Forum » Kaj kupiti » Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...
Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...
BaTeMaN ::
Mini DV kamere
DVD kamere
HDD kamere
in še kake se najdejo,.. cene so od 250 pa tja do... ok recimo do 1000 me še zanimajo...
Kaj se sploh splača dandanes kupit...?
Sploh nisem na tekočem, zdaj pa se bo družina širila pa je potrebno kak dogodek malo boljše zabeležiti...
Pa me zanima kaj je modro kupiti, kje se dobi največ za denar...
Sicer vem, da se kolk tolk da ponset tud s kakim mali digitalcom, ampak ne vem če je to to...
Prosim na pomoč.
Hvala.
DVD kamere
HDD kamere
in še kake se najdejo,.. cene so od 250 pa tja do... ok recimo do 1000 me še zanimajo...
Kaj se sploh splača dandanes kupit...?
Sploh nisem na tekočem, zdaj pa se bo družina širila pa je potrebno kak dogodek malo boljše zabeležiti...
Pa me zanima kaj je modro kupiti, kje se dobi največ za denar...
Sicer vem, da se kolk tolk da ponset tud s kakim mali digitalcom, ampak ne vem če je to to...
Prosim na pomoč.
Hvala.
less then zero
- premaknilo iz Sedem umetnosti: gzibret ()
Calligula ::
Najbolj se trenutno splaca Panasonic SD1 preko poste iz Nemcije za cca 700 Eurov + postnina.
Visoka resolucija, snema na SD kartice in nasploh odlicna kamera.
Visoka resolucija, snema na SD kartice in nasploh odlicna kamera.
Nasploh najcenejse opcije vedno najdes na www.geizhals.at
Potem mailas trgovini, ce lahko posljejo v SLO in se dogovoris dalje-placilo, posiljanje,..
Potem mailas trgovini, ce lahko posljejo v SLO in se dogovoris dalje-placilo, posiljanje,..
Goldee ::
Kaj pa kak Canon S3, S4, S5? Fotoaparat in kamera v enem (pa še mnogo več seveda). Prijatelj ima S3 in z aparatom dela res fantastične posnetke, snemanje neomejeno. Seveda ni to DVD kvaliteta, vendar tudi 640x480 pri 30fps in stereo zvok nista od muh. Verjetno bi rad kdaj tudi kaj poslikal? Ali že imaš fotoaparat? Potem pa kar kamero vzemi. Drugače pa razmisli tudi o tej opciji.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Ma fotoaparat imam eos 30d..
Mel sem nekaj časa nazaj IXUS-a 40 in tisti je že snemal 30fps... ne vem kaka kvaliteta to ravno ni, pa tudi zvok ni bil ne vem kaj..
Rad bi šel korak naprej.
Tale HDC-SD1 se mi zdi super, klub temu da je ene 200 EUR dražji kot bi si želel, pač zanimiv mi je ker sestavlja najnovejše stvari. Baje da so problemi s kodeki v novih programih ker je zajemanje z neko novo kompresijo.
Gledal pa sem tud tele SONYje s trdim diskom... medtom ko pri Canonu ne najdem nič pametnega pod 800EUR.
Problem je tudi, da nimam pojma o kamerah niti zadnjih par let nisem sedel za TV, zato je v dnevni le neka stara SONY 4:3 100Hz.
16:9 in 5.1 zvok bi zaenkrat koristil zgolj za računalnikom.
Kaj pa vem,... bilokak nasvet bi bil super, morda ciljam previsoko...
Hvala.
Mel sem nekaj časa nazaj IXUS-a 40 in tisti je že snemal 30fps... ne vem kaka kvaliteta to ravno ni, pa tudi zvok ni bil ne vem kaj..
Rad bi šel korak naprej.
Tale HDC-SD1 se mi zdi super, klub temu da je ene 200 EUR dražji kot bi si želel, pač zanimiv mi je ker sestavlja najnovejše stvari. Baje da so problemi s kodeki v novih programih ker je zajemanje z neko novo kompresijo.
