Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

GrimReaper ::
Na Visti, samo od enega page fajla je blo, pa te pošlje na MS stran, sam rabiš met original Visto. Dela tud brez popravka normalno.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Xtra ::
bom počaku da licenčne dobim. prej se ne splača.
THX
THX
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...

Dr_M ::
JIM22: eddy ma sicer res dobre bloke, ampak predrage. sm se odlocu, da ne bom vec tok dnarja daju za comp, ker je to grozen waste of money. ene 40€ max bi dal...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

JIM22 ::
Ja blok pride tuk kok pride, moreš se pa zavedat da so eddy-evi bloki zelo kvalitetni in nudjo za to ceno max. Zdej pa če hočeš potegnt max, moraš mal improvizirat, pa tud če maš blok. Vsaka stopinja pomeni nek mhz.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)

PlayTheGame ::
Ko je že govora o Visti, sem mal primerjavo naredu z XP-ji in rezultati v 3dmarku 06 so sledeči:
Vista: 11716 pik
XP (sp2): 12079 pik
V obeh primerih grafa malenkost navita (650/1850; shader sinhrono z gpu-jem) in proc. navit na 3.12 GHz (RAM 780 MHz; 4-4-4-12). Oba sistema imata vse popravke in sta optimizirana (izključeni nepotrebni servisi ipd.). Razlika v 3dmarku 05 in starejših samo še naraste v prid XP-jem.
Kar se pa iger tiče, sem igral Bioshock v Visti v dx10 načinu in ne opazim prav nobene razlike napram dx9 načinu v XP-jih. Po videnem trdno ostajam na XP-jih, Visto bom imel tako malo za eksperimentirat in še za kakšno primerjavo narest.
Vista: 11716 pik
XP (sp2): 12079 pik
V obeh primerih grafa malenkost navita (650/1850; shader sinhrono z gpu-jem) in proc. navit na 3.12 GHz (RAM 780 MHz; 4-4-4-12). Oba sistema imata vse popravke in sta optimizirana (izključeni nepotrebni servisi ipd.). Razlika v 3dmarku 05 in starejših samo še naraste v prid XP-jem.
Kar se pa iger tiče, sem igral Bioshock v Visti v dx10 načinu in ne opazim prav nobene razlike napram dx9 načinu v XP-jih. Po videnem trdno ostajam na XP-jih, Visto bom imel tako malo za eksperimentirat in še za kakšno primerjavo narest.

MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Tr0n ::
V bistvu je tale score dober indikator, da so ze precej izboljsali gonilnike za Visto. S SP1 bo verjetno ze kaj pofixano. :)

IVo ::
Nič ne rabiš naložit da bi igral dx10 špile v Visti... Probi še enkrat formatirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IVo ()

TOP ::
Pozdravljeni.Mene zanima tisti ki jo imate od XFX do koliko ste največ jo uspešno navili.HVALA

Grey ::
če niste vedeli trgovine, ki prodajajo preko spleta in imajo še trgovino je spletna prodaja na zadnjem mestu žal....kdor prej pride prej melje
Vidiš MEDENA, tukaj se pa ne morem strinjati in je to totalna bedarija. To anulira spletno trgovino in je brezveze, da jo potem sploh imajo.
Se mi je to zgodilo nekaj let nazaj pri Mlacomu...pokličem in vprašam, če imajo grafično. Rečejo da imajo. Jaz rezerviram in rečem, da pridem čez tričetrt ure iskat. In guess what? Pridem tja in pravijo, da je nimajo več. Mislm WTF?!?!? Zgubu bencin in čas samo zaradi tega FCFS glupega sistema.
Vidiš MEDENA, tukaj se pa ne morem strinjati in je to totalna bedarija. To anulira spletno trgovino in je brezveze, da jo potem sploh imajo.
Se mi je to zgodilo nekaj let nazaj pri Mlacomu...pokličem in vprašam, če imajo grafično. Rečejo da imajo. Jaz rezerviram in rečem, da pridem čez tričetrt ure iskat. In guess what? Pridem tja in pravijo, da je nimajo več. Mislm WTF?!?!? Zgubu bencin in čas samo zaradi tega FCFS glupega sistema.

