» »

Se splaša kupit ohišje?

Se splaša kupit ohišje?

1
2
»

Svizec69 ::

Splača se ti samo če maš previsoke temperature in rabiš aktivnejše hlajenje. Drugače pa če imaš malo starejše ohišje in ga misliš po menjavi zavreči se lahko malo poighraš in sam narediš luknjo v ohišje spredaj in zadaj ali na strani in zadaj, pač kakorkoli gre in vstaviš 2 ventilatorčka. Probaš lahko, stane te nič ne, razen dveh ventilatorčkov ki pa jih boš tudi pri novem ohišju pravtako moral dokupi, če š emogoče nebo imelo vgrajenih.

janwoolf ::

saj res! res bi to naredil! ampak računalnik sem kupil komplet in garancija še vedno velja. če odrežem garancija papa. zato to da bi kupil ohhišje in bom imel okoli 4 leta, te bom dal še novejši računalnik. itd..... pvej mnenje! o tem ohišju, kaj vi meni priporočate boljši pa cenejši....help mee! :D

Svizec69 ::

če si kupil komplet bi tudi samo pri menjavi ohišja izgubil garancijo. No če te prav razumem bi sedaj kupil samo ohišje čez par let pa dokupil ostale pomembne komponente. Edino če boš če kaj crkne spet vse v staro kišto šraufal in upal, da nebodo ugotovili. No saj naredi kakor hočeš, tisto ohišje ki si ga predlagal v prvem postu zgleda zelo dobro, sam sicer nimam izkušenj z njim, samo stvar res izgleda zelo dobro, predvsem prevetreno. Glede tEGA Thermaltake Juniorja pa ti lahko sam zagotovim, da je pravtako zelo dobro prevetreno. Kot sem rekel ima dva 14cm ventilatorja (spredaj in zadaj) original in pa tudi na stranski stranici (vsaj pri tej ko jo imam jaz s pleksi steklom) je možnost namestitve še enega 12cm ventilatorja. No lahko luknjo povečaš in daš gor večjega samo orginal je luknja za 12cm ventilator.

Evo več odatkov imaš še na thermaltake strani. KLIK KLIK

janwoolf ::

ja ta ohišje je drag. raje vzamem antec! a ne? kaj menite vi ko ste gledali moj forum:D

Svizec69 ::

tvoja odločitev, pač gledat moreš tudi na ceno ja. Sam sem tega thermaltake dobil za 60EUR kar se mi je zdelo še kar poceni, če bi moral plačati ceno ki je normalno v trgovinah ga zagotovo nebi vzel, ker pač nimam neomejenih sredstev.

janwoolf ::

ja ok. sej sem videl v bolhi Thermaltake Junior, cena je 50 eu. želim Antec Nine Hundred, pa men zanima kje je še cenejši za to ohišje????

AngelOfDeath ::

Ni ga čez Antec Performance One

Ta trenutek bi nabavil P182 ali pa P190 odvisno kok placa rabiš...
edit: Slovnica

janwoolf ::

je razlika antec P180 in P182EU, kera te bi najbolje vzel???? da on je rekel bolje P182eu in v kateri trgovini je najcenejši? prosim me pomagajte. ker dons grem v lj. mudi se mi! hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janwoolf ()

bluefish ::

oglej si podatke na funtech strani in na strani proizvajalca pa boš videl.

5er--> ::

IMO še sam ne veš kaj bi rad.
Iz tega:

si prešel na nekaj takega:

In zakaj? Ker je par ljudi reklo, da jim je ta lepši.>:D
V končni fazi pa IMO med temi boljšimi (dražjimi) ohišji ni neke razlike.
Vsa so kakovostno narejena in tudi za hlajenje je vedno poskrbljeno.
Tiste pol stopinje razlike, ki jo npr. najdeš z review-a ene strani in ga primerjaš z review-om druge nima veze. Kupi kar je TEBI všeč.Itq pa se ga boš po kakšnem tednu naveličal in bo just another škatla na mizi.

janwoolf ::

saj ne mislim na lepoto! zaradi dober pretok zraka v ohišje! tist prva slika ima 4 ventilatorje 3x 120 mm, 1x 200mm

RC14 ::

Kako pa je z dobavljivostjo za ventilatorje velikosti 200 in 250mm, saj vidim, da jih kar nekaj ohišij uporablja, na cool-pc pa se takih velikosti ventilatorjev ne da posebej kupiti.

