» »

ANTEC P180/182SE/190 vs. Thermaltake Xaser III

ANTEC P180/182SE/190 vs. Thermaltake Xaser III

«
1
2

[Op] ::

Pozdravljeni! :))

Prosil bi vas za pomoč pri moji odločitvi.

Namreč doma ima PC z ohišljem Thermaltake Xaser III ki je imelo 7 originalnih ventilatorjev a sem jih zaradi glasnosti (in upanju po tišjem PCju) zamenjal z Antec AK-182-L2B. Kljub dodatni investiciji je iz ohišja še vedno slišati hrup (občutek imam da iz dneva v dan bolj). Ker imam tega sedaj že dovlj (posebaj moteče zvečer) sem se odločil še da poskusim z drugim ohišjem. Zelo me privlačijo ohišja podjetja ANTEC ( P180, P182 oz. P182SE in P190). Skrbi me da s tem ne bom nevemkaj rešil oz. ga še huje polomi (namreč za trenutno ohišje sem pred letom dni odštel približno 50 tisočakov)

P.S. mi lahko prosim svetujete prednosti in slabosti ter koliko dobim za trenutno ohišje v kolikor se odločim za menjavo.

Hvala!

[Op] ::

SuLc thx za premestitev teme ampak tukaj ni dvom kaj kupiti ampak ali obdržati staro ali kupiti novo in katero izmed naštetega!

THX in upam da pade kakšen nasvet!

Lep pozdrav!

Kibby ::

7 ventov? Kako mašino mas pol da rabis oz. si rabil toliko ventov?! Jaz mam Aerocool Aeroengine II (prvi model - brez onga 25cm venta ob strani) ki ima en 14cm vent spredi in en 12cm vent odzadi in je silent... jaz ga ne slisim pa mi laufa 24/7 v sobici kjer spim... Zgleda mogoce mal cheap tale plastika odspredi, samo bmk, glavno da je performance, pa se drag ni bil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kibby ()

[Op] ::

PC danes ni več top a je še vedno boljši kot večina sistemčkov ki jih lahko kupiš v trgovinah kot so BOF,... Kibby meni takšeno ohišje ne pride v poštev ker ne spravim polovico zadev notri + tvoje ohišje je bolj namenjeno za LAN party (se pravi daš notri bord, proc, grafo in disk ter nič več ne tikaš). Jaz pa to dodajam, menjam,...(testiram) Tako da bi bilo bolje da bi ohišje imelo kaj na sankah in čim manj vijačenja.

THX!

Kibby ::

Saj pa nikjer nisi pisal zakaj tocno rabis ohisje... ce bi tocno napisal zakaj rabis in kako ohisje ciljas se sploh nebi oglasal s svojimi izkusnjami... ce dosti montiras ipd. si vzemi nastavek za plosco in ga kr na mizi mej... bo kar najbolj enostavno:D :D :D Pa se sproti se prah brise8-)

[Op] ::

Kibby thx ampak mislim da je vaskemu jasno zakaj se ohišje nuca :) ! Lahko ti pa vseeno razložim da ga nucam za zasčito pred direktnim prahom in hrupnostjo! Drugač pa mene zanima tudi katero ima dober pretok hladnega zraka za ohlajevanje (a da ni glasno kot moj trenutni!)

P.S. nekako se nagibam k ANTECu a se ne znam odločiti za katero in ali bo moja odločitev dobra.

X-Hair ::

Ne vem, ce se dobi to v SLO. Je pa zelo tiho, vsaj po 14 dneh uporabe, kako bo cez pol leta ti pa ne vem povedat.

http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Ta se veliko uporablja cez luzo.

Loki ::

antec je lepo ja. :)) lahko kupis zraven se njihov napajlnik in ti bo avtomatsko prilagajal obrate glede na temperaturo.
tisto ohisje zgoraj je pa ok, samo da je izredno grdo.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

klinker ::

[Op] ::

X-Hair tudi sam sem že gledal ta model a mi je bil odsvetovan čes da ima prevelike lukne in nobenega filtra za prah!?

