Forum » Omrežja in internet » wol s pomočjo php
wol s pomočjo php
slovencl ::
Imam problem, in mi niti najmanj ni jasno kaj bi lahko bilo narobe. Imam php kodo s katero bi preko interneta rad zbudil en računalnik v LAN. php najprej pinga računalnik, in javi, če je računalnik vključen (ta del deluje brez problema). Če je računalnik izključen, lahko pošljem WOL magični paket (ta pa ne deluje). wol shell skripta mi v log fajl zapiše tudi kdaj je bila izvedena. Če to wol skripto poženem na routerju (freebsd), se računalnik zbudi, čas pa se zapiše v log fajl. Če pa wol skripto zaženem preko php pa zadeva ne deluje. V log fajlu lahko še vedno vidim, da se je skripta izvedla, računalnik pa se ne zbudi.
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe? Kakšne uporabniške privilegije pa ima php, ko izvaja poganja skripte (root, user...)?
Imam freebsd, apache, php
php skripta
wol shell skripta
ping shell skripta
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe? Kakšne uporabniške privilegije pa ima php, ko izvaja poganja skripte (root, user...)?
Imam freebsd, apache, php
php skripta
system('sh /usr/ukazi/ping_klemen', $retval_1); if ($retval_1==0) { echo "racunalnik je vkljucen"; } else { echo "racunalnik je izkljucen"; } echo "<p>"; ?> <form action="wol.php" method="post"> <input type="submit" value="poslji wol ukaz" name="klemen_wol" /> </form> <?php if (isset($_POST["klemen_wol"])) { system('sh /usr/ukazi/wol_klemen', $retval_2); if ($retval_2==0) { echo "racunalnik se bo v kratkem vkljucil"; } } ?>
wol shell skripta
#!/bin/sh # wakeonlan -i 192.168.0.255 00:13:20:c4:c6:3a LOGDIR=/usr/ukazi/ ; export LOGDIR LOGFILE=$LOGDIR/wol.log ; export LOGFILE OPENLOG=$LOGFILE ; export OPENLOG echo `date` "wol_klemen $*" >> $OPENLOG
ping shell skripta
#!/bin/sh # var=$(ping -c1 -t1 192.168.0.11 | grep time) if [ -z "$var" ] # če je string je null then return 1 # ni odgovora else return 0 # je odgovor fi
- spremenil: slovencl ()
Bom poskusil, ampak vseeno me zanima kaj bi lahko bilo narobe, da se ne bom naslednjič spet lomil, ko bom hotel zagnat kako skripto, kjer pa ne bo druge rešitve.
Kako pa lahko spremljam, kaj je php zagnal, in kakšen je bil rezultat?
Kako pa lahko spremljam, kaj je php zagnal, in kakšen je bil rezultat?
Sem ugotovil. Treba mu je povedat celotno pot: /usr/local/bin/wakeonlan
Zdej pa deluje kot je treba
Zdej pa deluje kot je treba
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux skriptaOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (768) | Tatankas |
» | Wake on lan help neededOddelek: Omrežja in internet | 1959 (1414) | sleby |
» | systemctl zagon programaOddelek: Pomoč in nasveti | 1163 (1124) | korenje3 |
» | Arhiviranje serverja s TAR - incremental in FTP na drugo lokacijo in email report - SOddelek: Operacijski sistemi | 1569 (1480) | Daedalus |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8742 (6605) | Microsoft |