Grey: Medena ma cist prov, ampak mlacom je pa spet druga zgodba. ne mores takih stvari govorit na podlagi ene take stacune. Kdor prvi pride, prvi melje. Zakon
tko sm jest dubu v bofu prvo 8800GT, pa se precej popusta sm dubu, tko da nism placu 259€
Trgovine majo vedno prednost, ker je vec zasluzka.

Trgovine majo vedno prednost, ker je vec zasluzka.

nekikr ::
No, to pa sploh ni res.... Za trgovino je bistveno bolje, ceneje in hitreje, če ti kupiš zadeve preko interneta. 5% popusta z lahkoto odtehta najemnino, elektriko, varovanje, zavarovanje, prodajno osebje, tehnično podporo (sami trgovini).....
S tega stališča je internetna prodaja na prvem mestu. Zakaj pa v praksi temu ni tako je pa čisto logično. Internetne trgovine nimajo svojega skladišča. Za skladišče jim služi trgovina. In če prideš ti v trgovino, ti bodo robo seveda prodali, ker si tam in si prišel direktno v "skladišče" iskat. Amazon ima recimo svoja skladišča in tam to deluje. Mlacom (ipd) pa logično ne more imeti tega pošlihtanega. Že zaradi premajhnega prometa ne.
S tega stališča je internetna prodaja na prvem mestu. Zakaj pa v praksi temu ni tako je pa čisto logično. Internetne trgovine nimajo svojega skladišča. Za skladišče jim služi trgovina. In če prideš ti v trgovino, ti bodo robo seveda prodali, ker si tam in si prišel direktno v "skladišče" iskat. Amazon ima recimo svoja skladišča in tam to deluje. Mlacom (ipd) pa logično ne more imeti tega pošlihtanega. Že zaradi premajhnega prometa ne.

In če prideš ti v trgovino, ti bodo robo seveda prodali, ker si tam in si prišel direktno v "skladišče" iskat.
no, pa si dojel bistvo. vse ostalo je nakladanje
seveda vse to velja za trgovine, ki imajo tudi spletno trgovino.
spletne trgovine pa tudi morajo met neki zaposlenih, prostor za skladisce itn... Ce ne tezis, ne bos nikol nc dubu. se zejnega te bodo cez vodo pelal.
no, pa si dojel bistvo. vse ostalo je nakladanje

spletne trgovine pa tudi morajo met neki zaposlenih, prostor za skladisce itn... Ce ne tezis, ne bos nikol nc dubu. se zejnega te bodo cez vodo pelal.

