» »

USB diska noče prebrati...

USB diska noče prebrati...

LordSlayer ::

Helo!

Pojavil se mi je nemogoč problem z moijm USB diskom. Stvarca je lepo pospravljena v lično ohišje s svojim kabelčkom in ker je to 2.5" 120GB disk tudi ne rabi dodatnega napajanja razen USB. Super zadevca, ni kaj. Vse je tudi lepo in prav delovalo do pred kratkim... disk sem vklopil v USB, v tray se mi je pokazala ikonca, ki prikaže da je nekaj zazanal na USB portu. Ponavadi se je takoj zatem odprlo še okence, kjer so windowsi pregledali drevesno strukturo in fajle na disku, potem pa ponudili možnosti za odpiranje (vedno sem izbral naj se odpre Explorer). Tokrat se ni nič premaknilo. Ko sem hotel odpreti Computer Management, je vse skupaj zmrznilo dokler nisem odklopil diska. Podobno se je naredilo, če sem npr. priklopil disk, potem pa odprl Total Commander ... ga ni odprlo dokler nisem odklopil diska. Vse skupaj mi deluje kakor da ga nonstop poskuša zaznati.
Delovanje diska sem potem preveril tako, da sem ga priklopil direkt na IDE in vse špila lepo in prav, tko da disk ni pokvarjen. Ni mi jasno kako ga USB lahko zazna, odpre pa ne...

Če se komu kaj sanja kaj bi lahko bil ta problem, se mu že v naprej zahvaljujem za pomoč.

lp Janez

p.s. Upam, da podobna tema še ni bila obdelana, ker mi jo ni uspelo najti ...
jp

nonenone ::

lahko samo povem, da imam iste težave, na netu sem izvedel da je to problem s premalo napajanja preko usb, zato WD prodaja poseben kabel kjer se tak disk dodatno priklopi na elektriko in usb. Tudi veliki usb ključi ''zafrkavajo'', kupil sem sandisk cruzer 8 gb in se včasih isto dogaja (v njihovih navodilih tudi piše, da mora biti dosti elektrike preko usb, drugače so lahko težave, pa lep pozdrav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514104 (3270) MasterKiD
»

WD My book 1TB nehal delati

Oddelek: Strojna oprema
203563 (3182) abaximan
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411947 (9065) BlackAdder
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8619994 (14194) MISKO_GR
»

[Linux] Izbris vsebine diska

Oddelek: Operacijski sistemi
121305 (1039) christooss

Več podobnih tem