Gledal pa sem tud tele SONYje s trdim diskom... medtom ko pri Canonu ne najdem nič pametnega pod 800EUR.
Problem je tudi, da nimam pojma o kamerah niti zadnjih par let nisem sedel za TV, zato je v dnevni le neka stara SONY 4:3 100Hz.
16:9 in 5.1 zvok bi zaenkrat koristil zgolj za računalnikom.
Kaj pa vem,... bilokak nasvet bi bil super, morda ciljam previsoko...
Hvala.
less then zero
1. Format in editiranje tega videa ni vec problem. Mainstream software ga ze podpira.
2. V kratkem bos skoraj zagotovo imel LCD televizor in se naslednjih 50 let visoko resolucijse ekrane.
Video posnet z navadnimi kamerami tam izgleda bedno. To kar bos snemal te bo znalo zanimati celo zivljenje.
3. Video se da komot pretvoriti v DVD format, ki ga predvaja katerikoli DVD player, original v HDV pa pac hranis se v prvotni obliki.
4.Kamera ma tudi opcijo zajemanja v standarni resoluciji, ce to v nekem trenutku zelis... skratka opcije imas vedno.
Glede na to, da se mi zdi, da se ti ne mudi prevec, pocakaj dokler lahko, ker cene HD kameram kar hitro padajo, ko prehajajo v mainstream.
Prav tkao jih bo v kratkem na trgu vec in cedalje manjse bodo in, ce lahko cakas pocakaj se malo.
Drugace pa je SD1 trenutno najbolji nakup.
2. V kratkem bos skoraj zagotovo imel LCD televizor in se naslednjih 50 let visoko resolucijse ekrane.
Video posnet z navadnimi kamerami tam izgleda bedno. To kar bos snemal te bo znalo zanimati celo zivljenje.
3. Video se da komot pretvoriti v DVD format, ki ga predvaja katerikoli DVD player, original v HDV pa pac hranis se v prvotni obliki.
4.Kamera ma tudi opcijo zajemanja v standarni resoluciji, ce to v nekem trenutku zelis... skratka opcije imas vedno.
Glede na to, da se mi zdi, da se ti ne mudi prevec, pocakaj dokler lahko, ker cene HD kameram kar hitro padajo, ko prehajajo v mainstream.
Prav tkao jih bo v kratkem na trgu vec in cedalje manjse bodo in, ce lahko cakas pocakaj se malo.
Drugace pa je SD1 trenutno najbolji nakup.
alex32 ::
Jest se bom raje odločil za Canon HV20, bolje ocenjena na testih kot Panasonic etc ...cena pa je okrog 870eur v tujini
kolombo ::
Tale SDR-H250EG Panasonic kamera ima kombinacijo 30 GB HDD in SD spominske kartice. Ima 3 CCD tipala. Cena okrog 600 €.
Sam sem sicer po več kot 5 Canonih zelo naklonjen Canonu. HV20 tudi mene zelo mika. Magari ko primerjam ta Panasonic, me bolj mika tisti mali korak naprej v prihodnost, če so predvidevanja v reviewih pravilna je to to..
Čeprav ideja o trdem disku v kamkorderju zveni super.
Bom še kak mesec... se odločal.
Bilokak nasvet... mnenje dobrodošli še naprej.
Čeprav ideja o trdem disku v kamkorderju zveni super.
Bom še kak mesec... se odločal.
Bilokak nasvet... mnenje dobrodošli še naprej.
less then zero
o CANON HV20...
Let's cut straight to the chase. This is a very, very good camcorder! There's nothing at all missing from the feature list and the comprehensive connectivity really is something to write home about. Not only is its HDV/DV recording capability a boon, but its ability to handle either format in either direction via FireWire is also a big plus. Having a mic input and also a headphone output (actually switchable on the single AV connector socket) is another feather in the cap.
