» »

GeForce 8800GT

GeForce 8800GT

««
14 / 36
»»

Dr_M ::

kaj ste tako neucakani nekateri?
ce bi radi mel zadevo, bi se mal sami pobrigal. ce ni robe, vam je ne morejo prodat, se vam ne zdi?
jest sm kartico hotu met in sm se mogu potrudit, da sm jo dobil, nekateri pa tuki kr mislite, da vam bo z neba v narocje padla.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Horsechoker ::

Ve kdo kdaj je naslednja pošiljka?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

ja, ze vsaj 5x je blo povedano.

Je potem tako težko še šestič povedat, da ne rabim gledati zadnjih nekaj strani?

o oprostite gospod, kaj pa ste vi vec, da vam ni treba pogldat 1 ali 2 strani?

Nekdo ki ob vsem tem jokanju kako ni kartic tega ne najde in ob temu še lepo zaprosi za želene informacije;)

Davids84 ::

Jest sm meu tu u Malkom EVGA naročeno in sm klicu tja in so rekl da majo XFX na zalogi in še to samo 5 komadou pol sm pa jo šou kr iskat in namesto da bi dobu EVGA sm dobu XFX in to 25€ dražje od EVGE.No pa jo vsaj mam ,drugač zgleda da bi mogu še zdej čakat nanjo.lp

kotnikd3 ::

jest sm kartico hotu met in sm se mogu potrudit, da sm jo dobil, nekateri pa tuki kr mislite, da vam bo z neba v narocje padla.

in kaj si se tako zelo zelo mukoma trudil? nič več kot tisti, ki je naročil kartico z enostavnim klikom na miškin gumb. zato so spletne trgovine!
v naročje padla? a je teb? tut nam ne bo, ampak jo mormo plačat, tako kot si jo mogu ti!
pa če se je kdo trudu, se trudi tisti, ki kliče in sprašuje, zakaj ni dobil grafične. ne pa ti.....dobiš......v nekaj dneh....

Xtra
jst sm v četrtek zjutraj pr Mlacomu naroču ohišje, plato, hladilnik in dvd-rw.
vse so imeli na zalogi, razen plate p5e (pisal je, da dobijo v 1-3 dneh).:P
bomo vidli, kdaj dobim....upam d kmal:D
grafo (8800gt) sm pa naroču pri Demise.si, rekli so pa mi, da nove zaloge (10 komadov, BFG-jevih OC) dobijo v torek. Vse so že razprodane (ena je zame:P ;) ) zato. če hočeš naročit, naroč pa se tako postavi v vrsto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kotnikd3 ()

MEDENA ::

če niste vedeli trgovine, ki prodajajo preko spleta in imajo še trgovino je spletna prodaja na zadnjem mestu žal....kdor prej pride prej melje >:D

zato je postopek sledeči : pozanimaš se za kartico, daš ARO 5-10%, pustiš podatke GSM, ko pride te pokličejo....res težko? :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Zheegec ::

Ahaha, no malo se umirite, otroci 8-)

Tam nekje en teden boste še menda počakali..
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Torej, da nadaljujemo debato o 8800GT. Z Nibitorjem sm shranil bios iz kartice in ga malo pregledal. napetosti za jedro so od 0.95V do 1.1V. nikjer ne najdem podatka za defult, ampak glede na to, da je biu v tej temi omenjen modificiran bios za 1.1V, predvidevam, da je defult 1.0V. za stock hlajenje bi blo 1.1V verjetno povsem dovolj, tko da, ce se kdo kaj vec inf najde, bi biu zelo vesel.

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Vsi trije, stojite na robu malo še porinite pa fašete naziv.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Xtra ::

A k ji voltažo iz 1.0 na 1.1 dvignš, se da bolj navijat al kaj?
Do kam naprimer gre tist solidn OC, da ne tvegaš kakšnih okvar?

LP

kotnikd3 ::

mene isto zanima.
s kerim programom se pa da voltažo zvišat? al morš bios zamenat?

_GiZmO_ ::

Z nibitor-jem spreminjaš bios!V bistvu ga spremeniš,ter shraniš!Itak pa ga potlej morš flashat!