frudi ::
Po 'prvi pride, prvi melje' sistemu bi ravno online naročila bila v praktični prednosti - zadevo naročiš preko neta in si s tem 'rezerviraš' fizični artikel v trgovini. Ampak očitno temu ni tako, saj trgovec v trgovini nato ta 'tvoj' artikel gladko proda prvemu, ki se sprehodi skozi vrata.
Dajte mi potem samo razložit, ali se to zgodi ker:
- trgovec nima pregleda nad zalogo in se orientira samo po tem, koliko ima artiklov fizično pri sebi
- trgovec noče tvegat in artikel pač proda 'ziher' stranki v trgovini. Online nakupi so vendarle za trgovca bolj problematični, saj ne potekajo v realnem času (kupec si lahko vmes premisli) in je stranka pri njih zakonsko bolje zaščitena (možnost vračila).
Obe možnosti se mi kot kupcu zdita zaskrbljujoči.
Prva zato, ker pomeni, da sami trgovci nimajo spodobnega programja za nadzor nad zalogo na skladiščih/prodajnih mestih; da je to res, kaže tudi sicer slaba natančnost pri poročanju zaloge, sploh v spletnih trgovinah. Posledica so zamude pri dobavi robe, ki naj bi bila dobavljiva takoj, klici/maili z obvestili, da naročenega artikla ni na zalogi in podobno...
Po drugi možnosti pa online kupci nepošteno postavljeni v precej slabši položaj. Kar je imho neumno, glede na ugodnosti online trgovanja (tako za trgovce, kot za kupce) in posledično njegovo naraščajočo priljubljenost.
Dajte mi potem samo razložit, ali se to zgodi ker:
- trgovec nima pregleda nad zalogo in se orientira samo po tem, koliko ima artiklov fizično pri sebi
- trgovec noče tvegat in artikel pač proda 'ziher' stranki v trgovini. Online nakupi so vendarle za trgovca bolj problematični, saj ne potekajo v realnem času (kupec si lahko vmes premisli) in je stranka pri njih zakonsko bolje zaščitena (možnost vračila).
Obe možnosti se mi kot kupcu zdita zaskrbljujoči.
Prva zato, ker pomeni, da sami trgovci nimajo spodobnega programja za nadzor nad zalogo na skladiščih/prodajnih mestih; da je to res, kaže tudi sicer slaba natančnost pri poročanju zaloge, sploh v spletnih trgovinah. Posledica so zamude pri dobavi robe, ki naj bi bila dobavljiva takoj, klici/maili z obvestili, da naročenega artikla ni na zalogi in podobno...
Po drugi možnosti pa online kupci nepošteno postavljeni v precej slabši položaj. Kar je imho neumno, glede na ugodnosti online trgovanja (tako za trgovce, kot za kupce) in posledično njegovo naraščajočo priljubljenost.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Grey ::
Dr_M:
Potem pa naj zaprejo spletne trgovine, ker jih očitno ne potrebujemo. Če ti ne prinaša nobene prednosti, zakaj jo potem sploh imeti? Včasih me prav prime, da bi šel trgovino tožit zaradi zavajanja kupcev. In to, da imajo trgovine prednost, ker imajo več zaslužka, sploh ni res. Če naročiš preko spleta samo zato, da si stvar rezerviraš in plačaš s hard cashem ob prevzemu v trgovini, bi moral tak kupec imeti apriori prednost pred vsemi - tudi pred osebami, ki so v tistem trenutku fizično v trgovini.
Potem pa naj zaprejo spletne trgovine, ker jih očitno ne potrebujemo. Če ti ne prinaša nobene prednosti, zakaj jo potem sploh imeti? Včasih me prav prime, da bi šel trgovino tožit zaradi zavajanja kupcev. In to, da imajo trgovine prednost, ker imajo več zaslužka, sploh ni res. Če naročiš preko spleta samo zato, da si stvar rezerviraš in plačaš s hard cashem ob prevzemu v trgovini, bi moral tak kupec imeti apriori prednost pred vsemi - tudi pred osebami, ki so v tistem trenutku fizično v trgovini.

_GiZmO_ ::
Vse tiste,kateri pravite,kako se grafa navija,me zanima,na katerih frekvencah spravite 3Dmark 03 skozi?

Oj.Mislim, da mi je uspelo omejiti problem.Ali lahko bluescreeni nastajajo zaradi interneta, se pravi Vistin bug...?Zmer k hočm za boga 3DMark06 dol dt mi vn fukne u kratkem casu
.
Se pravi, je bolje na XP-jih zaenkrat, če je VIsta tok na bugih?
LP

Se pravi, je bolje na XP-jih zaenkrat, če je VIsta tok na bugih?
LP

Fantje pa jebemti ste eni LOLLI.Tle se pogovarjamo o grafi in ne o internetnih trgovinah in plavih ekranih.