In fact, the HV20 is - at its price point - quite possibly the best consumer video camcorder ever reviewed here on SimplyDV. And that's saying something. Most impressive, and if you're wavering over whether or not to buy a DV camcorder or a new feature-rich HDV model then waver no more. With the HV20 you have the best of both worlds at a great price. Well done Canon.
o Panasonicu HDC-SD1
Conclusion
The HDC-SD1 is an excellent solid-state 3CCD device that currently sets the benchmark for tapeless high definition video camera technology in the consumer market. When tested alongside the Sony HDR-SR1 (and pointing at exactly the same subject whilst viewing on identical HD monitor screens), the pictures were markedly better than the Sony's - especially in the more lowly lit sectors of the screen. The Sony's images featured quite high levels of rectangular blockiness whereas the SD1's (and DX1's) equivalent images were beautifully clear and well rendered. The differences weren't just mildly worthy of note, they were immediately apparent - even to the untrained eye.
The Panasonic HDC-SD1 is designed for use with all SD cards, but it really starts to come into its own when using SDHC Class 2 higher capacity cards. A 4GB card, as shown here, is included with each new model.
What's striking about this model is the ease with which it can be picked up and used by a complete newcomer to video (thanks to the Easy mode of shooting), yet it offers a much better range of manual controls, features and functions than can be found on many modern consumer camcorders. This is major plus, and - combined with its ability to use the increasingly-high capacity SDHC Class 2 memory cards (whose theoretical capacity ceiling is 32 GB) - means that the SD1 is undoubtedly way out front as the solid-state high definition video camera against which all others will be judged for some time yet. By comparison, the DX1 DVD model appears somewhat clumsy - and what can we do with the DVDs we've recorded with it if we don't have a suitable high definition DVD player (such as a Bluray or HD-DVD unit)?
Dislikes
This reviewer has three particular dislikes relating to the SD1. To begin with, the mini joystick control is too fiddly (it's just too small) and could do with being more prominent. During operation, it's easy to accidently fumble with the red Record button in error due to the positioning of both. Secondly, the Menu button needs to be more prominently positioned, too. It's too small and is hidden away where you can't find it without looking. Lastly, it would be nice to have LCD frame-mounted controls for Record/Stop, Zoom and perhaps even a Menu button, too. Given that the LCD will often be supported by the user's left hand, it would make sense for Panasonic to emulate Sony in this respect. This latter point was, in fact, noted by a Panasonic engineer whilst at the European launch recently.
And finally...
In summary - the SD1 is a fantastic little camera that undoubtedly delivers what is promised of it by its maker. The fact that it employs high-capacity solid state media technology makes it all the more attractive to first time users looking for great quality, HDTV compatibility, ease of use and no-tape fiddling. And - by all accounts - it's going to take the consumer HD world by storm!
Let's cut straight to the chase. This is a very, very good camcorder! There's nothing at all missing from the feature list and the comprehensive connectivity really is something to write home about. Not only is its HDV/DV recording capability a boon, but its ability to handle either format in either direction via FireWire is also a big plus. Having a mic input and also a headphone output (actually switchable on the single AV connector socket) is another feather in the cap.
In fact, the HV20 is - at its price point - quite possibly the best consumer video camcorder ever reviewed here on SimplyDV. And that's saying something. Most impressive, and if you're wavering over whether or not to buy a DV camcorder or a new feature-rich HDV model then waver no more. With the HV20 you have the best of both worlds at a great price. Well done Canon.
o Panasonicu HDC-SD1
Conclusion
The HDC-SD1 is an excellent solid-state 3CCD device that currently sets the benchmark for tapeless high definition video camera technology in the consumer market. When tested alongside the Sony HDR-SR1 (and pointing at exactly the same subject whilst viewing on identical HD monitor screens), the pictures were markedly better than the Sony's - especially in the more lowly lit sectors of the screen. The Sony's images featured quite high levels of rectangular blockiness whereas the SD1's (and DX1's) equivalent images were beautifully clear and well rendered. The differences weren't just mildly worthy of note, they were immediately apparent - even to the untrained eye.
The Panasonic HDC-SD1 is designed for use with all SD cards, but it really starts to come into its own when using SDHC Class 2 higher capacity cards. A 4GB card, as shown here, is included with each new model.