Amdforce ::

podarim rezervacijo xfx alpha dog GT-jke,ki je rezervirana pri agt-ju.pomoje že čaka na prevzem,nisem še poklicou.sm uspeu prej grafo dobit,tko da te ne rabm.info pa na zs!:D

OmegaBlue: je relevantno toliko, da mi nic ne mores :)

Glede povisevanja napetosti v biosu graficne kartice...

XS
mvktech

Cveto ::

Ok, Crysis je tu, sam kartica še pride potem pa akcija... ;)

keworkian ::

Mater blagor tistim, ki jo imate, moja masina caka samo se graficno potem je pa fertik. Najhujse je cakati na najbolj pomemben element.
Obscenities in B-Flat

Ej Dr_M, mal sem prebiru linke.Pa velik stvari ne zastopm lih, sm bl nou pr usem navijanju po pravic povedan.Vem sam tiste osnove.Zanima me, kaj je priporočljiv, da nebom preveč stvari spreminju in ne bom znau nazaj, če kj zaj***.A je pol najbolj sam core pa memory(posledično tut shader) clock navit?Pa na kok je priporočljiv,Da se neb pregreval pa to.

Pa še to, a je bol met ventilator na grafi nastiman na auto, al tko da manual nastimas?Pa kko ti nardiš:D

LP

Urc ::

Mislim da sprašuješ neumnosti :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urc ()

pravijo, da ni efekta, ce v biosu nastavis visjo napetost.
pri nvidii so ocitno neki spreminjal in ni vec locenih 2D/3D frekvenc in ocitno tut povisevanje napetosti ne dela vec tako kot prej. mogoce bo to popravljeno v naslednjih verzijah nibitorja.

gres na 3dguru, poisces rivatuner 2.06, potem pa gres na system tweaks in nastavis frekvence na 700/1000 (na tok dela prakticno vsaka kartica) in stestiras z 3dmark 03 (ta je precej bos obcutljiv kot pa 05 ali 06). ce pride cez brez napake, lahko pocasi visas frekvence po cca 10mhz.
za ventilator je blo receno, da z novensimi forceware driverji ne uravnava hitrosti automatsko, zato ga je treba nastavit rocno oz avtomatiko z rivatunerjem. jest sm ga nastavil na konstantnih 42% (je se vedno popolnoma tih).

Thx M!
..pa sry za prej:D

LP:)

JIM22 ::

Na XS sem brau, ko je en naredo Vmod in se je gpu kar hudo navil. Povečal je mislim da na 1,25V in je šel gpu okol 840, vse artifact free. Mal preklikite pa ziher najdete.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

WoW!!Pa je tut risk free?:D

PlayTheGame ::

Kar se tiče delovanja ventilatorja na grafi, se sam nisem ubadal toliko s tisto avtomatiko iz guru3d ampak sem ga pri 'low level settings' naštimal iz privzetih 29% na 40%. Hlajenje je boljše (idle ~ 47°C, high load ~ 70°C; prej na 29% je bilo pa idle ~ 52°C in high load ~ 74°C --> obremenitev merjena v 3dmarku 06, pri določenih igrah je temp. tudi nižja), ventilator je pa še vedno tih. Nevem edino v čem je fora oz. razlika med 'low level' in 'driver level' nastavitvami za ventilator, ker efekt je na koncu isti. :| Še vedno pa ne razumem povsem navijanja shaderjev. Vem, da ste tu limali neke tabele za koliko se navije shader clock vzporedno z gpu-jem, vendar nisem zasledil, da bi kdo naredil oz. prilimal tabelo posebej za 8800 GT (bila je mislim da za 8800 GTX, ki ima drugačne frekvence) ali sem jaz kaj spregledal (kar niti ne bi blo čudno glede na to, da je že 14 strani)? :8)
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

WyattEarp ::

vsi, ki imate 8800 GT govorite samo o točkah v 3dmarku in podobno... kako se pa dejansko obnese v igrah? cod4, timeshift, crysis, bioshock...? pravijo da 8800 GTS šepa pri crysis. je z GT dosti boljše?
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

mislm,da si spregledu.neki malega o tem sm ze jest pisu.

