Forum » Pomoč in nasveti » Pokvarjena disketa
Pokvarjena disketa
Yurko ::
Zdravo!
Imam en VELIK problem. Namreč disketa, na kateri sem imel med drugim shranjen tudi certifikat za NLB ni več berljiva. Čudno, je čisto normalno delala pred mesecem, ko sem gor nasnel novi certifikat (in je takrat bil zagotovo berljiv!).
Če hočem popravljat mi javi napako na sektorju 0, češ da je neberljiv.
A obstaja kak program, da bi lahko vseeno mogoče dobil kakšen podatek z diskete, preden se podam na mukotrpno pot v banko po nov certifikat?
Hvala za odgovore!
LP, Yurko
Imam en VELIK problem. Namreč disketa, na kateri sem imel med drugim shranjen tudi certifikat za NLB ni več berljiva. Čudno, je čisto normalno delala pred mesecem, ko sem gor nasnel novi certifikat (in je takrat bil zagotovo berljiv!).
Če hočem popravljat mi javi napako na sektorju 0, češ da je neberljiv.
A obstaja kak program, da bi lahko vseeno mogoče dobil kakšen podatek z diskete, preden se podam na mukotrpno pot v banko po nov certifikat?
Hvala za odgovore!
LP, Yurko
Brane2 ::
Prnes jo sem, bom probu par trikov. ;o)))
Še iz časov Atarija se spomnem par štosov. Primi jo v roke in jo nekajkrat NALAHKO zvij tako, da tiščiš z obema pacema v sredino, s preostalimi prsti pa vlečeš za rob.
To ponovi nekajkrat na obeh straneh diskete. Nato z njo malo močneje potrkaj ob mizo tako, da udarjaš z robom diskete po površini mize.
Je sicer dejanje obupa, pomagalo pa je precejkrat.
Če to ne gre, probaj s kakim disk doktorjem, še prej pa jo skopiraj s kopircem za diskete (DCF copy, VGA copy itd). Kopirc jo praktično sfotokopira na drugo disketo, na kateri se potem lahko izživljaš z disk doktorjem.
Verjetno zi bo že kopirc prjavu kar nekaj napak na določeni sektorjih, te pač ignoriraj. Atarijev copy je mel genialno foro-"Best Match". Če je naletel na slab sektor, ga je pobral N- krat (N si določil ročno), nato pa je za vsak bit izbral vrednost, ki jo je večkrat prebral na njegovem mestu. Mogoče obstaja kaj takega tudi na PCju...
Še iz časov Atarija se spomnem par štosov. Primi jo v roke in jo nekajkrat NALAHKO zvij tako, da tiščiš z obema pacema v sredino, s preostalimi prsti pa vlečeš za rob.
To ponovi nekajkrat na obeh straneh diskete. Nato z njo malo močneje potrkaj ob mizo tako, da udarjaš z robom diskete po površini mize.
Je sicer dejanje obupa, pomagalo pa je precejkrat.
Če to ne gre, probaj s kakim disk doktorjem, še prej pa jo skopiraj s kopircem za diskete (DCF copy, VGA copy itd). Kopirc jo praktično sfotokopira na drugo disketo, na kateri se potem lahko izživljaš z disk doktorjem.
Verjetno zi bo že kopirc prjavu kar nekaj napak na določeni sektorjih, te pač ignoriraj. Atarijev copy je mel genialno foro-"Best Match". Če je naletel na slab sektor, ga je pobral N- krat (N si določil ročno), nato pa je za vsak bit izbral vrednost, ki jo je večkrat prebral na njegovem mestu. Mogoče obstaja kaj takega tudi na PCju...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Yurko ::
No rezultat je takle: sem se mal igračkal s programom ANADISK. Rezultat: presenetljiv, pa vendar. Rešit se je dalo kar nekaj podatkov, ampak tisto glavno (certifikat) je pa šlo v krtovo deželo. Aaaah, kako sem spet vesel, da bom po bankah hodu ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | cerifikat za klik nlb (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8731 (7650) | solatko |
» | Povožene diskete s certifikatomOddelek: Pomoč in nasveti | 1968 (1774) | solatko |
» | problemi z certifikatom KLIK NLBOddelek: Pomoč in nasveti | 3887 (3732) | boych |
» | Nameščanje winsevOddelek: Programska oprema | 1133 (914) | ABX |
» | sesut disk???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1614 (1405) | miranpozar |