What's striking about this model is the ease with which it can be picked up and used by a complete newcomer to video (thanks to the Easy mode of shooting), yet it offers a much better range of manual controls, features and functions than can be found on many modern consumer camcorders. This is major plus, and - combined with its ability to use the increasingly-high capacity SDHC Class 2 memory cards (whose theoretical capacity ceiling is 32 GB) - means that the SD1 is undoubtedly way out front as the solid-state high definition video camera against which all others will be judged for some time yet. By comparison, the DX1 DVD model appears somewhat clumsy - and what can we do with the DVDs we've recorded with it if we don't have a suitable high definition DVD player (such as a Bluray or HD-DVD unit)?
Dislikes
This reviewer has three particular dislikes relating to the SD1. To begin with, the mini joystick control is too fiddly (it's just too small) and could do with being more prominent. During operation, it's easy to accidently fumble with the red Record button in error due to the positioning of both. Secondly, the Menu button needs to be more prominently positioned, too. It's too small and is hidden away where you can't find it without looking. Lastly, it would be nice to have LCD frame-mounted controls for Record/Stop, Zoom and perhaps even a Menu button, too. Given that the LCD will often be supported by the user's left hand, it would make sense for Panasonic to emulate Sony in this respect. This latter point was, in fact, noted by a Panasonic engineer whilst at the European launch recently.
And finally...
In summary - the SD1 is a fantastic little camera that undoubtedly delivers what is promised of it by its maker. The fact that it employs high-capacity solid state media technology makes it all the more attractive to first time users looking for great quality, HDTV compatibility, ease of use and no-tape fiddling. And - by all accounts - it's going to take the consumer HD world by storm!
less then zero
1. To so stari testi, ki se tudi nanasajo na prvotne cene.
2. Ti dve kameri sploh nista v enakem razredu. Ta Canon je primitiven, ker se vedno snema na MINI DV kasete in izogibaj se stvari z gibljivimi deli. Sploh kasetni mehanizmi so obcutljivi kot hudic.
3. Panasonic ima 3 CCDje in nasploh sem mel moznost probat vec teh kamer (z trdim diskom, SD karticami, MINI DVja pa povoham ne vec)...
Tukanj ni dileme. Je ta Panasonic precej boljsi sploh pa boljsi nakup.
In vsakemu bi svetoval, MINI DV se kupuje kvecjemu samo za tistih 250 Eurov. Kar je vec je skoda denarja in bi gledal samo se High definition in fiksni mediji ala SD kartica. Tudi trdi disk je obcutljiva rec. SD kartica pac ne. Ena je ze prilozena (4GB), so pa tudi zelo poceni, ce bi slucajno rabil vec.
2. Ti dve kameri sploh nista v enakem razredu. Ta Canon je primitiven, ker se vedno snema na MINI DV kasete in izogibaj se stvari z gibljivimi deli. Sploh kasetni mehanizmi so obcutljivi kot hudic.
3. Panasonic ima 3 CCDje in nasploh sem mel moznost probat vec teh kamer (z trdim diskom, SD karticami, MINI DVja pa povoham ne vec)...
Tukanj ni dileme. Je ta Panasonic precej boljsi sploh pa boljsi nakup.
In vsakemu bi svetoval, MINI DV se kupuje kvecjemu samo za tistih 250 Eurov. Kar je vec je skoda denarja in bi gledal samo se High definition in fiksni mediji ala SD kartica. Tudi trdi disk je obcutljiva rec. SD kartica pac ne. Ena je ze prilozena (4GB), so pa tudi zelo poceni, ce bi slucajno rabil vec.
http://www.eg-electronics.de
S temi imam jaz 2 izkušnje. Obe ODLIČNE!
Vse hitro, lepo pakirano, brezhibno korekten odnos.
kar ne bi mogel rečt za par Slovenskih, in da topvision ne omenjam... 4 mesece za tripod....
S temi imam jaz 2 izkušnje. Obe ODLIČNE!
