» »

Ugašanje brez razloga??!!

Ugašanje brez razloga??!!

ialexxb ::

Včeraj sem pravkar dobil računalnik, sestavljen po komponentah. Danes pa, ko sem naložil Windows XP pa vse zrihtal, se mi je 3x že ugasnil kar naenkrat!!! Nisem čisto nič navijal.
Komponente:
C2Q6600 @2,40Ghz
ABIT IP35-E P35
4x1GB DDR2 800Mhz(PC6400)
Saphirre ATI HD2900PRO 512MB DDR3
250GB ATA133+ 320GB SATA
1x optična enota
Enermax Liberty 500W(kaj pa če napajalnik vpliva na to??!)

Gledal sem tempereature v BIOSU, vendar so čisto solidne CPU je zgolj na 40°C!
Kaj bi bilo lahko narobe?

damirez ::

Lahko ram zajebava stestirej zadevo s samo 1 palčko.

fancy ::

Ja lahko je Ram ..dobi nekje ram test al pa mem test. Najprej pa poglej če nisi imel slucajno vklopljen update in ti je kaj Bill gates not zinstaliru. Če imas slučajno XP pack 1 potem mi je jasno da se ti reseteira servis pack 2 dej gor pa bo. Avtomatsko posodobitev obvezno,obvezno isklopi tud če imaš legalne xp-je
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fancy ()

nightman ::

Poglej tudi, da nimaš naštimano na 1T, kar je za 4 rame seveda preveč tako da nastavi na 2T.

McNato ::

Več kot 2GB WinXP (32 bit) seveda ne podpira, tako da upam da si naložil 64bit verzijo. Seveda to nebi smel biti vzrok. Ponavadi je tudi malce prenizka napetost na RAMih, poizkusi dvignit za kakih 0,05V.

OZZY ::

ram ne igra vlogo pri ugašanju..kvečjemu se resetira sistem...

če se ti ugasne..
Poglej kok maš naštimano v biosu pri kateri temperaturi se ti ugasne....Spremljaj temperaturo v winsih.
drugo je lahko napajalnik....Se zgodi, da dobiš nov napajalnik, ki ne deluje kot treba.
tretje...A na nihanje napetosti v domačem omrežju si pomislil.
Go with the flow.

bogii ::

Si bom malo sposodil temo, da ne bom nove načenjal. Težava pri meni je, da se mi računalnik med igranjem iger resetira. Sedaj sumim napajalnik ali grafično kartico. Malo čudno se mi zdi, ker praktično igra naj ne bi bila ne vem kaj zahtevna napram mojemu (čeprav starejšem) računalniku. Torej kaj naj bi bilo krivo?

Specifikacije:
- Athlon XP 1800+
- 256Mb ddr
- Geforce 4 64mb
- noname napajalnik 300W
- Xp sp2

Hvala, lp

popravek: omenjena igra je F1 challenge 99-02 od EA sports.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bogii ()

X-Hair ::

Napajalnik 500W?

delfinus ::

Sam sem poganjal nekoc nekdaj poganjal athlona 2500+ at 2800+, radeon 8500, 2 diska, 3 pci kartice z noname 250W PSU, tako da moci mas dost prevec. Lahko je napajac, ampak v primeru, da je okvarjen, se prej pa poglej, ce ni ram (memtest) in ali so temperature okej, da se kaj ne pregreva. Sicer pa lahko tudi poskusis mal za odtenek dvignit napetost CPUju in ramom.

lp, D.

ialexxb ::

Sem rešil problem. Naložil sem Windows Vista Ultimate, 64-bitno verzijo in matično sem zamenjal za Asus P5K ter napajalc za LC Power 850W Arkangel. Zdaj dela tako kot mora, problem pa je bil v matični in nič drugega. Jaz več nikoli ne kupim Abitke, pa če jo boste še tako hvalili. Hvala za pomoč ter LP.

OZZY ::

Kako pa veš da je problem bil v matični, če si zamenjal tudi napajalnik???
Go with the flow.

Pyr0Beast ::

... malce preveč praha včasih škodi računalniku ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24120709 (9592) ZaLoMaT
»

računalnik se ugaša ob up/downloadu

Oddelek: Pomoč in nasveti