IVo ::

Edin Crysis mal šepa(25-30FPS vse high 1680x1050) , timeshifta nism probal, ostalo je vse 50+FPS...

mambli ::

Prej sem imel x1950Pro. Sedaj sem kupil 8800GT in razlika je res velika. Imam tudi 24" monitor, tako da lahko vse igre igram na 1920*1200. COD4 dela vse na Max pri tej ločljivosti, res pa ne dobivam prav veliko FPS-jev pri taki ločljivosti. ArmA tudi prav lepo dela na visoki ločljivost, me pa zafrkava GRAW2, ki ga ne morem igrati na 1920*1200

Danes bom sprobal še Crysis in vam sporočim.

AMD x2 4600+
3 GB RAM
Vista

kaj pa kompatibilnost matične plošče s PCI-Express 2.0? kdo ve kako je s starejšimi, jaz imam podnožje še AMD 939. kdo ve kako je s kompatibilnostjo? Hvala
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

kixs ::

Si prebral kaksen review 8800GT?

Si? Potem verjetno ne razumes kaj pisejo... Nisi? Lahko bi se malo bolj potrudil :P

Pa tudi v tej temi pise :\

THor71 ::

@Gospodar:
Jaz imam se 939 3200+ in zadeva deluje, vendar je tezava v procu al kwa - ni neke hude razlike med 7800GT in 8800GT (notri sem ime 7800GT).
3dmark06:
3DMark Score 4836 3DMarks
SM 2.0 Score 2365 Marks
SM 3.0 Score 3231 Marks
CPU Score 703 Marks

CPU Tests
CPU1 - Red Valley 0.221 FPS
CPU2 - Red Valley 0.358 FPS

Potrebno bo upgreadat. Sedaj pa tezava okoli PCIe2.0. Nikjer nisem zasledil konkretne primerjave kolk se pozna 2.0 napram 1.1 al kolk je zdej. Neki stari testi na tomshardware pravijo da so takrat grafe dosegale 4x, 1.1 pa podpira do 16x.

Torej, cakam na nek test, ki bo rekel da je 2.0 buhtelj in da je 16x dovolj, pol kuj ubodem SLI plato pa q6600 pa ene 2GB RAMa - v nasprotnem pocakam na SLI PCIe 2.0 plato. Cakam pa se kaj, bo prilezlo od AMDja 19.11.07.

lp,
T.

tehnik66 ::

2 je vecja stevilka kot 1 torej ce imas PCiE 2.0 je to 90% bolje kot ce bi imel PCiE 1.1 Cisto logicno razmisljanje.

THor71: ja cpu je mocno podhranjen. ce bi vsaj mel dual core, bi mel 2x visji rezultat, ce bi ga pa se mal navil, bi prsu cez 10.000 pik.

bluefish ::

@tehnik66: morda se ti res tako zdi, vendar je razlika veliko manjša. Verjetno je na tem mestu upravičena primerjava med AGP 4x in AGP 8x. Slednja namreč ni pokazala prevelikega napredka oz. velike razlike v primerjavi s predhodnikom.

meni se zdi, da je blo v njegovmu postu precej sarkazma... :)

Evo, dobu sm komp.Z eVGA-jevo Superclocked Edition.Povem kko dela k sprobam:))

LP:D :D :D :D :D :D

PlayTheGame ::

Ma ja, PCI-E 2.0 naj bi imel še enkrat večjo podatkovno širino kot PCI-E 1.x, vprašanje pa je če sploh katera grafična lahko izkoristi tako podatkovno širino in na drugi strani, če je sploh že kakšna tako zahtevna igra zunaj, da bi jo zahtevala. Zelo zanimivo bi bilo videti nek vporeden test v Crysis-u npr., na eni strani GF8800 GT na plati s P35 čipovjem in ista karta še na plati z X38 čipovjem. Dvomim, da bi bilo kaj več kot 1% razlike v prid X38... Ali se morda motim? :)
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

THor71, jaz imam dvojederni cpu 2,4Ghz. upam, da bo to dovolj za 8800 GT.

kixs ::

Zanimivo kako eni kujejo 8800GT v visave...

To je samo ena navadna graficna kartica, ki je sicer hitra... JE pa dalec od tega, da bi bili procesorji prepocasni za njo.

Najvec je odvisno od spila... npr. Flight Simulator X je CPU limited, medtem ko je Crysis cisto GPU limited.

Gremo lepo po vrsti.