Vse hitro, lepo pakirano, brezhibno korekten odnos.
kar ne bi mogel rečt za par Slovenskih, in da topvision ne omenjam... 4 mesece za tripod....
less then zero
Trancedeejay ::
Kar se montaze tice je Mini DV se vedno najboljsa stvar. Caligula, ne vem s cim se ti je Mini DV zameril, glede na to da je se vedno dobesedno najboljsi medij - na Mini DV spravis nekompresiran format, kar za ostale medije na drzi.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Mal odvisno od AVCHD kodeka... nimam pojma. Sigurno pa manj kot pol ure :)
less then zero
Ejsi_Disi ::
Je pa čist odvisno od resolucije. Mislim pa, da sem na Canona S3 z resolucijo 640x480/30 na 2 Gb posnel približno 30 min. Če ti to kaj pove.
Rock n' roll ain't noise pollution!
4 GB na SD kartici je potem absolutno premalo za malo daljše snemanje. Ravno zaradi tega se mi zdi primernejša kamera s trdim diskom v kombinaciji s SD kartico.
Za HD viseo se kompresira video tudi pri snemanu na MINI DV. Kasete so out. Za stran vrzt. Na jetra mi gre, ker se mehanizmi kvarijo, je drazje ga potem popravit kot kupit novo kamero, na servisu mi recimo mini DV kamere v garanciji niso bli vec sposobni normalno usposobit, so menjali mehanizem a je vedno sral...
Panasonic SD1 posname na 1 SD kartico 40 minut v najvisji kakovosti. Ena 4 Gb kartica stane kot 3 MINI DV kasete.
Ce ti je ena prilozena premalo, dokupis se eno ali pa 8Gb, ko so po Evropi po cca 60 Eurov ali manj.
Veliko vecji problem je baterija, ker je majhna a se za daljsa snemanja dobijo zunanje dodatne baterije ali zamenljive.
MINI DV pa nocem vec videt. Obcutljiv na udarce, prah, vlago,... diski mi prav tako niso vsec in se tezki so..
AVCHD kodek je odlicen in je prvi kodek pri akterem ni skoda, da kompresira.
Panasonic SD1 posname na 1 SD kartico 40 minut v najvisji kakovosti. Ena 4 Gb kartica stane kot 3 MINI DV kasete.
Ce ti je ena prilozena premalo, dokupis se eno ali pa 8Gb, ko so po Evropi po cca 60 Eurov ali manj.
Veliko vecji problem je baterija, ker je majhna a se za daljsa snemanja dobijo zunanje dodatne baterije ali zamenljive.
MINI DV pa nocem vec videt. Obcutljiv na udarce, prah, vlago,... diski mi prav tako niso vsec in se tezki so..
Kako pa bo kaj z EDITIRANJEM teh posnetkov,
kak komp bom potreboval.. če bom htel to kaj na kompu predelat obdelat render časi itd....
LP
Marjan
less then zero
Vsi boljsi programi za editiranje ze podpirajo ta kodek in ni nek bavbav.
Dober PC za urejanje?
Komponente:
Inte E2160 za 76 Eurov
Plata Asus ali Gigabyte z P35 cimpom cca 100 Eurov
2Gb DDR2 ram kit za cca 70 Eurov.
Skupaj cca 250 Eurov.
To je odlicno za editiranje.
Dober PC za urejanje?
Komponente:
Inte E2160 za 76 Eurov
Plata Asus ali Gigabyte z P35 cimpom cca 100 Eurov
2Gb DDR2 ram kit za cca 70 Eurov.
Skupaj cca 250 Eurov.
To je odlicno za editiranje.
To ne vpliva nic glede na to, da ima kamera v praksi odlicno sliko in odlicno sliko ohrani tudi v low light okolju.
Sem s tako kamero kar nekaj presnemal in je huda zadeva. Kvaliteta videa ni za debatirat.
Sem s tako kamero kar nekaj presnemal in je huda zadeva. Kvaliteta videa ni za debatirat.
Calligula
Kaj pa v rangu od 400 - 600 EUR.
Kaj bi ti tu svetoval... ?
Hvala, ful ste mi v pomoč.
Kaj pa v rangu od 400 - 600 EUR.
