» »

Kam naprej oz. kaj me sploh zanima?

Kam naprej oz. kaj me sploh zanima?

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Bliža se konec 4. letnega šolanja jaz pa še zmeraj ne vem na kater faks bi šel.

Rad bi izbral nekaj kar me zanima in ima prihodnost.Najprej sem premišljeval o fakulteti za elektrotehniko, vendar pa nimam volje in veselja, da bi jo naredil; pravijo, da je težka - zadevo pa še dodatno oteži dejstvo, da nisem naravni talent, vsaj kar se elektrotehnike, matematike in fizike tiče - no ja, ne rečem, da ne znam, ampak ne vidim nekega potenciala/inovativnosti v sebi za te zadeve.

Bi probal na računalniškem faksu?Programiranje?Spet ne zaupam vase, ker menim, da je to isto kot matematika, torej lahko pozabim na inovativnost(če se ne veste kaj mislim pod pojmom "inovativnost"->zadevo znam, če naredim dosti primerov oz. dobim neko rutino, da bi pa kaj sam naredil pa zna biti problem; spet lahko rečem "no,ja" v smislu da znam napisat kako simpl kodo s parimi if-stavki in loopi, ko je pa treba vključit trigonometrijo in kake bolj smotane funkcije se pa stvar na žalost zaplete)

Če je vse to problem, kaj po tem ni?Mogoče sem dost domač pri 2d/3d umetnosti, misnim predvsem na photoshop, 3ds max in ostale "grafične aplikacije".

Mnogi se boste(naj bi se) vprašali; "Ja poba, če imaš rad 2d/3d umetnost, kaj pol še čakaš?Morda pa je kaka šola glede tega zate?"
Jah morda je, ampak je spet en problem, in to je, da ne vem če je to res kar hočem, da vam bo bolj jasno kaj misnem; v osnovni šoli smo pisali test nekih dejavnosti, v glavnem rezultati tega testa ti pokažejo kaj naj bi te zanimalo, tako da lažje izbereš šolo(Ja, tudi takrat sem imel težave pri izbiri šole..)..in kakšni so bili rezultati?Dokaj čudni, socialna delavka je bila dokaj presenečena glede razulatov - Vsi stolpci(tehnika,kmetijstvo...) so bili med seboj enaki, razen eden je bil na nuli!To je bilo nekaj v zvezi socilogijo oz. družbo, če se prav spomnim je šlo za delo z ljudmi...to marsikaj pove.

*Temo sem uvrstil v ložo, ker ima v sebi polno drugih tem in ena od teh je "spoznavanje samega sebe"

lp

Mercier ::

Greš čez listo čisto vseh študijskih smeri na čisto vseh fakultah v državi in zraven fantaziraš. Potem se odločiš najbolj divjo fantazijo podoživeti v RL.

bluefish ::

vsekakor si malo oglej razpis v katerem so naštete vse fakultete in programi. Morda bi tudi bilo dobro, da se najprej vprašaš, kaj bi rad v življenju sploh počel. Če na to ne boš našel odgovora, potem ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

kixs ::

Vcasih se je pametno naslonit na preteklost, na svoje otrostvo. Vem, da smo se dostikrat pogovarjali kaj bomo, ko bomo veliki. :D

Nekak se mi se zdej ne zdi, da sem velik (odrasel). :P

kixs97:Veš da se ne spomnim, vem pa de sem se stalno nekaj zmišleval :P

KandazaR ::

Po prebranem predvidevam da hodiš na sšer oz nekaj podobnega. Voljo boš potreboval za vsak faks. Vprašanje je pa kam bi rad šel na vsš ali uni.
Kot si že sam napisal te zanima elektro in pa računalniški faks. Pri obeh ti bo znanje iz srednje šole služilo vsaj za prvi letnik (govorim o vsš). Zna pa se ti zataknti v drugem (jih poznam veliko), tako da se bo treba kaj tudi učiti.
PS: sam sem iz sšer šel na gradben faks tako, bi bilo pametno razmisliti tudi izven okvira elektro računalništva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

Mercier ::

Morda bi tudi bilo dobro, da se najprej vprašaš, kaj bi rad v življenju sploh počel. Če na to ne boš našel odgovora, potem ...

Štos je, da je čisto možno, da ga ne bo, ampak sploh ni nujno da potem tistega ne bo rad počel.

Fizikalko ::

Vsekakor naj strah pred tem, da ne boš naredil določenega (sicer zaželjenega) faxa NE prevlada. če ne boš probal, se boš celo življenje žrl, če pa boš probal in ruknil, je še vedno bolje, si vsaj nimaš kaj očitat - probal si.