Shaderje se navija lahko z rivo od 2.05 dalje, navija se enako kot gpu in ram, sam tam dejte odstrante linked al neki tazga. Je klukca vmes med gpu slajderjem in shader slajderjem(odklukaš).

Razlika med pci-e 1x in pci-e 2.0 je zaenkrat ničelna, poglejte si teste in vidl boste da ni praktično nobene razlike.

Gospodar-: če hočeš potegnt max iz grafe imaš preslab procesor, rabiš vsaj c2d pa bliz 4ghz ali več. Drugač bo pa tud delalo, mogoče kej slik na sek majn.

BluPhenix ::

Kdo ve, kje se da dobiti še kakšnem primerek 8800GT?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

JIM22: ce se bo men se dal zajebavat z vodnih hlajenjem, bom mogoce tut ksn voltmod naredu, sam nevem kje nej dubim ksn blok. ma kdo idejo? :)

Zheegec ::

BluPhenix: Tiste, za katero sem rekel, da mogoče je, ni več. Najbrž bo treba kar počakat, ti sporočim par dni preden pridejo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ok.Sistem deluje.Se ne pregreva.2x mi je vn z blue screen vrkg z 30min zamikom(kdo ve zakaj?), dj pa nc vec.Crysis mam na veryhigh na Visti(to je optimal k sm kliknu-da use samo na very high).Kko vem a sm spil z dx 10 al 9 laufu.Summ 9ko, pa se to je mal stekal.Ubistvu tko, da ni stekal, ampak mal cudn blo.

Am a morm dx10 z neta dol dt?

Dr_M: blok lahko kupiš pri EDDY-u, jih bo v kratkem imel narejene.

Xtra: blue si fasal pod stock frekfencami? Če je to pol neki ni uredu. DX 10 maš v visti, sam neke zadeve moreš imet še inštalirane. Crysis dela na very high normalno, vkluči še glajenja do konca pa boš pol vido če šteka. Vključiš jih v driverjih.

Tole je napaka, k jo izpiše k se znova zažene:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Locale ID: 1060

Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 00000008
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 873215B2
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini110107-06.dmp
C:\Users\Xtra\AppData\Local\Temp\WER-60278-0.sysdata.xml
C:\Users\Xtra\AppData\Local\Temp\WER4DC1.tmp.version.txt

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=...

A je možn, da so windowsi krivi?Uglavnm use je na stock.Procesor med 40 in 50 stopinj, grafa 60.

Pa kaj je tist k morš zravn še naložit da dela v dx 10? ..btw dau sm u spilu antialising na x8 in prokleto steka:)

Prosm pomagite.Dj mi jih ze full pogost mece(blue screen)!!:(

TOle je napaka: Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Locale ID: 1060

Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 00000008
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 873215B2
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini110107-06.dmp
C:\Users\Xtra\AppData\Local\Temp\WER-60278-0.sysdata.xml
C:\Users\Xtra\AppData\Local\Temp\WER4DC1.tmp.version.txt

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=...

Ve kdo kaj je narobe?Procesor je med 40 in 50 stopinj, grafa pa na 60.
Sistem je sledeč:
Plata Gigabyte DS4
Grafa eVGA Superclocked Edition 8800GT 512MB
2*1gb super*talent rama
Proc Quad Q6600
600W zalman napajalnik

Pa kaj morm naložit, d mi dela z dx 10 spil.Pa ja k sm dau u spilu antialising na 8x, blazno steka:)

PLZ HELP, KER FUL POGOST SCREENE DELA!!!:(

Probaj še 1x namestit visto in vse driverje, ker če tole ne pomaga, probaj z XP, drugače se neki tepe. Za dx10 ne vem kaj namestit, ker ne uporablam viste. Tud ko sem imel še 8800gtx ni blo neki igrc za dx10 in tud jih ne igram. Ziher ti bo kdo drug znau razložit, sej je tle dost folka, ki so jim igrce prioriteta.

««
14 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605654 (4496) Meizu
»

Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )

525402 (4394) tilinho20
»

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )

1288883 (7970) JamesBond
»

GeForce 8800 GT ali GTS ali ?

231948 (1948) LordPero
»

GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
18813027 (13027) PrimozR

Več podobnih tem