frudi: neki je, ce ti narocis robo in ti je oni ne dostavijo, ker je slucajno 2 dni po narocilu en prsu in tist kupu. to se mi ne zdi uredu, ampak ce dobijo nekega izdelka n kosov in je to ze vse prej rezervirano v stacuni, se mi pa ne zdi logicno, da bi ta izdelek potem se prek spleta prodajal, ce jih dejansko nimajo.
kot sm ze omenil, mlacom je zgodba zase. tm za karkoli uprasas po telefonu ce majo nek izdelek, ga sigurno majo, ampak ko pa prides cez pol ure v stacuno, ga pa nimajo. tko je njim ukazano, to morjo rect, da stranka pride. zal je tako, tut men se je ze zgodil.
kot sm ze omenil, mlacom je zgodba zase. tm za karkoli uprasas po telefonu ce majo nek izdelek, ga sigurno majo, ampak ko pa prides cez pol ure v stacuno, ga pa nimajo. tko je njim ukazano, to morjo rect, da stranka pride. zal je tako, tut men se je ze zgodil.

kotnikd3 ::
Dr_M
jst sm v četrtek pri Mlacomu naročil ohišje, plato, dvd-rw in še nekaj stvari.
Danes sem dobil (pri plati je pisalo: rok dobave 1-3 dni).
Sem pa v četrtek pri Demise.si naročil 8800GT, pa so rekli da danes dobijo novo pošiljko grafičnih, tako da naj bi mi danes poslali - ker sem že v četrtek naročil, je tip rekel da bo ena 8800gt danes rezervirana zame.
ampak.....za vsak slučaj ga prejle pokličem......in....kaj mislš?......nimajo! zaloge pošle! omg.....pa če sem naročil že v četrtek!
tak da mi je rekel da v četrtek (poju3šnjem) NAJBRŽ dobijo novo zalogo 8800gt-jk.
jst sm v četrtek pri Mlacomu naročil ohišje, plato, dvd-rw in še nekaj stvari.
Danes sem dobil (pri plati je pisalo: rok dobave 1-3 dni).
Sem pa v četrtek pri Demise.si naročil 8800GT, pa so rekli da danes dobijo novo pošiljko grafičnih, tako da naj bi mi danes poslali - ker sem že v četrtek naročil, je tip rekel da bo ena 8800gt danes rezervirana zame.
ampak.....za vsak slučaj ga prejle pokličem......in....kaj mislš?......nimajo! zaloge pošle! omg.....pa če sem naročil že v četrtek!
tak da mi je rekel da v četrtek (poju3šnjem) NAJBRŽ dobijo novo zalogo 8800gt-jk.

Mr.B ::
Fantje dejte se zresniti. 50k kartic je narejenih, kaj misliš da je Slovenija. 50k ne pokrije niti zahtev Evrope, kaj šele Amerike in ostalega sveta….Get a life
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Ja, eni se prov neumne delajo oz. so?!?. Rečeno je bilo že najmanj 5krat, da bodo nove zaloge od 19ga naprej. Prej jih pa ne bo, nikjer, nada, nič. Še cena je šla gor vmes, tako da bo zanimivo, koliko bo končna cena po novem.

kotnikd3: jest sm ti ze povedu svoje. lohk bi se o tem sporazumela popolnoma brez kreganja.
ob takem povprasevanju je samo trgovina resitev.zal.
ob takem povprasevanju je samo trgovina resitev.zal.

