» »

Nakup ne preglasne grafične

Nakup ne preglasne grafične

Maryk ::

Pozdravljeni -> Včeraj sem odpru svoj računalnik da bi ugotovil kaj proizvaja v njem tako zelo nadležen zvok, da mi je ob njem težko spati... in sem ugotovil, da je krivec moja grafična kartica(Geforce 7300GS -> ima nek majhen in precej glasen ventilator). Ta zvok ima računalnik že odkar sem ga kupil(2-3 leta nazaj...), ampak sedaj, ko pa je računalniku potekla garancija, sem se pa odločil, da ga na nek način odpravim.

Najprej sem poskušal programsko zmanjšati hitrost ventilatorja na grafični s programom RivaTuner in programom SpeedFan. A z obema neuspešno. Zato je verjetno kriva moja grafična kartica, saj po mojem nima možnosti, da bi se zmanjšala hitrost ventilatorja, saj imam občutek, da je glasnost računalnika nonstop enaka, neglede na to kako obremenjujem grafično kartico.

Zato sem se sedaj odločil, da bi bilo veretno najbolje zamenjati kar celo grafično kartico. Zato se sedaj obračam na vas. Po internetu sem že gledal grafične kartice in ugotovil, da pri grafičnih karticah, ki imajo ventilator ne piše njegova glasnost itd.
Skratka, iščem grafično kartico, ki bi bila sorazmerno tiha, oz. bi imela možnost uravnavanja hitrosti ventilatorja in bi bila, vsaj ko ni obremenjena tiha... Fajn bi pa tudi bilo če bi bila močnejša od le te, ki jo imam sedaj not. Ker z to lahko igram malo novejše igre le če jo malo navijem...
Iščem pa grafično kartico v cenovnem razredu tja do 70-80€. Kaj priporočate?

Aja, moj sistem pa je:
Osnovna plošča: Foxconn Winfast 6100m2ma
procesor: AMD 64 3500+
1GB rama
in 300W napajalnik -> Tu me malo skrbi, saj menda nekatere grafične kartice porabijo kar precej energije...(stabilnost sistema itd.)

st0jko ::

kupi 8500gt pasivno hlajeno ali pa samo menjaj hladilnik na tej.
keks?

lasse007 ::

Rabljena 7600GT s pasivnim hladilnikom Silent-Pipe II (tovarniški) tudi ni slaba izbira. Ne škodi pa, da nanjo piha kakšen tih ventilator (moje izkušnje). Pa še dodatnega napajanja ne rabi.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lasse007 ()

JJM ::

Verjetno ti je šel ležaj na ventilatorju in zato proizvaja odvečen hrup. Sicer lahko kar menjaš ventilator ali pa ga "naoljiš" če ti je trenutna grafična še vedno dovolj.

Če pa imaš res namen menjat in te skrbi hrup si oglej passivno hlajene grafične. Čeprav ne potrebuješ imet kakšne posebej skrbi glede hrupa pri novejših karticah (še posebej če kupiš kakšnega priznanega proizvajalca).

Vsekakor pa ti močnejše kot Radeon 4670 ali GeForce 9600 ne priporočam saj je tvoj sistem ne bo znal izkoristit in boš tedaj moral tudi menjat napajalnik.

Tukaj imaš tri passivno hlajene kartice:

1.) http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...

2.) http://www.sestavi.si/item.php?id=625&t...

3.) http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Če bi pa vseeno rad grafično z aktivnim hlajenjem pa ti priporočam:

4.) http://www.nakupi.net/izdelek_Graficna-...

Vsaka izmed njih je opazna nadgradnja na tvojo trenutno.

Maryk ::

Hvala za nasvete.

Ležaj na ventilatorju je po mojem mnenju vredu, saj ima računalnik takšen zvok že odkar sem ga kupil. Po drugih forumih pa sem našel, da ima kar precej ljudi, ki uporabljajo to grafično kartico(7300GS) pritožbe, glede na njeno glasnost in predvsem na to da nima možnosti, da bi ji zmanjšal hitrost ventilatorja.

Rejnard -> zanimiva sta mi tvoja zadnja dva predloga. Izgleda da imata ti dve grafični kartici enak procesor in enak ram, le da na oni, ki je pasivno hlajena ima ram precej manjšo frekvenco kot pa na oni ki ima ventilator. Tako da me sedaj zanima, koliko se to pozna na hitrosti grafičnih kartic oz. učinkovitosti pri igranju iger. Zanima pa me tudi, če imajo ATI-jeva kartice, predvsem ta, ki si jo predlagal pod točko 4. možnost uravnavanja hitrosti ventilatorja in kako glasni so ti ventilatorji.
Aja, pa zanima me še tole. Nekje sem prebral, da rabiš posebno matično ploščo, da lahko maš gor grafično kartico, ki podpira CrossFire oz. to kar omogoča kartica pod predlogom 3. A to velja samo če hočiš povezati dve grafični skupaj in ne za eno na plati. ... ?