Kaj bi ti tu svetoval... ?
Hvala, ful ste mi v pomoč.
less then zero
Ne vem, ker ne gledam, ker je ta rang trenutno nezanimiv. Pocakaj do konca leta, ker mogoce temu Panasonicu pade cena na ta nivo.
Preprosto se tisto za manj ne splaca. Potem raje kupi za 250 Eurov MINI DV kamero in pac cez vec mesecev HD kamero.
Ampak se ti za mini DV ne splaca dat centa vec kot 250 Eurov.
Preprosto se tisto za manj ne splaca. Potem raje kupi za 250 Eurov MINI DV kamero in pac cez vec mesecev HD kamero.
Ampak se ti za mini DV ne splaca dat centa vec kot 250 Eurov.
Ahha, v nemčiji je te dni SD1 zaradi prihoda SD5 cena že malenksot padla (za ceno stroškov pošiljanja nekje),...
Hvala.
Hvala.
less then zero
Se ti splaca cakat dokler zdrzis, ker bo verjetno se padla. Je pa ista kot SD3 ampak malenkost vecja. To, da je SD5 tudi "formalno" FULL HD in SD1 ne naj te ne moti. SD1 samo ni bila formalno certificirana. Dejansko vse te kamere zajemajo precej manj "vrstic" kot na papirju a je v praksi to na koncu vse identicno in res odlicno.
OK, sem pravkar videl, da SD5 nima 3CCDjev. Breznjih bo low light snemanje zagotovo precej slabse kot z SD1.
SD1 je pri tem zelo dobra.
OK, sem pravkar videl, da SD5 nima 3CCDjev. Breznjih bo low light snemanje zagotovo precej slabse kot z SD1.
SD1 je pri tem zelo dobra.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Calligula ()
mtp2 ::
Kako pa je lahko gledaš posneto? Nimam še HD TV (in najmanj še dve leti ne bom imel). Lahko direkt iz kamere predvajaš na klasičen TV? Kako pa potem iz diska? Lahko zapečeš DVD? Imam P4 2GHz računalnik in tudi 2 leti še ne nameravam menjat. Bi to šlo? Thx M
1. Lahko gledas direkt z kamere na TV.
2. Lahko na PCju pretvoris tudi v MPEG2 oz navaden DVD in predvajas v DVD playerju..
3. P4 2.0 je malo malo za HDV ampak, ce ga malo navijes bi ze slo. Sploh pa ce mas kako graficno, ki tudi sama prevzema del dekodiranja tudi gre. Sicer pa so PCji svinjsko poceni zda in tudi LCD TVji so z 32 inci npr ze od nekako 500 Eurov dalje, imas obroke brez obresti,.. skratka mogoce tudi precenjujes oddaljenost casa, ko bos to res kupil.
Pa video se snema za spomin za celo zivljenje ne le za cas ko mas en pc ali TV. In hudo veseu bos, ko bos mel cez leta veliko bolj kvaliteten video.
2. Lahko na PCju pretvoris tudi v MPEG2 oz navaden DVD in predvajas v DVD playerju..
3. P4 2.0 je malo malo za HDV ampak, ce ga malo navijes bi ze slo. Sploh pa ce mas kako graficno, ki tudi sama prevzema del dekodiranja tudi gre. Sicer pa so PCji svinjsko poceni zda in tudi LCD TVji so z 32 inci npr ze od nekako 500 Eurov dalje, imas obroke brez obresti,.. skratka mogoce tudi precenjujes oddaljenost casa, ko bos to res kupil.
Pa video se snema za spomin za celo zivljenje ne le za cas ko mas en pc ali TV. In hudo veseu bos, ko bos mel cez leta veliko bolj kvaliteten video.
Calligula, saj ima tudi Panasonic SD5 3 CCD je. Zanima me pa, če imaš izkušnje, kako izgleda na Panasonic kamerah snemanje po temi. Koliko lux mora biti, da se vidi? Baje imajo Sony kamere to boje rešeno.
frajer1 ::
Eno vpr, imam JCV GRD 23 MiniDV videokamero, pa rad bi posnetke prenesel iz MiniDV kaset na laptop, ki ima Firewire.
