» »

Vzpostavitev LAN na prenosnik

Vzpostavitev LAN na prenosnik

Sjerdzho ::

Lepo pozdravljeni!

Sem že kar dolgo časa veseli uporabnik kabelskega interneta, vse dokler ne poskušam pobrskati po internetu tudi s prenosnika. Tam se ustavi. Imam 2 prenosnika (Fujitsu - Siemens star 5 let in ASUS - nov), s katerima bi se želel priklopiti na LAN. To sem poskušal narediti tako, da sem enostavno izvlekel kabel iz PC - ja in ga vtaknil v prenosnikovo mrežno. Nastavil sem vse potrebno (TCP/IP nastavitve itd.) in to IDENTIČNO kot je to na PC - ju. Povezava se je vzpostavila brez problema, vendar ko zaženem brskalnik NE DELUJE. To se mi dogodi na vsakem od prenosnikov.

Naredil sem naslednje:
- kupil sem crossover kabel (zasledil na vašem forumu)
- preveril PING (vse OK)

Ker mi po dolgotrajnih mukah še vedno ni uspelo, se obračam na vas, ker verjamem, da bo to za vas mala malica.

Jakka ::

Mala malica bo, ko boš povedal nekaj pomembnih zadev (brez informacij se ne da reševat problema).

Kdo je tvoj ISP?
Kaj si mislil s tem, preveril ping? Pingal kaj, kateri ip, kakšen je rezultat?
Ko ustvariš povezavo, izgleda, da je povezano, vpišeš v CMD ipconfig, kaj javi?

Glede kabla, je dokaj nepomembno ali je patch ali crossover kabel. Le če ne dela s patch, uporabiš crossover.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jakka ()

zdravo!

1.) moj ISP - Turnšek kabelski internet

2.) Kaj pingam? Kolikor razumem pingam IP, ki mi je bil dodeljen: torej sem v CMD vpisal: ping 86.58.20.134, kar mi vrne naslednje:
Reply from 86.58.20.134: bytes=32 time 1ms TTL=128

Ping statistics for 86.58.20.134:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

3.) Ko vpišem v CMD ipconfig pa mi vrne naslednje:
Windows IP Configuration
Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 86.58.20.134
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 86.58.20.1

Upam, da sem povedal vse in hvala za nadaljnjo pomoč.
Računalniški bumber

Najprej, pingati svoj IP je brezveze, kot bi se v jami drl, slišal svoj odmev, in predpostavil, da ker slišiš svoj odmev, v jami nisi sam. :) Da s pinganjem preveriš delovanje povezave, pingaš nek računalnik na internetu ali lokalnem omrežju, najpogosta možnost www.google.com.

Kako imajo pri Turnšku urejeno ne vem, verjetno pa imajo približno tako, kot drugod. V svoji bazi imajo vpisan mac naslov mrežne kartice, ki je povezana na modem. To pomeni, da se bo z modemom razumela le tista, ki bo imela pravi mac naslov. Ker ima vsaka mrežna kartica drugačen naslov, se druge z modemom ne razumejo. Da bo delalo tudi z drugimi mrežnimi karticami, določiš vsem enak naslov.

Na compu, kjer zadeva dela, v cmd vpišeš "ipconfig /all", pod pravim network adapterjem najdeš pod "physical address" 10 znakovni naslov mrežne kartice (xx-xx-xx-xx-xx), recimo 00-bf-34-e3-21-aa. Tako dobiš pravi mac naslov.
Na prenosniku pa odklikaš na control panel, network connections, desni klik mrežno povezavo, properties. Pod zavihkom "general" klikneš na gumb "configure", odpre se novo okno. Pod zavihkom "advanced" najdeš spodaj v oknu "locally administered address" in v okno "value" na desni vpišeš pravi mac naslov brez -. Samo znake. Nato ali restartaš računalnik ali desno klikneš na omrežno povezavo, daš disable, nato še enkrat in enable. Zadeva začne delovati.

Zdravo!

Tvoj odgovor je zlata vreden, saj zadeva DELUJE! Fajn pobi ste, sej je že to kar 3. zadeva, ki ste mi jo pomagali rešiti - HVALA.
Računalniški bumber

:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po menjavi mrežne RDP ne dela.

Oddelek: Operacijski sistemi
322020 (1035) WhiteAngel
»

Pinganje SWITCHa - oz.ali je ta kriv za probleme