Jaz sem naredil eno tako neumnost pred dobrim desetletjem. Mikale so me: primerjalna književnost, filozofija, fizika, matematika. OK, sem si rekel, filozofijo (sploh pa književnost) imam precej lažje za hobi kot dodatek, kot pa da bi imel HC fiziko "za zraven". Tudi zaposljivost književnikov in filozofov ni ravno obetavna. Tako sta prvi dve opciji gladko odpadli. AMPAK! Daleč najbolj me je rajcala seveda fizika. Pa si NISEM upal... So mi vsi rekli, da to pa res noben ne naredi (sicer sem delal gimnazijo za šalo, tudi fiziko sem opravil s 5 na maturi, ampak to itak ni merilo, sem si mislil - in imel glede tega prav). Nisem ap imel prav, da sem se posral in se vpisal raje na... gradbeništvo.

No, po par mesecih dolgočasja (no ja, prvi semester, ko sta bili vsaj predmeta Linearna algebra in Fizika ) je bilo še ok, ko so se pa strokovni predmeti začeli (geodezija, varnost pred naravnimi nesrečami,...) mi je pa prekipelo. Sem pustil, šel delat za pol leta (da sem zaslužil za naslednje leto, ko sem se vpisal na fiziko (FMF) in... sem še zdaj vesel, da sem končno zbral pogum. Strah je bil odveč, v vseh letih sem ruknil le en izpit.).

kixs ::

Ce ne ves kam bi sel, potem ne it nikamor. Na faks samo zaradi faksa, pa potem se slucajno ne naredis, je skoda casa.

Lahko gres tudi nekaj kar te trenutno najbolj veseli studirat, pa se po koncanem studiju se vedno lahko nekje drugje zaposlis - na drugem delovnem mestu.

Sicer pa pojdi delat. Ko bos nasel nekaj kar te veseli... lahko gres potem se vedno studirat. Seveda, ni dobro, da se to zavlece za npr. 10 let ;)

Dobro si je vsaj izbrat nekaj poklicev za ozji izbor. Potem pojdi na faks pogledat kako potekajo predavanja. Lahko gres kamot poslusat kaksno predavanje, ce je dosti folka, se itak vsi med sabo ne poznajo, se manj pa profesorji.

lp

McHusch ::

Vzameš razpis za vpis in odpreš na strani, kjer so navedeni vsi programi. Potem pa samo črtaš, kar ni za tebe. Na koncu ti bi moralo ostalo 5-10 programov, med katerimi temeljito razmisli.

Ko boste imeli jesenske počitnice, bodo na faksu predavanja. Predavanja pa so javna, zato lahko greš enostavno pogledat, kako izgleda utrip nekega predavanja. Sploh na kakšnem pravu, ekonomiji, računalništvu, strojništvu je to enostavno izvedljivo, ker je študentov 1. letnikov 300 in več.

Drugače pa: faksi so za ljudi. Mogoče se boš učil 50 % več ali manj od povprečja, ampak če se boš, boš naredil.

Yohan del Sud ::

Če kdo mene vpraša, bi prepovedal vstop na faks vsakomur, ki nima vsaj tri leta kakršnih koli rednih delovnih izkušenj.
www.strancar.com

MTm2H37rqt7B ::

@Yohan: In zakaj je to primerno?

The_hammer ::

Če kdo mene vpraša, bi prepovedal vstop na faks vsakomur, ki nima vsaj tri leta kakršnih koli rednih delovnih izkušenj.

ahaha :D
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W

opeter ::

Se strinjam. :D

LjubimPeezde ::

bedak:)

Yohan del Sud ::

Lastne izkušnje. Samo prenašam naprej. >:D
www.strancar.com

LeXani ::

Mal razmisli o arhitekturi.. tudi sam mam podoben značaj tvojemu :|
Čas prve prijave 04.11.2005

koyotee ::

igralništvo ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Phoebus ::

Madona, sem si reku "ko bom velik, bom kmet, da bom imel kravice pa pujske,..."....dobro, da se nisem ozrl nazaj...>:D

LeXani:sem razmišljal v to smer, ampak sem pomoje zamudil vse skupaj, ker bi baje mogu na ene tečaje hodit.
lp

bluefish ::

pravzaprav je verjetno prepozno za karkoli, ker je vpis že. Če pa se boš vpisoval naslednje leto, potem še imaš čas za tečaje.

gzibret ::

Pejt na materiale in metalurgijo (NTF). Sicer se čuje u kur**, samo je veliko matematike, kemije in fizike (torej, popolnoma naravosloven fax), kadrovskih štipendij je več, kot pa kandidatov in ko končaš, se stepejo za tebe.

Jeklarstvo je prihodnost. Predvsem proizvodnja visokotehnoloških jekel in materialov, tudi nanomaterialov.

Glede težavnosti - vsak fax je težek. Lahkega faxa ni!
Vse je za neki dobr!

Gandalfar ::

no ja, ce ti tema faksa lezi potem ti ni problema zbrano poslusat na predavanjih in brat ucbenike, posledicno je faks lahek

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij na FMF

Oddelek: Šola
215536 (4966) moose_man
»

Kam na faks, kako se prepisati in pavziranje

142982 (2430) BivšiUser2
»

Študij na FE

122320 (1713) ticox
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

16452515 (31026) Unknown_001
»

Študij ali delo ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5912378 (10799) IceIceBaby

Več podobnih tem