X-Hair klinker ne poznam a izgleda zanimivo!

Loki a to misliš na Antec Nine Hundred ali na P180/182SE/190? Namreč mislim da da so modeli P180/182SE/190 bolj klasičnega videza + če so res tako funkcijonalni in tihi kot pravijo... Saj model P182SE sploh ni nevem kako grd - meni je prov hud ker je kromiran pa še notri je cel črn! :)

Končni produkt (chrom):




Črna notranjost in dodatna lučka v primeru da slabše vidite (tako ali od utrujenosti :P ) oz. imate ohišje pod mizo :)



Kable lahko povlečeš kar od zadaj in s tem narediš prostor hladnemu zraku spredaj (problem je le kje dobiti tako dolge kable :'( ):



Lahko imate seveda tudi tako (vaša odločitev):


Ohišje je sestavljeno iz dveh delov. Iz Zgornjega dela (matična p., grafična k., jedro,..) ter spodnjega (napajalnik ter diski):

P.S. všeč mi je da temperatura diskov (npr. Raptor ipd.) ne pride iz spodnjega dela v zgornji del in s tem po nepotrebi segreva celotno ohišje. Namreč vroč zrak ventilator medi diski in napajalnikom direktno povleče ven skozi napajalnik.

Tako diski kot ostale komponente so na posebnih gumjatih podložkah kar dodatno oblaži tresljaje:


Lepo in upam da tudi tiho in hladno :):







THX vsem šitirim in upam na še kakešen komentar oz. nasvet!!!:))

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Loki ::


grdo.
ce bi sle ledice, okno... stran, ce bi bila sprednja stran bolj lian-li like, potem bi se bilo.

antec 180 je pa zame visek lepote (sploh se ta na prvi sliki, samo problem bi bili odtisi in praske), upam samo da nima 80mm ventilatorjev (ce ima samo 120mm, bo moje naslednje)
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

[Op] ::

Loki kako misliš problem na odtise in praske? Saj menda ne brcah in božaš mašine :)) Gubme za klop, reset,..ipd. imaš pa itak že zunaj na črni podlagi. Mene bolj škrbi glasnost tih 120mm ventilatorjev!

Škoda le to da ni še kakšnega pleksi okna na stranskem pokrovu (koristno da preveriš prašnost in vrtenje ventilatorjev v ohišju).

Opis iz ene strani:
Antec (USA) Top Quality "P182 Special Edition", Silver, NO PSU, Mirror Stainless Steel front and side panels, 2x USB 2.0/ 1x IEEE 1394/ 2x Audio front ports, three-layer side panel (stainless steel\ plastic\ stainless steel), 1 x rear 120mm x 25mm TriCool fan, 1 x top 120mm x 25mm TriCool fan, 1 x lower chamber 120mm x 25mm TriCool fan, 1 x front (optional)120mm fan, 1 x middle (optional) 120mm fan, 4 x 5.25" External/ 1 x 3.5" External/ 6 x 3.5" Internal Drive Bays for HDD, 7 Expansion Slots, Double hinge front door (open up to 270 Degree), Cable Management, Water pipe outlet ready for external water cooling unit, Fan control on the rear panel, supports motherboards up to Standard ATX

P.S. Loki notri je 5x po 120mmx25mm ventilatorjev. Se pravi da ni niti enega 80mm ventilatorja!

LP!

c00kie ::

V Mojatrgovina.com imajo Nine hundred. Link

Pa tudi P182 imajo.

[Op] ::

Mi lahko kdo odgovori koliko bi bila sprejemljiva cena za moje trenutno ohišje Thermaltake Xaser III?!

P.S. mesec dni nazaj sem mu zamenjal nove Ultra Quiet ventilatorje od firme Akasa (vseh 7).

Thx in lep pozdrav!

PrimozR ::

Zakaj pa ne daš kakega ventilatorja ven oz. jih daš na 5V? Xaser je zelo lepo ohišje, za pametno ceno bi se ponudil za odkup a finančno nisem najbolje situiran 8trenutno). Sploh pa III, ki je najlepši (pri II verziji ga popolnoma pokvari spodnji del).