Torej kaj mi bolj priporočate oz katera kišta mislite da je bolj primerna za nižje temperature v ohišju Yesico Open Air tuki bi dokupu 2x 12cm venta (1 spredaj , en zadaj) ali Lian Li PC 7 SE-B


Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

janwoolf ::

ah misliš kupit lian je okoli 95 eu. ah. raje kupi actec nine hundre. notri je 3x120mm in 1x 200mm venti, pa lahko še kupiš 120mm ob strani. LINK LINK

bluefish ::

@janwoolf: kaj, si zdaj že strokovnjak?

@RC14: med tistima dvema se vsekakor raje odloči za Lian-Li.

janwoolf ::

haha:D

Baltazar-x ::

Če je fora u temperaturi, se vzame škarje za pleh in se nardi lukne. Pa prou jih obrn da ne boš vse barve zjebu okol reza. Fleksarca pa bolš da ostane u lajdlcu. Mislim pa da je ohišje bigtower bolj primerno za navijalce in igričarje.lp

janwoolf ::

vem ja odrezanje! pa preberi malo na stran 1. tam sem pisal da moj comp še vedno garancija. i moj ohišje je majhen

TOP ::

No in če je tvoje ohišje premajhno potle kupi večjega.Če hočeš večjega kupi Bigtower,če ne pa tisto ki ti je najlepše,neka razlika ni.

blober ::

kar naroči Antec Nine Hundred boš zadovoljen :))

AngelOfDeath ::

glavne razlike med 180 in 182 so da ima 182 dvazunanja stikala za nastavitev hitrosti vrtljajev, notranjo lučko, cable managment, itd...

več na http://www.silentpcreview.com/article741-page3.html
edit: Slovnica

Meizu ::

Janwoolf: Povedali so ti, kaj je zračno, kaj ni, kaj se splača vzet, kaj ne. Jst bi vzel Chieftecovega BigTowerja in to bi blo to. Zdej pa maš kr nekej firm na razpolago. Kaj je zračno in kaj ni veš, oziraj se po tem, kaj ti je bolj všeč in to je to. Hjooooj:| :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

janwoolf ::

sem že kupil ohišje antec nine hundred. res mi ni žal! :D. Sem sestavil, pa napajalnik je prekratek, je šlo notr na plato. a je prekratek, rad bi kupil nov napajalnik, ali kabel?? cena naj bo 50eu. videl sem v swpower napajalnik 650w je kul dober, pa ne vem kje to dobit. lp in hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janwoolf ()

5er--> ::

videl sem v swpower napajalnik 650w je kul dober, pa ne vem kje to dobit. lp in hvala za odgovor.
650W napajalnike proizvaja več proizvajalcev, ti pa lahko imajo še različne modele...

janwoolf ::

oh. ok zdaj pa meni priporočate kateri napajalnik je dober! hvala. cena naj okoli 55eu. ne več, pa mora biti dober:D

Meizu ::

Samo 50€? Fak, ne no. Potem se boš spravu navijat (glede na to da si prej omenjal na veliko, da boš navijal) boš spet spraševal po forumu, zakaj se ti računalnik pri takem in takem fsbju noče zagnati, čeprav se vsem drugim normalno. Vsaj kakega tagana, ali pa 850W LC Power ARKANGEL (ne bo ti žal, si ga lastim, tudi povsod drugje dokaj dobro ocenjen, pa še izredno močan je), ali pa poglej po kakšnih THermaltakeih recimo 750W, pa Enermaxi seveda, Liberty modeli recimo. Sam ne dajat samo 50€ za napajalc no. Res ne. Tko sm si tudi jst govoril, ah, za napajalc daš par € pa je. Je klinc! Nestabilno vse skupaj. Ko pa daš enkrat high end napajalc noter, lahko kar pozabiš na nestabilnost sistema, obešanje sistema in podobno. Uglavnem, vse težave, povezane z napajalcem izginejo.8-)

Edit: Vsi hvalijo (no, vsaj na nekaterih forumih) tudi cenejšega brata LCPower ARKANGELA, le da ma namesto 850W, "le" 700W, ampak je še zmeraj enako kvaliteten, pa stabilen. Vsekakor se splača pokukat za njimi;) .

