Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

TOP ::
MEDENA strinjam se stabo.Trenutno SLO.prodajalci izkoriščajo,ker količin ni in kdo da več in ljudje so pa LOLI,ki so neučakani.Čez 14 dni pa bodo zniževali cene,ker jih ne bodo več morali toliko prodati.Kot sem zvedu,tud SLO obavitelji namensko zavirajo,sam da čim večjo ceno butnejo.

MEDENA ::
niti ni res, preprosto ni količin....marže so v mejah normale kakor povsod...ne primerjat avstrije ker imajo 4x več folka....s tem tudi nabavne nižje cene...pri nas so cene kar v redu.

Cveto ::
Po vsem tem nategovanju me vedno bolj vleče k AMD 3870, ki se jo bo (menda) vsaj dalo kupit, nižje zmogljivost pa upraviči nižja cena.
Pri 8800GT smo pa iz začetnih 200-250€ prilezli že kar blizu 300€, pa še kartic ni...
Pri 8800GT smo pa iz začetnih 200-250€ prilezli že kar blizu 300€, pa še kartic ni...

damjan11 ::
Vse bolj se mi zdi, da bo AMD počasi naredil pravo zbrko in bo vse več ljudi šlo nazaj med rdeče. Vse se gleda skozi denar. Kar naenkrat se bodo 8800gt začele prodajati tako kot pred pol meseca gts-ke. No ta trenutek pa jaz čakam, da si kupim "malo" boljšo grafično. Mogoče bo rdeča z dvem jedrim pa za ceno cca 250e no need for crosower LOL

Ja, sej meni bi v bistvu še bolj odgovarjalo tako, ker kot se že napisal mi je 260+ € kar dosti za grafično. Vedno sem kupoval grafične za nekje med 150-200€ in tudi zdaj bi kupil rabljeno 8800GTS 320MB ali novo 8800GT 256MB, ki pa mi nista všeč zaradi malo spomina. Zdaj pa je tu HD3870 z 512MB in nižjo ceno, še vedno pa upam da bo ta predstavitev vzpodbudila tudi NVIDIO da začne bolj resno izdelovati 8800GT (40k kartic za cel svet pač ni resna številka za kartico v tako prodajanem razredu, AMD bo menda prišel ven z 8-krat več karticami)

Keyser Soze ::
niti ni res, preprosto ni količin....marže so v mejah normale kakor povsod...ne primerjat avstrije ker imajo 4x več folka....s tem tudi nabavne nižje cene...pri nas so cene kar v redu.
Potem pri nas potrebujemo 4x manj trgovcev. Ane. Ne pa za 1/4 višje cene.
OM, F, G!

nekikr ::
Ej, močno dvomim da bo EVGA drug teden tu.....še posebej ker si ti kartico pri meni naroču
So pa res spet tok bedne količine.....k da bi jih tihotapl iz Argentine.
Marže niso pa nič večje kot sicer, samo količin dejansko ni.

So pa res spet tok bedne količine.....k da bi jih tihotapl iz Argentine.
Marže niso pa nič večje kot sicer, samo količin dejansko ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()

Zdaj ima AMD zlato priložnost da v par dneh spravi na trg čimveč kartic in tako pobere Nvidii precej kupcev. Sej če bi bilo to ob katerem drugem času bi folk še počakal, zdaj ko je zunaj toliko novih (dobrih) špilov pa folk ne bo čakal na neko nedobavljivo kartico.

TOP ::
Ja to pa je res, sam Atijeva je tud kar počasnejša,sedaj pa koliko bo cenejša pa bomo videli.Po raznih forumih,kot sem bral naj ne bi bila bistveno cenejša.

Dr_M ::
Jest sele zdej vidm, kot je zuni Ati HD3000 serija, da sm se pravilno odlocil.
8800GT za 240€ niti ni tok slabo

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Xtra ::
Kok pa je normalna temperatura pri 8800GT.Sam mam superclocked edition od eVGA(512MB).
Pri Crysisu pride vse do 80 stopinj.
Do kok je varno, ce bi kj naviju?
LP
Pri Crysisu pride vse do 80 stopinj.
Do kok je varno, ce bi kj naviju?
LP
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...