Kateri kabel naj kupim oz. kaj pomeni tisit 6/6 ali 4/4?
Kabel FireWire 1.8m IEEE1394 6/6 M/M ali
Kabel FireWire 1.8m IEEE1394 4/4 M/M
Kateri kabel naj kupim oz. kaj pomeni tisit 6/6 ali 4/4?
Kabel FireWire 1.8m IEEE1394 6/6 M/M ali
Kabel FireWire 1.8m IEEE1394 4/4 M/M
Rabis takega, ki ima na obeh straneh tamali prikljucek. Domnevam ,da je to ta 4,4 MM.
SD5: Sem zdaj videl, da ma 3 CCDje. Na neki strani, ki sem jo nazadnje odprl je pisalo, da ma samo 1.
Ce bi bila se malo manjsa (predvsem krajsa) bi potem sam mogoce ze gledal v to smer.
Se vedno je malo dolga. Je pa lazja. Jaz na majhnost kar precej dam, ker mam rad kompaktnost, ker to pomeni, da nekaj celo v resnici
uporabljas, ker imas lahko skos s sabo.
SD5: Sem zdaj videl, da ma 3 CCDje. Na neki strani, ki sem jo nazadnje odprl je pisalo, da ma samo 1.
Ce bi bila se malo manjsa (predvsem krajsa) bi potem sam mogoce ze gledal v to smer.
Se vedno je malo dolga. Je pa lazja. Jaz na majhnost kar precej dam, ker mam rad kompaktnost, ker to pomeni, da nekaj celo v resnici
uporabljas, ker imas lahko skos s sabo.
Calligula,
Ali lahko na kakšen način iz zunanjega diska predvajaš?
Skozi kamero ali kakšen predvajalnik, ki ima HDMI izhod in USB vhod?
Ali iTV (Apple, če poznaš)?
Skratka, želim arhivirati na USB zunanji disk, ker ne bi rad vsak mesec kartico ali dve kupil. Bi pa rad imel relativno na "dosegu roke" če pride kdo pogledat. Laufanje na PC pa ni opcija. Kakšen predlog?
Sicer imam MiniDV JVC staro 6 let in mi gre zelo na živce (kot tebi) problemi z mehanizmi,... Kupujem torej novo, žena teži naj do sobote spacam nekaj ker ma tamali rojstni dan. Če pa že kupujem; naj grem na HD? se sprašujem...
Kaj pa baterija, glede da ni gibljivih delov ni ravno obstojna, kajne? (45 min?!)
LP in hvala, Matjaž
Ali lahko na kakšen način iz zunanjega diska predvajaš?
Skozi kamero ali kakšen predvajalnik, ki ima HDMI izhod in USB vhod?
Ali iTV (Apple, če poznaš)?
Skratka, želim arhivirati na USB zunanji disk, ker ne bi rad vsak mesec kartico ali dve kupil. Bi pa rad imel relativno na "dosegu roke" če pride kdo pogledat. Laufanje na PC pa ni opcija. Kakšen predlog?
Sicer imam MiniDV JVC staro 6 let in mi gre zelo na živce (kot tebi) problemi z mehanizmi,... Kupujem torej novo, žena teži naj do sobote spacam nekaj ker ma tamali rojstni dan. Če pa že kupujem; naj grem na HD? se sprašujem...
Kaj pa baterija, glede da ni gibljivih delov ni ravno obstojna, kajne? (45 min?!)
LP in hvala, Matjaž
ivans_k1 ::
Ko pravite, da boste te posnetke imeli za spomin oz jih imeli celo življenje, me zanima, kako/kje jih shranjujete, da bo medij tudi zdržal tako dolgo dobo? Recimo cdji/dvdji povprečno zdržijo nekaj let, potem so težave pri branju oz so lahko neberljivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ivans_k1 ()
eVro ::
In v celem življenju skopirat 10x CD/DVD je veliko? Pa še to ne, ker itak novi mediji prihajajo in moraš itak zamenjati pa še vedno dlje zdržijo.
