» »

Vista in požarni zid/firewall... kateri?

Vista in požarni zid/firewall... kateri?

iskalec123 ::

NA DOLGO (spodaj na kratko):
Inštaliral visto. Vse dela lepo in prav. Potem pa firewall. ??? Katerega? Preizkusil sem vse mogoče: vgrajenega, ZoneAlarm, eset security suite, PC Tools Firewall, ... vse je joj. Na koncu sem pristal na Jetico, smo čudne definicije. ;(

Na WinXP imam Sygate Personal, pa je prav žalostno, da ne najdem nobenega, ki bi bil vsaj tako dober ali celo boljši kot je stari dobri Sygate. Pregleden in enostaven in dobro filtrira za ven in ne samo noter. :)

Do zdaj vas je gotovo že kar nekaj na visti. :))

NA KRATKO:
Kakšne so vaše izkušnje? Kateri firewall imate? Kako dela?

opeter ::

Vistin Firewall je po mojem čisto dovolj. Zraven si namestiš tole: Vista Firewall Control
Domača stran: link

- Zanimiv vodič za požarni zid v Visti
- Vista Firewall

@opeter: Zanimiva zadeva. Bom malo sprobal kako je. Veliko dobrih nasvetov v linkih. thanx

Samo ena stvar je. Nekako sem nezaupljiv do teh MS zadev. Veliko je bilo govora, da za odhajajoči promet (outbound) dela zelo sumljivo (naj ne filtriral vsega pa določene izjeme ima glede tega, če veste, kaj mislim).

Raje bi imel en firewall, ki je narejen robustno, pa da ni kaj prikrito, torej third party firewall.

PC Tools zgleda kar ok(potem ko sem ga uspel inštalirat-DEP ga ni spustil-jaoj). Bom najprej malo tega sprobal, pol pa še Vista Firewall Control.

Nadaljnji predlogi dobrodošli.

Tr0n ::

Potem si raje nabavi hardware firewall (ruter), ker noben software firewall ni robusten.

Hehe, robusten. Malo ponesrečena beseda... Včasih se tako opisuje tudi programski... če je za kaj.

Router imam. Ampak tam uporabljati filtre za odhajajoči promet je prava groza. Zato...

Ryker ::

Jaz mam zaenkrat na Visti tudi samo Vistin firewall, čakam pa na Comodo-ja, da ga usposobijo tudi za Visto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131746 (21233) Qushaak
»

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Oddelek: Omrežja in internet
265627 (3593) arozma
»

kateri antivirus, firewall ter spy-ware

Oddelek: Informacijska varnost
62168 (2007) rkajtn
»

Vista, internet ne dela najbolje