» »

Problem z diskom pomoč prosim!!!

Problem z diskom pomoč prosim!!!

bigboss16 ::

Lep pozdrav,

Imam prenosni računalnik hp compaq nx9010 (2.8 ghz - procesor, 512 mb rama , 40gb trdi disk ....) Zadnje dni mi os-jev sploh ni hotel zagnati in sicer Windows xp sp3, odločil sem se, da bom formatiral, ceprav bi iz tem izgubil vse podatke, ki jih imam gor in potem ko sem hotel naložiti xp-je ponovno se mi installacija ustavi pri windows is starting in lahko čakam ceu dan in se ne bo nič zgodilo... ko sem hotel installirati windows 7-ko pa mi je zaznalo disk in vse oz. pisalo mi je na disku unallocated space in ko sem hotel oz. ko sem kliknil new partition mi je napisalo sledeče (disk controller must be enabled before installing,..) - nekaj takega. V biosu nisem spreminjal ničesar potem sem probal dati tudi bios na default settings in tudi po tistem ni šlo. Ali bi mi lahko kdo pomagal, ali je crknil disk dokončno ali,..?

reeves ::

Če si prej lahko inštaliral xp-je pomen, da je controller ok. Se pravi, da je crknu disk. Lahko probaš pogledat disk s kakim Live CD-jem.

bigboss16 ::

aha bom se to poskusil,... Hvala

bigboss16 ::

Tudi Live cd ne deluje ne linuxov niti windows xp-jev ne deluje se nekje na sredini zmeraj ustavi. očitno je res crknil disk...

fosil ::

Kaj ne deluje?
Live cd-ji delujejo brez diska in če se zadeva med nalaganjem ustavi potem ni problem v disku.
Tako je!

bigboss16 ::

preizkusil sem back track in deluje samo teli win xp pa ne delujejo na live cd-ju nvm kaj je narobe med tistim screenom ko kaze win xp logo zamrzne slika,...

Wasted ::

Win XP na live cdju? Jaz nisem vedel, da to obstaja, backtrack pa kak ubuntu. Oziroma, naredi zagonski CD pa daj gor nek program za preverjanje diska, pa spusti skozi, mogoče celo imata backtrack ali ubuntu kaj takšnega. Če ne pa obstajajo če neki univerzalni cdji, no slike cdjev, ki jih zapačeš pa imaš potem gor polno programov za testiranje pcja.
When I'm done there will be nothing left of you...

bigboss16 ::

Naj povem še to, da sem imel na navadnem računalniku nekaj tedno9v nazaj isti problem in je isto napisalotole nekaj v zvezi iz disk kontrolerjom in ni hotelo formatirati. Disk sem le s težka popravil, ker sem ga dal v računalnik kot secundary in sem uzel nekega drugega kot master potem sem lahko iz tistega diska v windowsih formatiral tistega ki naj bi kao crknil in je šlo. ampak kako bi pa pri laptopu to naredil pa nevem, kajti nimam 2 taka diska iz usb diska mi paoče bootat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali HDD umira?

Oddelek: Strojna oprema
423305 (2094) hojnikb
»

Sesutje diska / windowsa 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
243384 (2871) Seljak
»

BSOD pri inštalaciji Win

Oddelek: Pomoč in nasveti
8787 (662) dela
»

Windows XP: Problem pri zagonu

Oddelek: Operacijski sistemi
302205 (1855) armyman
»

Linux po instaliranju ne morem formatirat

Oddelek: Operacijski sistemi
342446 (2047) CCfly

Več podobnih tem