PrimozR ::

In, si se že odločil? Omenil bi samo, da ta pri P182SE lučka deluje samo če je računalnik prižgan... Pa si mogoče pogledal kakega Lian-Lija?

GrimReaper ::

Morm rečt da je P182 vreden tistih 150€, kišta je popolnoma tiha. Prej sem mel Chenbro Gaming Bomb, s prozorno stranico in modrim ventom zadaj, tko da je bilo težko spat zraven računalnika, pa še na čase je začel vibrirat.
Je bla pa dolga inštalacija, komplet 3 ure, pa še niti nisem dobro uredil kablov. Pa tud prvič da sem moral brat manual pri sestavi, problemov pa ni blo, razen ATX +12V kabel je mal prekratek.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Big_Al ::

Arctic Cooling Silentium T2 je zelo tiha rešitev, edino klavstrofobični napad dobiš ko sestavljaš PC - nekam tesno je v notranjosti.

MarkoMan ::

Tale antec p182 pride brez napajalca. Js imam super, dobri, oh in sploh, drag, hi tech :P Lc power in me zanima kako bi to pasal v ta ohisje?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

PrimozR ::

Normalno? Sej je PSU 'dokaj' standardizirana komponenta, tako kot vse...

GrimReaper ::

Jah Enermax 500W že ni pasal, tko da je fino preverit dolžino kablov pri napajalniku.
Največ težav predstavlja ATX 12V za CPU, pri starem Chieftecu je še šlo, 51cm dolg kabel, pri Enermaxu pa je 46cm in je bil precej kratek, toliko prekratek da ga nebi smel priklopit, ker mi je zgleda odpel dol hladilnik iz levih dveh zatičev. Tako sem zdej zaradi prekratkih kablov brez CPU-ja.

LC Power vsaj po slikah sodeč ima dovolj dolge kable, jest bi tut prišparal 60€ na napajalniku pa še CPU bi mel delujoč.



EDIT: V bistvu LC sigurno paše, saj jih daje Funtech v računalnike z Antec P182 ohišjem.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

snajper_SLO ::

Jaz imam LC-ja v P182 ohišje, lepo zadaj napeljano za matično in nisem imel problema s kabli, vsi so bili dovolj dolgi !

~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

AngelOfDeath ::

@GrimReaper

Enermax 500W lepo paše v to ohišje, nisem zasledil težav s kabli...

Največji problem Nine hundred-a je v pomanjkanju filtrov za zrak. P 180 ima namreč 2 lahko dostopna spredaj. Sam ga imam že lepi čas in sem zadovoljen z njim. V njem deluje cca 7 ventilatorjev:

trije 12cm originalni.
Sem malce priredil ohišje in spravil komande za hitrost ventilatorjev ven.

1 Zalman 12cm spredaj
8cm na procesorju
8cm v napajalniku
in 7.5cm na VF700cu na grafični kartici

Vsi krmiljeni preko Zalmanovega ZM-MFC1 krmilnika.

Tako da lahko hitro spremenim na silent/igranje delovanje.
edit: Slovnica

GrimReaper ::

Če sem kabel speljal za matično, mu je zmanjkalo še kakih 5cm do priključka, pa je čisto na vrhu matične.
Če pa sem obrnil napajalnik da so bli kabli na desni, pa ravno da se je še priključil kabel, par mm krajši bi bil in že nebi šel več. Pa to je moral it čez stock cooler, zamisli si da mam Infinityja, moram tut mal vnaprej mislit.
Torej 850W LC ima zadost dolge kable, jest bi menjal za 700W, sej ima najbrž iste kable.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

krneki ::

Jaz sem Libertijev 500W 12v konektor komaj uspel priklučiti na Asus P5B Deluxe (Scythe Ninja) v P180, ker je ta konektor čisto na vrhu, povrhu še malo zadaj za hladilnikom.

