Forum » Zvok in slika » T-2 IPTV HDMI izhod na DVI
T-2 IPTV HDMI izhod na DVI
mkers ::
Halo,
imam kratko vprašanje za kakšnega izkušenega profiča :
HDMI izhod na Motorola STB-ju pri T-2 nameravam povezati na en 22' LCD monitor. Zanima me, ali ta zadeva na takšen način sploh 'funkcionira' in kakšen kabel človek za to rabi?
l.p.
matej
imam kratko vprašanje za kakšnega izkušenega profiča :
HDMI izhod na Motorola STB-ju pri T-2 nameravam povezati na en 22' LCD monitor. Zanima me, ali ta zadeva na takšen način sploh 'funkcionira' in kakšen kabel človek za to rabi?
l.p.
matej
XS!D3 ::
Teoretično rabš kabl HDMI to DVI, praktično je pa usprašanje kako je z raznimi zaščitami ala HDCP in kako je z resolucijo, kaj bi vn pršlo(kako bi monitor to prkazu), ter če bi zadeva sploh fukncionerala.
Jp, protokol in vse bi naj bil isti, razlika med DVI in HDMI je le v tem, da HDMI prenaša še zvok..... Resolucija je po mojem odvina do STB receiverja...
Našel sem vir, ki se nanaša točno na to. Načeloma moram delovati brez težav. Finta bi najb bila le v nastavitvi STB-ja.
http://reviews.ebay.com/Use-an-LCD-Moni...
http://reviews.ebay.com/Use-an-LCD-Moni...
primmy ::
A je potem takem tudi kakšna razlika v prenosu signala med DVI-DVI in DVI-HDMI? Namreč kupujem monitor, na katerem ni DVI vklopa ampak HDMI. Je to boljše, slabše, vseeno...?
Hvala za odgovore!!
Hvala za odgovore!!
ender ::
HDMI je DVI z nekoliko drugačnim konektorjem in dodanim zvokom. Drugih razlik ni.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI na VGA, in ne obratno!Oddelek: Zvok in slika | 11230 (6393) | 111111111111 |
» | vga ali dvi-razlikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3637 (3147) | 6151 |
» | nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11509 (9474) | če hočem |
» | best buy LCD TV sprejemnikOddelek: Kaj kupiti | 3103 (2409) | Zako |
» | DVI to VGAOddelek: Pomoč in nasveti | 1079 (1020) | Zheegec |