bluefish ::
80°C je že kar velika temperatura. Imaš dobro prevetreno ohišje? Pri trenutni temp je na tvojem mestu ne bi navijal. Sicer pa se verjetno tudi ne bi preveč navila, saj je že tovarniško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

macgajver ::
superclocked edition od eVGA Če jo boš še navijal se ti bo poznalo idino pri 3dmarku06 igre recimo (crysis) bo razlika 1fps maximalno 3 kar pa je brezveze.
Drugače grafična tudi do 100stopinj nebi smela imet problemov je pa sigurno priporočljivo tam okrog DO 90 pod obremenitvijo.
Če si želiš boljših temperatur privij ventilator v rivatunerju ali si naredi boljšo avto konfiguracijo tako da neboš imel občutek da pristaja avion v sobi in bo dobro hladilo.
Drugače grafična tudi do 100stopinj nebi smela imet problemov je pa sigurno priporočljivo tam okrog DO 90 pod obremenitvijo.
Če si želiš boljših temperatur privij ventilator v rivatunerju ali si naredi boljšo avto konfiguracijo tako da neboš imel občutek da pristaja avion v sobi in bo dobro hladilo.
tenstan krompir je pa zakon

dokler je stevilka dvomestna, se ne sekiri kej prevec. men je pri 91°C se delal normalno. navijas pa tok casa, dokler ti comp ne zmrzne

Zheegec ::
Grey: Nekateri lahko, sicer ne točno, ampak približno
Kar se tiče marž, tiste 8800GT, ki so pod 270€ se prodajajo z maržo, ki je za računalniške komponente čisto običajna - torej z majhno maržo, pri tej ceni imajo tudi dobavitelji nizke marže.
Količine so pa katastrofalne, dejansko je lažje dobiti kakšen avto višjega cenovnega razredna, kot pa par 8800GT grafičnih
Sicer se ta simptom konec tega leta v Sloveniji pojavlja tudi pri prenosnikih (vse večje znamke) in LCD monitorjih, najbrž zaradi naše majhnosti, nekateri proizvajalci imajo pa splošne težave z dobavo.
V ponedeljek skoraj 100% pridejo nove 8800GT, cena bo (ponovno) 259€... se bo pa najbrž spet nabrala vrsta in kdor je ne bo rezerviral bo pač čakal... Cena naslednje dobave pa bo mogoče višja, še ne vem...

Kar se tiče marž, tiste 8800GT, ki so pod 270€ se prodajajo z maržo, ki je za računalniške komponente čisto običajna - torej z majhno maržo, pri tej ceni imajo tudi dobavitelji nizke marže.
Količine so pa katastrofalne, dejansko je lažje dobiti kakšen avto višjega cenovnega razredna, kot pa par 8800GT grafičnih

V ponedeljek skoraj 100% pridejo nove 8800GT, cena bo (ponovno) 259€... se bo pa najbrž spet nabrala vrsta in kdor je ne bo rezerviral bo pač čakal... Cena naslednje dobave pa bo mogoče višja, še ne vem...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

A kdo ve kko naštimaš pri riva tunerju tist auto, da mal več hladi vent?
Pa ostale vente v ohišju kko bi pojaču obrate?
LP
edit: če kdo to zna, b prosu da me na msn doda:
weerus.xtra@gmail.com
Pa ostale vente v ohišju kko bi pojaču obrate?
LP
edit: če kdo to zna, b prosu da me na msn doda:
weerus.xtra@gmail.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xtra ()

Davids84 ::
evo tud jest mam ta problem z rivatunerjem in ne znam naštimat novih nastavitev za fan da bi mi mal bolš hladil,in prosm če lahko kdo kej pove o tem kako se naštima drugačne nastavitve.lp

Veron ::
Klik na prvi gumb (low-level system settings)
ALI
Klikn na prvi gumb (system settings)
Sevede označite še apply fan settings at windows startup...
ALI
Klikn na prvi gumb (system settings)
Sevede označite še apply fan settings at windows startup...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()

Evo, v ponedeljek pridejo skoraj 100%, cena 249€ ali 259€, kdor bi jo rad rezerviral naj napiše na ZS.
Je pa trenutna dobava očitno še vsa od Foxxcona (Club3D), tako kot BFG, Gainward, Zorac, XFX,...
Kdaj bo naslednja dobava se mi pa ne sanja.
Je pa trenutna dobava očitno še vsa od Foxxcona (Club3D), tako kot BFG, Gainward, Zorac, XFX,...
Kdaj bo naslednja dobava se mi pa ne sanja.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Najbrž Funtech in pa Big Bang.
Koliko trgovin BB je pa odvisno od dobavljene količine.
Koliko trgovin BB je pa odvisno od dobavljene količine.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Tr0n ::
Vse je isti Foxconn smorn, kolko so mi povedali. :)
Razlicne vsebine paketov in nalepke proizvajalca.
Razlicne vsebine paketov in nalepke proizvajalca.

