» »

Izginjajoči prostor na disku...

Izginjajoči prostor na disku...

mAXTER ::

Imam eno vprašanje, namreč imam malce starejši računalnik z naloženimi win Xp sp2, vendar se pojavlja ena velika težava saj se mi računalnik vsake toliko časa sam od sebe resetira.
Če v tistem trenutku ravno inštaliram nek program ali igro mi po tistem ko se računalnik resetira tisti prostor na razpolago zmanjša in ne vem kako to urediti. Primer: recimo da inštaliram igro ki je velika 4gb prostora na disku pa imam še okoli 6gb, po tistem ko se mi računalnik vmes nekje na polovici inštalacije resetira, mi nato kaže prostega samo še okoli 3gb prostora na disku, podatkov ki naj bi zasedli 3gb pa ni nikjer...
Če ima kdo kakšno idejo kako to rešiti bi lepo prosil za odgovor. Pognal sem že scandisk pa ni nič spremenilo.

Hvala

gkovac ::

pojdi v C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp in izbriši vsebino temp folderja. Če imaš več userjev to naredi za vsakega.

Prav tako izbriši vse temporary internet files (greš na Internet properties, General in izbereš delete -> v MSIE sevede)
lp,

Sem upošteval tvoj napotek vendar se stanje ni nič spremenilo. Stanje na disku je enako, zanimivo je to da ko v explorerju označim vse direktorije mi našteje 11gb zasedenega prostora, če dam pa desni klik na particijo ter nato properties pa mi našteje 18gb zasedenega prostora. Tistih 7gb podatkov pa ni nikjer opaziti. Enaka stvar se mi dogaja na D particiji tako da res ne vem kaj bi lahko bilo krivo.

OmegaBlue ::

System restore mogoče? Probaj izklopit stvar je itak dokaj neuporabna ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

mspiller ::

Pozeni check disk. chkdsk d:, ali pa z desno tipko pa properties na disku pa potem error checking pod Tools tabom.
Se mi je ze to zgodilo, ko se je malo coruptal ntfs (predvsem win2k). Chkdsk je ponavadi pomagal.

Chkdsk sem probal vendar ni bilo efekta. Prav tako je ista zgodba pri System restore,namreč sem ga onemogočil vendar ni bilo nobene razlike. Še kr mi manjka par giga prostora na vsaki particiji. Mogoče je najbolje da formatiram C? Ali obstaja še mogoče kakšna druga lažja in predvsem manj zamudna rešitev?

L.P.

ender ::

chkdsk poženi na ta način:
chkdsk c: /f /v /x
Morda boš moral znova zagnati računalnik, in se bo chkdsk pognal med zagonom - ko te vpraša, ne smeš pritisniti nobene tipke, da se chkdsk zažene. Ko chkdsk konča, poglej na C:\ če so se pojavile kakšne datoteke in imeniki.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

maliking ::

Poglej koliko prostora ti vzame koš za smeti? Prav gotovo imaš tam "rezervo":-))

StratOS ::

Mogoče kak črv & podobna nadloga.
Imaš kak AV gor, prečekiraj, mogoče je tudi kaj z diskom narobe.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Hmm, z košem sem se že pozabaval nekaj časa nazaj pa ni to krivo, chdsk ne reši problema ne glede na vse vnesene parametre, glede črva pa bom definitivno malce globje raziskal zadevo. Hvala za vso pomoč :)

L.P.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mankajoči prostor na disku!

Oddelek: Pomoč in nasveti
301370 (1124) DeeCoy
»

Napačen prostor na disku

71289 (1118) Crimson_Shadow
»

ne morem razdelit sistemske particije brez formata

171353 (1187) KontraCepec
»

XP sistem si kar sam jemlje svoj prostor na C disku ?

61227 (1128) boštjan
»

Windowsi požirajo prostor

Oddelek: Operacijski sistemi
201302 (906) XsenO

Več podobnih tem