Forum » Kaj kupiti » Cross Fire
Cross Fire

matej888 ::
Imam 2 novi kartici Club X800RX in sem jih mislil spravit v CrossFire nacin, ker to kartici tudi podpirata. Pa me zanima ce je imel.ima kdo kaksne izkusnje (slabe ali pa dobre) s tem nacinom. Se mi sploh splaca, ali je bolje prodati obe in za ta denar vzeti boljso enojno graficno kartico? In pa kaksen oz. kako mocen napajalnik je treba vzet v primeru da se odlocim za CrossFire - 800W?
Hvala
Matej
Hvala

Matej
Tech-freak

Čmrlj ::
Jah te dvojne naveze kartic, se bolj poznajo v kakih 3d markih, pri igrah pa je sli oz crossfire performanc bolj na dnu, in niti ni iger ki znajo to dejansko iskoristit.Večinoma je izkoristek večji za cca 20% pri igrah ki podpirajo sli/crossfire, pri tistih ki pa ne, zna biti performanc celo slabši, kot z eno samo karto.

Senitel ::
Če se prav spomnim boš za X800 potreboval master kartico, da boš lahko spravil zadevo v cross fire način. Torej če ena od teh tvojih dveh kartic ni master kartica ne bo nič s cross fire.
Sicer pa pohitritve so, lahko tudi 100%, če prej ne postane CPU omejitev in če igra ne dela kaj čudnega (torej če "podpira" SLI/Cross fire).
Sicer pa pohitritve so, lahko tudi 100%, če prej ne postane CPU omejitev in če igra ne dela kaj čudnega (torej če "podpira" SLI/Cross fire).

Klemzz ::
crossfire ni tok občutliu kot SLI na špile...sam mam CF pa se v useh špilih pozna pohitritev...

matej888 ::
Uuuhhh f..., glih zdej sem opazil da na skatlah obeh kartic pise "secondary". Ce prav razmisljam ne bo nic z CF? Kaksno kartico moram potem nabavi, normalno X800, da bo zadeva delovala?
Tech-freak
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pc nov ali po delih?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4501 (3509) | demon#666 |
» | CrossFireOddelek: Strojna oprema | 1524 (1524) | Liker |
» | Radeon X1950 PRO za AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 3724 (3266) | Dr_M |
» | Nakup crossfireOddelek: Kaj kupiti | 2260 (1593) | simnov |
» | ATI R580 = X1900?Oddelek: Novice / Grafične kartice | 4128 (3245) | simnov |