Edit2: Recimo to je napisal o 700W LC Powerju nek user na enem forumu:


""""Most people wish they have the best for their PC, but it is not always possible, since we sometimes cannot afford what we would really want to have. Nevertheless, there are many products with an excellent value for money that can be the perfect choice.

This may be the case of the LC Power Hyperion 700 W, as it has modular cables, a good cooling system and stable output voltage.

Read more... (http://translate.google.com/translate?u... langpair=es%7Cen hl=en ie=UTF8)""""

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

AapocalypseE ::

Jaz sem že kar skoraj 100% da si grem po Antec Nine Hundred, ko sem ga v živo vido me je takoj prevzelo to ohišje :D vse lepo modro sveti pa še zalmana sem si zdaj kupo, ko modro sveti, tak da res kombinacija bo prava pa še v podlogi za miško mam noter dve modri led diodi pa še v miški mam eno modro led diodo, tak da sploh nevem kaj še čakam s tem ohišjem :D edino nekam kratki mi je 8pinski 12V priklop iz napajalnika na plato. Plata ma čisto zgoraj ta priklop, napajalnik pa moreš dat čisto dol. Bom odklopil kabel in šal z njim kr v trgovino in bom provizorično nastavo kabl kak bi naj bil in bom takoj vido če paše al ne. :)

janwoolf ::

uu moj ohišje! :D Nekaj slikic!

plata, exstra hladilnik :))

Nvidia 7900GTO 512MB

oooh 4x 512 mb 533mhz ram

hladilnik

moj 2 lcd 19"

u ohišje!, tam zraven kabel je treba pospravit 8-O

lepi ventilatorji

znotraj

vidiš tist kabel za napajalnik je prekratek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janwoolf ()

janwoolf ::

manjka! ta je moj prenosni računalnik :D :D :D

notri ma
C2D 2.0ghz L2 4MB 800fsb
ram 2gb 667mhz
grafika nvidia 8600m GT 512mb
15.4 WXGA+
vista-----------------------------------------------cena 1200€ sej ni drag :D
kul hitro deluje,me zanima a lahko ta laptop probat pognat 3dMark06, če ja pa bom pokazal kakšn je rezultat :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janwoolf ()

janwoolf ::

a ne 800fsb ampak fsb 800mhz :D:D:D:D:D

Meizu ::

Jebemti, celo temo si mi zaštekal s temi slikami. Zdej ne morem normalno scrollat po tej temi ker mi šteka. Hja očitno je to za AMD3000+ preveč zahtevno delo:P :D :D :))

LjubimPeezde ::

Ojoj s čem si delate take (dolgotrajne) probleme:\ >:D

Kaj bo šele ko/če boš imel enkrat keš (ker je ravno tema o BMWjih) in boš moral zbirati enga BMWja in ene 30 kosov dodatne opreme....lol?

drugič.. fajn bi bilo da daš drugič še mal večje fotke.. tam 5000x2500 bi bilo kar fino..0:)
tretjič: lepo da si v temi o nakupovanju ohišja pokazal še svoj prenosnik0:)

Zgodovina sprememb…

janwoolf ::

haha! pa nisi povedal ali lahko preizkusim 3dmark06 na mojem laptopu???

Meizu ::

Rezultat ne bo velik. Graphics will slow everything down>:D

Je pa odličen gaming laptop morm priznat. podobne laptope (sam ful lepše) je razvil ASUS (Let's Game/Play - neki izmed teh dveh je pravi)

janwoolf ::

uu! mmoj laptop je dobr :D. rezultat je 3182točk
ORB

Meizu ::

a bi prosim nehal z benchmarki prosim? To je tema o ohišjih!!! Če se misliš hvalit z laptopom, potem odpri novo temo. Hvala za razumevanje!