MarkoMan ::

Slabo sem vprasal....Ce imas napajalc, ki ima ventilator spodaj, kako to pase v ohisje? a napajalc okoli obrnes (da je vent.na glavi), al kak?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

AngelOfDeath ::

Ventilator je na spodnji strani ja
edit: Slovnica

PrimozR ::

Klik!



The power supply mounting area has silicon vibration hating strips, and a cage that straps round the PSU. The rear of the case has mounting holes for having your PSU mounting either way up. Which ever way you choose, there will be enough ventilation courtesy of an inch of space above and below it.

kmetek ::

dobil tale ohišje, se lahko da spredaj 2x 120mm ?

slika

AngelOfDeath ::

V zgornjega ja v spodnjem pa je na sredini že vgrajen.
edit: Slovnica

kmetek ::

ja samo un srka proti napajalniku.....bo dovolj če dam 2 diska spodaj? ;)

AngelOfDeath ::

saj ima 3 hitrosti :)

jaz ga imam na srednji s tem da je ventilator v napajalniku izklopljen ;)
edit: Slovnica

kmetek ::

wow norc















kmetek ::

evo prekratki kabel un za ATX 12V....sprobano na LINKWORLD 580W, kaj menite z LC 550W GP bi šlo?

http://www.oc-lab2.com/test.php?t=33&p=3

Priključki, ki so na voljo:
ATX (razstavljiv na 20+4; cca. 60cm), 4-Pin CPU (cca. 60cm), 6-Pin PCI-Express (cca. 60cm), 2 kabla 3xmolex + 1xfloppy (60 cm + 3x15cm), 1 kabel 2 x S-ATA + 1xmolex (60cm + 2x15cm)
Skupno torej: 20+4-Pin-Mainboard, 4-Pin CPU, 1x PCI-Ex, 7x Molex, 2x SATA, 2x Floppy.

Priključki so vsi na precej dolgih vodnikih, še posebej ATX in 4-pinski ATX12V, kar je pohvalno, še posebej, če imate velika ohišja ali osn. ploščo izven ohišja, zna pa biti moteče, ko je potrebno kak odvečen kabel kam skriti, da ne ovira pretoka zraka v ohišju ali pa ga le umakniti iz vidnega polja. Napajalnik ima namreč neodstranljive vodnike s priključki.

skopirano iz oc-laba.

upajmo da bo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

ziciko ::

Pozdravljeni
Da ne bi odpiral nove teme, si bom sposodil kar to.
Namislil sem si namrec zgornje ohisje, Antec 182.
Pri vgradnji maticne plosce sem opazil da ohisje nima kabla za prikljucitev zvocnika (speaker) na maticno plosco.
Kabli za prikljucitev, ki so vgrajeni v ohisje so: vklop-izklop, reset, leed I in ledII... nikjer pa ni prikljucka za speaker.
Imam maticno M2N-SLI Deluxe, katera me je prav preko zvocnika kar nekaj krat "opozorila" na napake (ram, procesor...)
in na kateri so zdaj prikljucki za speaker ostali prosti:(
Prosim lastnike omenjenega ohisja za idejo kako resiti ta problem (ali sem mogoce kaj spregledal?) oziroma kako so ga resili oni.
Zdaj mi ostane prosti kablcek za LeedII (ki ga nimam kam preklopiti), tistega ki pa ga pogresam, ni:(
L.P.

PrimozR ::

Kupiti boš moral PC speaker. Ali pa menjat plato a takšno, ki ima LED POST ekranček, s katerim ti pove napako. S kje pa si? jest mam odvečen PC Speaker s Thermaltake Armor junior.

ziciko ::

Hvala P|P|, sem iz MB, hotel pa sem samo vedeti kako je s to zadevo.

Mislim da se zaradi speaker-ja ne izplaca menjati plato:(, preprican sem namrec na ne stane ne vem koliko.
Takoj bom sel pogledati v trgovino ce imajo kaj taksnega.