MEDENA ::
Drugi teden pride...recimo SLO bo dobila ene 200-300kosov pomoje več samo dream on...ZDA pobere 1/2 :)

200-300 kosov, si z lune padu :-)
Medena, garantiram ti, da v ponedeljek dobim daaaaaaaleč največjo pošiljko v Sloveniji, pa imam samo še dva kosa nerezervirana oz. ju držim zate. Imaš pa še natanko 18 ur da pošlješ naročilnico :)
Medena, garantiram ti, da v ponedeljek dobim daaaaaaaleč največjo pošiljko v Sloveniji, pa imam samo še dva kosa nerezervirana oz. ju držim zate. Imaš pa še natanko 18 ur da pošlješ naročilnico :)

Nvidia izdala nove beta driverje z uradno podporo 8800GT.
klik
klik

Thx za link M
..da se malo uprasam.Opazu sm da blue screene nardi samo, ko kaj vlečem, tko da je edina možna razlaga napaka u Visti.Mam prou?
LP

..da se malo uprasam.Opazu sm da blue screene nardi samo, ko kaj vlečem, tko da je edina možna razlaga napaka u Visti.Mam prou?
LP

nekikr jutr dobiš 100% danes ni šlo.
tistih 200-300 sem mislil TOTAL vseh kartic hehe...
tistih 200-300 sem mislil TOTAL vseh kartic hehe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

PlayTheGame ::
V bistvu je tale score dober indikator, da so ze precej izboljsali gonilnike za Visto. S SP1 bo verjetno ze kaj pofixano. :)
V bistvu niti ni tak problem v scoru v Visti napram XP-jem, bolj je problem v dosti večjem nihanju FPS-jev, tako v 3dmarku kot tudi v nekaterih (najbolj zahtevnih) igrah. Tu se vidi, da: Ali driverji niso še optimizirani ali pa da Vista sama kot sistem še ni to, kar bi mogla bit. Aja pa pozabil sem omenit, da je Vista sveže naložena, inštalacija XP-jev je pa stara že verjeli ali ne 4 leta in "zabasana" z veliko količino programov in iger (na Visti imam zaenkrat naložene samo najbolj osnovne stvari kot so driverji, 3d mark in 3 igre).
@Xtra: Nalož si XP-je pa probaj. Če ne bo 'blue screenov' potem boš 100%, da je problem v Visti. Čeprav je vseeno mal čudno, ker jaz ne dobivam nikakršnih BS, edini problem kot že rečeno je večje nihanje FPS-jev. Imaš naložene vse popravke? Če ne, jih naloži in potem poročaj.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb

Mr.B ::
Beta od NV. Ah sej bomo spet rekli, važno da je več FPS-jev, na Ultra nastavitvi, pa če prav je to medium nastavitev... He he he.
Če ti pade v BSD, ti more napisati, kateri dll, je bil v igri, in ne ah Vista je kriva...
Če ti pade v BSD, ti more napisati, kateri dll, je bil v igri, in ne ah Vista je kriva...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:

kixs ::
Ce pade v BSD, potem je problem ali s hardwerom ali z gonilniki!
Poglej v System log ali pa dump file. Sicer pa ti mora tudi pisat ob samem BSD kje je problem. Ce ga ne vidis, moras izklopit auto-restart nekje v System settings.
lp
Poglej v System log ali pa dump file. Sicer pa ti mora tudi pisat ob samem BSD kje je problem. Ce ga ne vidis, moras izklopit auto-restart nekje v System settings.
lp

Cveto ::
Ja, lahko je čisto nekaj tretjega, mene je pri podobnih simptomih recimo zezal driver od zvočne...
Pa dejte prosim težave v isti reševat v drugi, bolj primerni temi...
Kar se tiče 8800GT: je kdo od tistih ki imate naročeno pri demise.si in elektronika,si že dobil kaj ta teden, vsaj obvestilo da je bilo poslano?
Pa dejte prosim težave v isti reševat v drugi, bolj primerni temi...
Kar se tiče 8800GT: je kdo od tistih ki imate naročeno pri demise.si in elektronika,si že dobil kaj ta teden, vsaj obvestilo da je bilo poslano?

deann ::
Jaz jo imam naročeno pri demise,že skoraj dva tedna pa je še vedno nisem dobil,ravno danes sem klical in so mi povedali da naj bi jih dobili jutri...čeprav mi to povejo vsakič ko kličem.Mogoče kdo ve kje drugje jo je mogoče dobiti?