Kibby ::

Samohvala cena mala...>:D >:D

Thanatos ::

/me ukrade temo

Kupujem ohisje brez napajalnika za priblizno 80€ oziroma za cca 110-120€ z vsaj 500W napajalnikom. Pogledal sem si Chiftecovo serijo (chiftec user ze priblizo 4 leta) in me je od modelov ki jih prodajajo v Sloveniji naudusil samo GX-01. Proti 4 letom nazaj je izbira sedaj ogromna tako da ne vem kje naj sploh zacnem iskati.

Kaj zelim od ohisja? Daljse ohisje od trenutnega (vsaj 50 cm), prostorno, vendar sem v visino omejen na 63cm, veliko ze narejenih in vdelanih prostorov za priklop ventilatorjev, če so v njih že ventilatorji tudi dobro. Barva, okno in teza niso vazni.

Thanatos ::

Tole (enermax chackra) sem nasel kot alternativo. vsec mi je da ima velike fane, in da je ima po dolzini v notranjosti vec prostora kot chiftec ker nima tiste 4 cm plastike spredaj. Problem je pa visina, zadeva je nizja za vec kot 10cm.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

Calligula ::

39 Eurov

Vgrajena 2 12cm ventilatorja z regulacijo vrtljajev.



To je recimo racionalen nakup in ne preseravanje.

Klemzz ::

kaj pa kakšno ležeče ohišje, da spravš notr komponente v podpisu...

Thanatos ::

dobra izbira calligula samo ce to kupim me bo prevec rajcal da bi premaknil komponente v staro kisto in tega prodal. potrebujem nekaj kar bo boljse od trenutne kiste :)

edit: klemzz zgornja al spodnja vrstica?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

Klemzz ::

zgorna :) , manka mi ohišje normalnih velikosti, zdej mam tega (1. u podpisu) v big towerju, spodnga pa u enem prastarem mini towerju :)

bond007 ::

Še en racionalen nakup - relativno lepo ohišje + 400W lc power napajalnik za 39€
Zraven dobiš 12cm intake vent. Mogoče malo preveč kičasto sveti tista ledica, drugače pa super zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

Antares88 ::

Jaz sem bil tudi tak čisti simpatizer. Ohišje s pleksi oknom, čim več neonk, ledic v ohišje, čim lepša plata (takrat je bla ta DFI ultra-d popularna z UV aktivnimi sloti, wow)
Dons pa kaj bi dal za klasično, tiho, preprosto ohišje. Ampak ne taka poceni. Antec P180/182, Lian Li, Silverstone ipd. Da je sistem tih kar seda in pa da je classic look.

Zgodovina sprememb…

m.i.h.a. ::

janwolf: kako si zadovoljen z ohišjem in scythe hladilnikom? Paše hladilnik lepo noter, se kje naslanja na ohišje? Kakšna je kaj glasnost tvojega sistema?

janwoolf ::

res sem zelo zadovoljen!!! res je tih! samo moj napajalnik je glasen. hladilnik za procesor pa je odličen hladi 22 stopinj na idle.

Big_Al ::

Sem eno konfiguracijo s spodnjim ohišjem sestavil. Ne zgleda slabo, pa dokaj ugodno je - cca. 50EUR (Lancom). Tudi drugi model Incognito ni slab, pa še cenejši je.



PINki ::

woolfek kaj si pa prej stoku neki temperature 50°C v idlu? kaj si naredu?:P Drgac mam jst tistga od chiefteca GX-01 pa mam tut 22°C CPU

RC14 ::

Big_Al:

Kolk je veliko to maximum ohišje (ohišje na zgornji sliki) ?

A je kakšen ventilator zraven?
Zgleda kr zanimivo.

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Big_Al ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ANTEC P180/182SE/190 vs. Thermaltake Xaser III (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
547163 (5486) ABX
»

Katero ohisje da bo procesor zeblo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
423160 (1666) ziga1990
»

Kupujem kvalitetno ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6710207 (8817) M-XXXX
»

katero ohišje!

Oddelek: Kaj kupiti
362711 (1883) Svizec69

Več podobnih tem