Jah na dveh CD/DVD, če pa stvari ni veliko pa lahko še na disku.
Jah na dveh CD/DVD, če pa stvari ni veliko pa lahko še na disku.
Matjaz,
s kamere lahko direktno predvajas video, ki ga das na kartico. Panasonicove plaze in nekatere druge tudi ze direkt z kartice predvajajo.
Ce si mislil karkoli drugega pac zaenkrat ne gre. Lahko pa video snemas tudi v standardni resoluciji in to na DVD zapeces.
Lahko tudi HD konvertiras v SD in mas za take primere videe za katere domnevas, da jih bos rabil kje predvajat, pac tudi v verziji na navadnem DVDju..
s kamere lahko direktno predvajas video, ki ga das na kartico. Panasonicove plaze in nekatere druge tudi ze direkt z kartice predvajajo.
Ce si mislil karkoli drugega pac zaenkrat ne gre. Lahko pa video snemas tudi v standardni resoluciji in to na DVD zapeces.
Lahko tudi HD konvertiras v SD in mas za take primere videe za katere domnevas, da jih bos rabil kje predvajat, pac tudi v verziji na navadnem DVDju..
No pa se zadnje 2 vpr., kaj je razlika v kakovosti med modeloma SD1 in SD5 (razumem da gre za novejši model, kaj pa ostalo?) in kaj meniš o Sony HDR-SR5E, ki je v cenovnem rangu SD5, ima disk in isti način zapisa, nanj se spravi 15 ur materiala, optika Zeiss je pregovorna najboljša, zakaj je torej SD1/5 boljša (če nisem tako apriori proti disku)?
Res sem hvaležen za čas, LP M
Res sem hvaležen za čas, LP M
Optika Zeiss je predvsem marketinsko solidno izpeljan projekt. Sam bolj cenim Leico, ki jo uporablja Panasonic ampak nekih velikih razlik itak ni. Ima pa ta Sony le 1 CCD kar jo postavlja cel razred nizje. Disk mi ne pomeni nic, morda ima Sony to prednost, da ima vec opcij glede baterije. Verjetno je opazno slabsa od Panasonica cim svetlobni pogoji niso optimalni. In vecino casa niso.
Moti me predvsem tudi to ,da preprosto ni dobrih reviewov tega Sonyja.
Ju pa sam zaradi CCDjev ne bi postavljal v isti razred.
Moti me predvsem tudi to ,da preprosto ni dobrih reviewov tega Sonyja.
Ju pa sam zaradi CCDjev ne bi postavljal v isti razred.
Ojla,
sem dan ali dva pred nakupom Panasonic HDC-SD1.
Zanima me ker še nimam HD televizije,... kako je pač s konvertiranjem.. oziroma a se da to pač konvertirat v en format za zdaj in pač eno arhiviranje za čase ko pač HD tv pride, kar ne bo doolgo.
Kako je s tem? Konvertiranjem formata zajemanja videa...
Kako poteka editiranje... itd... :)
Hvala še enkrat vsem za pomoč.
sem dan ali dva pred nakupom Panasonic HDC-SD1.
Zanima me ker še nimam HD televizije,... kako je pač s konvertiranjem.. oziroma a se da to pač konvertirat v en format za zdaj in pač eno arhiviranje za čase ko pač HD tv pride, kar ne bo doolgo.
Kako je s tem? Konvertiranjem formata zajemanja videa...
Kako poteka editiranje... itd... :)
Hvala še enkrat vsem za pomoč.
less then zero
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup videokamereOddelek: Zvok in slika | 2274 (1525) | cashy |
» | HD kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9685 (8351) | Pton |
» | katero kamero predlagate?Oddelek: Kaj kupiti | 2898 (2310) | Calligulla |
» | Katero kamero kupitiOddelek: Kaj kupiti | 5285 (4124) | Gwanaroth |
» | digitalna kamera vprašanje?Oddelek: Kaj kupiti | 1034 (921) | davidtu |