Predvsem se sedaj odločam med tema dvema grafičnima karticama. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maryk ()

JJM ::

Razlika v hitrosti je približno 5%.

Kartica z ventilatorjem ima podporo kontroli ventilatorja. Hitrost le tega pa nato uravnavaš v gonilnikah ali pa s RivaTunerjem.

Grafična, ki podpira CrossFire bo delovala tudi na tvoji matični. To le pomeni, da jo je možno povezati z drugo (isto) kartico. Za kar pa kot si pravilno ugotovil potrebuješ matično, ki to podpira.

paljer ::

Kaj pa če namesto majhne ropotulje čez prilepiš en obični ventilator, ki ne proizvaja nič hrupa?

Maryk ::

Zdele sem malo bolj podrobno gledal karakteristike teh dvek kartic:
1.) http://www1.sapphiretech.com/us/product...
2.) http://www1.sapphiretech.com/us/product...

U bistvu sta si ti dve kartici zelo podobni, le da ima prva ventilator, ki naj bi bil dokaj tih in GDDR4 pomnilnik. Ampak začelo pa me je malo skrbeti, če bo moj napajalnik(300W) prenesel takšno kartico. Res je, da kolikor vem imam dokaj varčen procesor(AMD 64 3500+), ki poleg grafične po mojem mnenju porabi največ energije. Torej, v karakteristikah teh dveh kartic na zgornjih straneh piše, da je priporočljivo imeti 400W napajalnik itd.
Kakšno je vaše mnenje, a bi moj sistem(moj napajalnik) prenesel takšno grafično kartico?

Pa še to: Ko gledam slike grafične kartice pod št. 1. (Te z ventilatorjem), ima ta na slikah v zgornjem levem kotu (torej na nasprotni strani tistih konektorjev, s katerimi priklopiš grafo na plato...), še neke konektorje. Zakaj so??? Da ni to za kakšno dodatno napajanje oz. kak dodatem kabel, ki ga moj računalnik ziher nima... :)

krho ::

Tisto na Vrhu so crossfire konetorji. Za povezavo dveh ali več grafičnih kartic skupaj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Maryk ::

Našel sem na strani mimovrste.com tole grafično kartico:
http://www.mimovrste.com/artikel/263005...

Ampak je presenetljivo poceni, glede na druge, iz te serije. Ali je možno, da je tu odzadaj še kakšna fora...?
(kvaliteta, hitrost itd. ?)

Sicer jo bom pa verjetno vzel, če ni tu odzadaj nobenega hakeljca. :):):) Pa bom potem videl, če bo moj napajalnik to prenesel...:)

krho -> Če so tisti konektorji levo zgoraj na kartici za CrossFire povezavo večih kartic, me pa potem zanima, zakaj pa ona kartica, ki sem jo dal pod točko 2. nima teh konektorjev. V karakteristikah piše, da ima tudi ta kartica to možnost povezovanja več kartic skupaj... U bistvu pa sta si ti dve kartici zelo podobni, le da ima ena ventilator, druga pa je pasivno hlajena ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maryk ()

axee ::

300W napajalnik bo brez problema napajal HD 4670. Je ena najbolj "varčnih kartic", ampak vprašaj se, ali res potrebuješ boljšo grafično, ali je sedanja samo preglasna? Ker če je preglasna je najmanjši problem kupit za 20€ Accelero S1 in bo tišina + zagotovo močno nižje temperature. LP

Maryk ::

Aha -> super -> no to me je najbolj skrbelo, ali bo to moj napajalnik prenesel...
Ja grafično mam pa definitivno namen zamenjati, saj je poleg tega da je precej glasna tudi precej počasna. In jo moram vedno, ko hočem igrati kako malo novejšo igrico malo naviti, da lepo laufa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup GRAFIČNE kartice (nižji rang)

Oddelek: Kaj kupiti
432936 (2260) jan01
»

Ati Radeon 4670

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161841 (1665) Steinkauz
»

Katero graficno?

Oddelek: Kaj kupiti
372058 (1358) Meizu
»

Plata ne podpira grafe..?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7888 (771) iMark
»

Kaj menite o grafični kartici Ati Radeon HD 4670

Oddelek: Kaj kupiti
51445 (1269) opeter

Več podobnih tem