zamrovanje se zgodi pri vsakodnevnem opravilu z računalnikom, naj bo to igranje iger, brskanje po spletu,...
Kaj bi lahko bilo narobe? Gonilniki, matična, disk...? Kable sem pregledal tako da tu mislm da ni problem....
Konfiguracija:
MB: Intel MSI 945P NEO3
CPU: Core 2 Duo E6320
RAM: 2x 1024 DDR2 PC667
HDD: Samsung 320Gb, S-ATA 2, 7200
napajalnik: 430W ATX SILENT - 12 cm vent.
GPU: 8600GT 512Mb DDR PCI-E
Če bi vam kaj pomagalo, vam lahko prilepim tudi error iz event viewerja.
hvala za čas :)
Računalnik mi je po kakšnem mesecu gladkega delovanja začel zmrzovati. Ne preostane drugega, kot da stisnem reset. Po resetu mi bios ne zazna diska. Vse začne lepo delovati šele po nekajkratnih vklopih in izklopih računalnika. Najbolj pomaga, če računalnik izklopim (ne resetiram) takrat ponavadi zazna disk, pridem v windows potem pa še nekajkrat zamrzne preden začne lepo delovat. Dogaja se mi tako pri windows xp kot tudi pri windows visti. Neke opazne napake mi še ni napisalo, samo slika zamrzne...
Zamrovanje se zgodi pri vsakodnevnem opravilu z računalnikom, naj bo to igranje iger, brskanje po spletu,...
Kaj bi lahko bilo narobe? Gonilniki, matična, disk...? Kable sem pregledal tako da tu mislm da ni problem....
Konfiguracija:
MB: Intel MSI 945P NEO3
CPU: Core 2 Duo E6320
RAM: 2x 1024 DDR2 PC667
HDD: Samsung 320Gb, S-ATA 2, 7200
napajalnik: 430W ATX SILENT - 12 cm vent.
GPU: 8600GT 512Mb DDR PCI-E
Če bi vam kaj pomagalo, vam lahko prilepim tudi error iz event viewerja.
hvala za čas :)
LP Cesy
ripmork ::
ob novem PC-ju sem imel podoben problem - računalnik enostavno ni zaznal diska, včasih ga je po nekajkratnih poskusih, potem pa nič več.
razlog - zanič kabel. odkar sem zamenjal kabel dela vse bp.
če še nisi poskusil zamenjati SATA kabla bi znalo to pomagat, drugače pa najverjetneje da kaj narobe z matično.
razlog - zanič kabel. odkar sem zamenjal kabel dela vse bp.
če še nisi poskusil zamenjati SATA kabla bi znalo to pomagat, drugače pa najverjetneje da kaj narobe z matično.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toshiba Satellite L350, SSD, HDD v DVD caddy, Win 8.1, problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1288 (1000) | seba-beba |
» | Instalacija windows Xp se prekine....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1146 (966) | amigo_no1 |
» | Problem z diskom pomoč prosim!!!Oddelek: Strojna oprema | 713 (605) | bigboss16 |
» | Problem s napajalnikom?Oddelek: Strojna oprema | 1019 (891) | geek93 |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3654 (3160) | amigo_no1 |