Forum » Hlajenje in modifikacije » Preskakovanje temperature procesorja
Preskakovanje temperature procesorja
benjaminnaj ::
Včeraj sem namestil program EVEREST in odkril da imam temperaturne senzorje že nameščene v računalniku. Ko sem pregledoval temperature sem opazil, da sta na trdem disku in matični temperaturi dokaj konstantni, medtem ko mi na procesorju preskakuje in to za veliko °C (iz 50° do krepko čez 100)... V čem je problem?
- spremenil: benjaminnaj ()
Svizec69 ::
Najbrž imaš problem s termalno pasto, oziroma da procesor ni dobro stisnil ali p ati nisi dobro razmazal termalno pasto in je tako prišle vmes zrak, zaradi katerega ti temperature skačejo. Najbolje je da kupiš kakšno kakovostno termalno pasto in jo na tanko s kakšno kartico razmažeš po procesorju in potem daš gor hladilnik, ki pa ga ko enkrat stisneš na procesor ne premikaš več dosti, da ti ponovne ne pride zrak vmes.
Xserces ::
benjamin kako misls prskakuje? iz 50 na 100 v eni sekundi ali v uporabi?...
ker ce to naredi tko 50---> 100 ni termalna...
ker ce to naredi tko 50---> 100 ni termalna...
Xserces ::
Haha mau sam ce bi to ucer vidu ane... brezveze... pa verjem da nism sam na eno odgovoru...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26804 (6564) | Valvoline |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8902 (7721) | Pro_moted |
» | Pregrevanje procesorjaOddelek: Strojna oprema | 2005 (1726) | šernk |
» | Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5303 (4465) | bond007 |
» | pregrevanje procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4098 (2496) | slovencslo |