nekikr ::
Ne, vse so iste. Je pa embalaža pri nekaterih bistveno lepša od drugih...
Club3D:
Big Bang:
LJubljana 12 kosov (pon)
Maribor 2 kosa (tor)
Koper 1 kos (tor)
Celje 1 kos (tor)
Funtech 10 kosov (pon)
Sestavi.si 10 kosov (tor)
Pa Medena 2 kosa (sre) :)
Club3D:
Big Bang:
LJubljana 12 kosov (pon)
Maribor 2 kosa (tor)
Koper 1 kos (tor)
Celje 1 kos (tor)
Funtech 10 kosov (pon)
Sestavi.si 10 kosov (tor)
Pa Medena 2 kosa (sre) :)

thx veron!
LP

LP

Horsechoker ::
Mene isto zanima(agt), še posebi Gainwardova...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Pesimist ::
Pa daj ne bluzi no. Ce pise v reviwu da ma zotac amp 1000mhz rated memory in da ni clockano to. Pa vse tudi nemorjo bit iste ker ene porabijo vec energije kot druge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Grey ::
Horsechoker:
Sem klical, pa so rekli, da naj bi 30 Gainwardovih dobili naslednji konec tedna...
Sem klical, pa so rekli, da naj bi 30 Gainwardovih dobili naslednji konec tedna...

|Sawyer|: vse kartice so od foxxcon ali flextronics, razn tiste, ki niso narejene po referencnem dizajnu.

Pesimist ::
Kak si pa razlagas vecjo porabo enih kot drugih. Valda ne jemlejo istih elemntov. Plus od kot sploh ta ideja da so iste? Sej bi dal referencne linke kjer pise sifra ramov v reviwu samo sem na gsmju trenutno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Elyon ::
Pozdravljeni
Na Funtech-u piše da so na zalogi ASUS 8800GT za ceno 270€. Pa me sedaj zanima če so razlike med proizvajalci res tako velike oz. zakaj je za cca20 višja cena?
Grafično imam tako ali tako rezervirano ampak me vseeno zanima v čem je trik cene oz. a je tolk bolša od drugih?
TNX
Na Funtech-u piše da so na zalogi ASUS 8800GT za ceno 270€. Pa me sedaj zanima če so razlike med proizvajalci res tako velike oz. zakaj je za cca20 višja cena?
Grafično imam tako ali tako rezervirano ampak me vseeno zanima v čem je trik cene oz. a je tolk bolša od drugih?
TNX

Vse 8800GT na trgu (vsaj Slo trgu) so trenutno od Foxxcona in imajo 1.0ns RAM. Če pa imajo tovarniško višje frekvence, se temu reče, da so tovarniško navite, kar pa ne pomeni, da so fizično drugačne.
Vsaka ima tudi svoj firmware, ki določa nivo uravnavanja obratov ventilatorja in nivoje delovanja pri rezličnih temperaturah, je pa precej serij teh kartic (odvisno kateri proizvajalec je bolj sloppy), ki imajo slabo namazan heatspreader, torej del med GPU in hladilnikov, s termalno pasto.
Ni pa nobena "boljša", navijalski potencial je odvisen od sreče in hlajenja.
Vsaka ima tudi svoj firmware, ki določa nivo uravnavanja obratov ventilatorja in nivoje delovanja pri rezličnih temperaturah, je pa precej serij teh kartic (odvisno kateri proizvajalec je bolj sloppy), ki imajo slabo namazan heatspreader, torej del med GPU in hladilnikov, s termalno pasto.
Ni pa nobena "boljša", navijalski potencial je odvisen od sreče in hlajenja.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Cena je takšna, ker jo dobavitelj dobi po visoki ceni in proda naprej z majhno maržo, isto potem velja za trgovino. V računalništvu lahko pozabite na visoke marže trgovcev, tudi visoke marže dobaviteljev so bolj izjema kot pravilo.
Bi pa večja količina in manjše povpraševanje znižalo vhodno ceno dobavitelju, kar vpliva tudi na končno ceno.
Bi pa večja količina in manjše povpraševanje znižalo vhodno ceno dobavitelju, kar vpliva tudi na končno ceno.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Odvisno, večina jih je, jaz sem imel pa malo sreče... Sčasoma pa bom hlajenje tako in tako zamenjal...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5657 (4499) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5406 (4398) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8890 (7977) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1950 (1950) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13041 (13041) | PrimozR |