Forum » Elektrotehnika in elektronika » operacijski ojačevalnik
operacijski ojačevalnik
cajac ::
LP!
a bi mi bil kdo pripravljen razložit delovanje pa vrste operacijskega ojačevalnika ker res pojma nima. Sem že bral literaturo ampak bi rabu bl "po domače" razlago hehe. hvala!
a bi mi bil kdo pripravljen razložit delovanje pa vrste operacijskega ojačevalnika ker res pojma nima. Sem že bral literaturo ampak bi rabu bl "po domače" razlago hehe. hvala!
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
cajac ::
točn to sm gledu na wikipediji sam ne poštekam pa k je še več vrst (brez povratne vezave,z povratno vezavo...) ubistvu js bi rabu sm pač praktičn primer kako se zračuna izhodna napetost pa recimo ojačanje pa tokove pr različnih vezavah
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cajac ()
cojss ::
Če ti angleščina ne predstavlja ovire, lahko na strani www.talkingelectronics.com najdeš dokaj enostavno razloženo in z dobrimi animacijami opisano delovanje operacijskega ojačevalnika.
Enabče za tokove in ojačanje si lahko enostavno izpelješ, če upoštevaš dve "zlati pravili":
1. v ojačevalnik ne teče noben tok in
2. obe vhodni sponki sta na istem potencialu - a ne v kratkem stiku!
Ojačanja osnovnih vezav pa lahko najdeš tukaj.
Enabče za tokove in ojačanje si lahko enostavno izpelješ, če upoštevaš dve "zlati pravili":
1. v ojačevalnik ne teče noben tok in
2. obe vhodni sponki sta na istem potencialu - a ne v kratkem stiku!
Ojačanja osnovnih vezav pa lahko najdeš tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Analiza vezjaOddelek: Šola | 2875 (2246) | int47 |
» | Prisluškovalna naprava ( domača raba ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20826 (6494) | Mamaplata |
» | Ojacanje signalovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1704 (1482) | A. Smith |
» | ojačevalec ultrazvočnih frekvencOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1129 (994) | Pyr0Beast |
» | 3 naloge - prosim za pomočOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1407 (1287) | BluPhenix |