» »

Wireless Zero Configuration in t.i. ''Preverjanje Prisotnosti''

Wireless Zero Configuration in t.i. ''Preverjanje Prisotnosti''

ArchNem ::

Hello
Ja... Tale moj topic se nanaša na vzpostavitev internetne povezave v enemu izmed študentskih domov v Ljubljani. Verjamem, da je sigurno še dosti študentov, ki bivajo v domovih v Lj tu na tej strani. Pa da ne bo pomote - sporočilo ni nikakor namenjeno samo omenjenim.

Torej na svoj laptop (Windows XP Home) sem inštaliral client SecureW2 - potreben je za uporabo interneta v domovih. V navodilih piše točno verzijo client-a, ki sicer ni najnovejša in, ki bi jo naj uporabil, zato sem jo in mi med inštalacijo (vprašalo me je tudi za username in password) piše napaka, ki opisuje ''SSID Configuration'' - odprava te napake ni namen pisanja tega sporočila, upam da nisem koga zmedel...
Torej zaradi napake sem poskusil identičen client, a najnovejšo verzijo. Napake ni blo nobene, inštaliralo se je normalno, a me NI vprašalo za password in username. Sam sploh nisem 100% prepričan, a ga je čist zares inštaliralo - ok, napake ni blo nobene, ampak sam ne vidim nobenih datotek, ki bi ble ''povezane'' s clientom (aja, najnovejša verzija je 3.3.3) niti v Program Files niti v mapi Windows, niti ne v podmapi System32, edini majhen ''dokaz'', da sem ga inštaliral je v Nadzorna plošča / Dodaj odstani programe.
Torej, client imam končno naložen, a drugo, najnovejšo verzijo. Šel sem po navodilih naprej in se ustavil pri tab-u oziroma po naše t.i. ''jezičku'' Preverjanje Prisotnosti. To bi naj bilo v oknu z lastnostmi internetne povezave (''Local Area Connection - lastnosti''). V tem ''jezičku'' je možnost, kjer poleg ''EAP vrsta'' (sam nimam pojma kaj bi to pomenlo) izberem ustrezen client, v mojem primeru in primeru množice študentov v Ljubljanskih študentskih domovih, SecureW2.
Problem in razlog zakaj pišem tole temo pa je, da tega ''jezička'' Preverjanje Prisotnosti NI in ga nikakor ne dobim, nujno ga pa rabim da lahko nadaljujem po navodilih za vzpostavitev internetne povezave. Tam je opisana samo ena rešitev kaj narediti in sicer: naj bi šel v Nadzorna plošča / Skrbniška orodja (oziroma Administrative Tools) / Storitve (oziroma Services). V tem oknu Storitve je ob koncu seznama entry ''Wireless Zero Configuration''. Nastavljen mam tako, da se avtomatično zažene, ampak ko ga poskušam zagnat se ''noče''! Z zagonom tega Wireless Zero Configuration bi naj (sodeč po navodilih) dobil tako močno željeni ''jeziček'' Preverjanje Prisotnosti. Error, ki se pojavi ko poskušam to zagnati ni nič posebnega, piše samo, da se stvar ne more zagnati.
Najbolj zanimivo pa je, da mi je nekoč internetna povezava čist normalno delala, ko sem prvič vzpostavljav povezavo znotraj študentskega doma, sem brez problemov dobil ''Preverjanje Prisotnosti'', kar naenkrat pa je tako client kot ''jeziček'' izginil iz neznanega razloga. Torej iz stališča specifikacij laptop-a, ni nobenega problema, stvar morem samo spravit nazaj. Internetno povezavo v Ljubljani nujno rabim za študijske zadeve, saj jo tudi plačujem.
Torej moje vprašanje, ki je več kot očitno: Kako spravim nazaj jeziček ''Preverjanje Prisotnosti'' ? Je še kakšna druga rešitev razen zaganjanje Wireless Zero Configuration v oknu Services? Oziroma če drugače vprašam (cilj vprašanja je pa itak isti): Kako lahko zaženem Wireless Zero Configuration?
Z inštaliranjem starejše verzije SecureW2 najbrž ne bi mel problema z pridobitvijo tega ''jezička'', ampak, kot sem že omenil, pojavlja se Error '' SSID Configuration (XYZW) '' kjer je ''XYZW'' številka napake - ne spomnim se je, niti nisem siguren, če je res štirimestna. Je kakšna rešitev mogoče kako odpraviti to napako?
Tole sem zdjle vprašal tri vprašanja, če bi skupaj, vključno seveda z mojim trudom, uspeli odgovoriti na vsaj eno, mislim da bi bil cilj dosežen.
Ful hvala že vnaprej!

P.S.: Če bi karkoli pomagalo, navodila imam na disku v HTML formatu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentski dom in Multiplayer

Oddelek: Pomoč in nasveti
101133 (807) xxurban
»

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
577412 (6758) ArchNem
»

Windows 7 in SecureW2 problem pri avtentikaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
82141 (1805) azislo
»

Povezava z internetom v študentskem domu

Oddelek: Omrežja in internet
161419 (1238) svetetko
»

eduroam omrežje na FE/FRI, pomoč prosim!

Oddelek: Omrežja in internet
255254 (4313) St@jler

Več podobnih tem