Forum » Pomoč in nasveti » SLI na 16x in 4x vodilu
SLI na 16x in 4x vodilu
Ales007 ::
Pozdravljeni!
Imam grafično asus7800gtx, sedaj pa razmišljam, da bi si nabavil še eno zraven. Ker pa ima moja matična (Gjgabyte GA-965p-ds4)drugo PCI-E vodilo samo 4kratno nisem prepričan, da bi to bilo smiselno. Kakšna so vaša mnenja?
Hvala
Lp, Aleš
Imam grafično asus7800gtx, sedaj pa razmišljam, da bi si nabavil še eno zraven. Ker pa ima moja matična (Gjgabyte GA-965p-ds4)drugo PCI-E vodilo samo 4kratno nisem prepričan, da bi to bilo smiselno. Kakšna so vaša mnenja?
Hvala
Lp, Aleš
bluefish ::
Glede na to, da tvoja matična ne podpira SLI, je tako početje rahlo nesmiselno. Seveda pride v poštev, če imaš več monitorjev oz. se ukvarjaš s kakim 3D modeliranjem (pa še tukaj večino dela prevzame procesor). Igre pa dveh ločenih kartic ne bodo izkoristile.
Tvoja plata pa podpira CrosFire (enakovreden SLI), ki omogoča uporabo dveh ATI kartic.
Tvoja plata pa podpira CrosFire (enakovreden SLI), ki omogoča uporabo dveh ATI kartic.
Ales007 ::
Pozdrav!
Damm...Torej, če si pa omislim 2 ATI-jevi kartici, kako bi to delovalo na 16x in 4x PCI-e vodilu.
Lp, Aleš
Damm...Torej, če si pa omislim 2 ATI-jevi kartici, kako bi to delovalo na 16x in 4x PCI-e vodilu.
Lp, Aleš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales007 ()
bluefish ::
Saj tudi sedaj bi, vendar vsaka kartica zase.
Če pa se boš odločil za CrossFire, potem boš, sodeč po testih, pridobil okoli 60% FPS več v nekaterih igrah, ponekod manj.
Po mojem mnenju se ravno zato, nakup dveh kartic ne splača, saj je naslednja generacija skorajda vedno boljša od prejšnje kombinacije dveh kartic. Odločitev pa je seveda tvoja.
Pri CrossFire moraš tudi paziti, ker kartici nista enaki. Ena deluje kot primarna, druga pa je na nek način le priključena nanjo. Stvar je skratka veliko manj elegantna kot pa SLI.
Če pa se boš odločil za CrossFire, potem boš, sodeč po testih, pridobil okoli 60% FPS več v nekaterih igrah, ponekod manj.
Po mojem mnenju se ravno zato, nakup dveh kartic ne splača, saj je naslednja generacija skorajda vedno boljša od prejšnje kombinacije dveh kartic. Odločitev pa je seveda tvoja.
Pri CrossFire moraš tudi paziti, ker kartici nista enaki. Ena deluje kot primarna, druga pa je na nek način le priključena nanjo. Stvar je skratka veliko manj elegantna kot pa SLI.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup ne preglasne grafičneOddelek: Kaj kupiti | 1776 (1510) | Maryk |
» | pc nov ali po delih?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4433 (3441) | demon#666 |
» | Cross FireOddelek: Kaj kupiti | 1039 (967) | jan01 |
» | Radeon X1950 PRO za AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 3688 (3230) | Dr_M |
» | Maja prihajajo prvi PPU-jiOddelek: Novice / Grafične kartice | 5721 (3214) | Senitel |