MrB: Tut ati more neki prodat,ceprov se z bolj umazano igro. Ocitno jim gre res ze zelo slabo.

Shegevara ::
Dr.M zakaj jim gre zelo slabo ? A če so z denarjem v plusu jim gre slabo al kaj po tanovem?

dukenukem ::
uh klicarm okol, nakar na sestavi.si prav, da ma še eno
uff v petk morm dobit cel stuff

ialexxb ::
Mene je včeraj iz Mlacoma klical Grega in je rekel, da imam grafo 8800GT Alpha Dog XXX edition rezervirano. Ko sem še isti dan prišel k njim in jo kupil ter jo odnesel domov, sem lepo vtaknil v Asus P5KC in pognal comp. Ko se je prižgal je ekran vsakih 5 sekund javil "No input signal" sepravi slike ni bilo, nakar sem vprašal enga frenda, kaj bi bilo lahko narobe in je rekel, da je grafa pokvarjena. Danes sem jo reklamiral in bom dobil nakazilo, ki je natanko toliko kot je stala grafa. Zdaj pa me zanima, ali je bil lahko procesor(q6600) kriv, ker ko sem nameščal proc na plato se je čist majhno ampak čisto malo dotaknilo zelenega dela s termalno pasto. To sem zelo dobro odstranil in vem še to da je siva stran proca malo odrgnjena, samo mi je povedu, da naj bi komp potem piskal, če bi bil procesor zjeban ipd.
Ali je tudi možno, ker sem imel prej grafo HD2900PRO in nisem uninstalliral driverjev, da pač ne dela?
Ali je tudi možno, ker sem imel prej grafo HD2900PRO in nisem uninstalliral driverjev, da pač ne dela?

element ::
Če je proc prej normalno delal nima veze. Če si pustu drajverje gor, je to zelo slabo, ampak v OS bi vseeno prišel (pol bi se pa mal zafrkavu s pucanjem driverjev). Najbrž si dobil defektno grafično, če si probal tudi drugje. Ena banalna možnost bi bla, da je nisi na dodatno napajanje priklopu...

Ok.Tkole sm naredu:
Uninstalliru driverje od grafe, dau se enkrat gor(tokrat ne beta).
+
Vista je nek updae dala dol, in ta se je po zagonu viste spet namestil, nakar se je sama resetirala(dolga instalacija, lol).
Zdej, kaj je pomagal ne vem.Vem, da dons nism vidu bluescreena
LP
Uninstalliru driverje od grafe, dau se enkrat gor(tokrat ne beta).
+
Vista je nek updae dala dol, in ta se je po zagonu viste spet namestil, nakar se je sama resetirala(dolga instalacija, lol).
Zdej, kaj je pomagal ne vem.Vem, da dons nism vidu bluescreena

LP

Pa daj xtra nehaj s tvojimi blue skrini.Sem tud jaz ja pogledeal na sestavi.si in cena je ubijalska.Mater kak eni izkoriščajo to in eni loli,ki to kupujejo.

Ja TOP, k d si u središču pozornosti.No, predstavli si, da si saj bil za 5min.Meu sm problem, ki sem ga rešu.Post pa je bil namenjen PlayTheGame.
LP
LP

X-Hair ::
Ej a kdo kej ve a pridejo se kake GT-je. Sm danes klical Mlacom pa Ceneje.si pa pravjo da ne bo nic se en teden.
Otroc, mal ste ze nadlezni s tem pa pejte kotne funkcije ponovit, pa kaksen graf narisat.

in ostali
, drug teden dobi Comshop še EVGA navadne in SC baje....količine so ZELO omejene....pošiljke so tko po 20 kosov, vroča roba, KDO DA VEČ

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5657 (4499) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5404 (4396) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8884 (7971) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1949 (1949) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13033 (13033) | PrimozR |