Imam ga tudi sam v stari kisti (tisti ki sem jo zamenjal) toda ni mi za demontirat ga.
Kar pa zadeva Led ekrancek, imel sem plato Epox ki ga ima, toda jaz rabim zvocni signal, oziroma nekaj kaj bi napako registriralo z zvokom.
Ista plosca (Epox 8RDA, zdi se mi da je bilo tako) imela je poleg ekrancka, tudi zvocni signal.

No, zdaj ne gre za plato, temvec ohisje ki niti ni tako po ceni, nima pa tisto kar rabim, oziroma kaj bi rad imel:)
L.P.

ABX ::

Da ne bom odpiral nove teme.

Sem se odločil da si bom privoščil novo ohišje, ker staro je eno sranje. :)

Kaj mi priporočate? Ciljam na design brez lučk ali prozornih stranic, ohišje mora imeti odlično prezračevanje brez pretiranega hrupa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

bluefish ::

Proračun pa je?

Jaz osebno bi izbral Antec P182 EU ali pa kaj od Lian Li. Tudi nekatera Chieftech ohišja ustrezajo tem zahtevam.

ABX ::

Do 100E, drugače lahko stisnem tudi 150E, ampak raje ne.

Vodno hlajenje pa me ne zanima.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

solatko ::

Antec 300 - AGT okoli 60€ - odlično ohišje, če nisi preveč zahteven in nimaš dnarja, da bi ga stran metal.

Mitja358 ::

V nakupi.net je CoolerMaster Centurion 590 veliko boljša izbira!

bluefish ::

Samo s tremi velikimi vetrnicami spredaj najbrž ni ravno tih.

ABX ::

Hvala za info, bom čekiral vse preden se odločim.

Verjetno se bom odločil za Antec Three Hundred
http://www.mimovrste.com/artikel/241004...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Fizikalko ::

Nekaj pripomb na P182:

- preglasni Antec ventilatorji, tudi na najtišji nastavitvi
- spodaj spredaj je nemogoče dat 120mm vent
- premalo mest v zogrnjem delu za diske (spodaj jih ne maram imet, ker (vsaj pri Samsungih) taka lega zelo poveča dostopne čase

Zamenjal sem vse vente (namontiral Noctue in SilentX-e).

axee ::

Kljub tvojim izjavam je P182 ševedno edino ohišje, ki se približa tihemu ohišju z najmanj možnimi komplikacijami. Seveda se ventilatorje zamenja, zapre zgornjo luknjo za ventilator. Glede dostopnih časov nevem, kaj misliš da res tako zelo vpliva? Ker če ne drugega, vpliva na temperaturo. Če so diski spodaj bodo tako komponente hladneše, lažji pretok čez sprednjo stranico. Seveda, ko so diski spodaj je potrebno reže okoli napajalnika zablokirati (da napajalnik vleče samo od spredaj, in ni potrebe po spodnjem ventilatorju spredaj.

bluefish ::

- premalo mest v zogrnjem delu za diske (spodaj jih ne maram imet, ker (vsaj pri Samsungih) taka lega zelo poveča dostopne čase
Lahko natančneje, kako lahko pozicija diska poveča dostopni čas?

Fizikalko ::

Disk je obrnjen vertikalno - glave so drugače obrnjene. Velja za Samsunge, pri WD je razlika skoraj nična. Pri Samsungih gre pa dostopen čas v tem primeru preko 20ms, kar je nesprejemljivo.

Fizikalko ::

Problem ni torej v poziciji, ampak v obrnjenosti sika. In v spodnjem predalu je lahko obrnjen le vertikalno. TO je problem.

axee ::

Sej je mislu pozicijo, oz po tvoje "obrnjenost". Res še nisem slišal, da bi se to dogajalo Samsungovim diskom.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih računalnik za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
678284 (6745) Bramac ^^
»

Katero ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
81341 (1153) eg0ist45
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362985 (2048) Steinkauz
»

Kupujem kvalitetno ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6710196 (8806) M-XXXX
»

Se splaša kupit ohišje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
997095 (4866) Big_Al

Več podobnih tem