» »

Tih računalnik za delo

Tih računalnik za delo

1
2
»

RejZoR ::

Definitivno glej Lian Li ohišja. So res draga ampak so v celoti narejena iz aluminija in nekdo si je dejansko vzel čas in premišljeno postavil vse reže, racke in slote. Vsaj na mojem, pa so majhne kište sploh najbolj problematične glede tega. Tko da v zasnovo večjih sploh ne dvomim.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

Mah Lian Li so mi absolutno predraga, pa bojim se kako tiha so itd?

RejZoR ::

Sam bodimo realni. Kako pogosto menjaš ohišja? Ljudem ni težko dat 350 EUR za grafično, ki jo bojo itaq zamenjali čez 1 leto, po drugi strani pa jim je težko dat 150-200 EUR za kvalitetno alu ohišje, ki ga bojo lahko uporabljali leta in leta in v njem zamenjali goro komponent.

Tle sta nekako samo 2 faktorja za zamenjavo. Ali se naveličaš designa al pa ga moraš zamenjat ker vidiš, da je glupo zasnovan. Kar se pri cheapo ohišjih zna zelo hitro zgodit.

Pred tem sem imel Thermaltake Lanbox, ki je bil na zunaj dokaj luštno ohišje praktično enakih dimenzij kot trenutni Lian Li V354, s tem da je imel premalo prostora za CPU cooler, premajhne ventilatorje (92mm in 3x 60mm), stranice so bile naluknjane kar je sicer dovajalo zrak ampak je tud hrup šel direktno ven, HDD bay je bil glupo zastavljen in floppy bay je oviral prostor za dolgo grafično. Razdiranje slednjega je bilo tud vedno cel projekt. V354 po drugi strani je čisto nasprotje zgornjega. Še vedno je majhno in zahtevamalo truda ampak vse enostavno deluje in je logično postavljeno. Edino kar zamerim ohišju je 8 vijakov stranice, ki jih moraš odviti, da ga odpreš. Je pa ohišje dost bolj rigid, ko je zaprto zaradi toliko vijakov in ko imaš sistem enkrat urejen ga itaq ne odpiraš pogosto.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

noraguta ::

ma kupš eno brand kišto na konc te pride cnej kt pa neke čudne vkup nametane komponente. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HP-Pavili...
recimo. edin biosi so precej oskubljeni ampak itak nucaš mašino za delat, ne pa za tweekat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

kmetek ::

Jaz sam vem, da ohišje se v bistvu menja malokrat oziroma 1x na Y let. Trenutno imam P182, ampak nekako po 4 letih je čas za menjavo. Rad bi ohranil tišino, design, uporabnost.

BITFENIX SHINOBI XL - zamauja
NZXT 810 je predrag 180€
ANTEC nima nič pamentega, pogojno P280
FRACTAL DESIGN XL - zanimiv, samo ga DINO nima več?
morda kak CORSAIR?

Ful mi je kewl če so spredaj vratca, da vse zaprejo...s tem, da je USB 3.0 zunaj nekje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

RejZoR ::

Jurja tristo funtov ni ravno poceni za to kar dobiš. Na AGT sem za hec sestavil praktično enako konfiguracijo za 100 EUR več s tem da sem dal not i7 2600K verzijo, 1600MHz RAM, Radeona HD6950 2GB, najhujši Noctua cooler, ASUS Sabertooth P67 plato, Corsair HX750 napajalnik, Antec 600 ohišje ter Windows 7 Ultimate.

RAM, SSD in trdi disk so enakih kapacitet in lastnosti.

Torej ne samo da je za bogih 100 EUR več neprimerno boljši sistem, če imaš željo ga lahko še naviješ.
In če ne bi pretiraval v extrem s plato, coolerjem in napajalcem bi ga komot spravil na isto oz celo nižjo ceno. Pa bi bil sistem še vedno boljši.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Loocas ::

Ti HPji so res dragi... tud garancija je v nekaterih primerih sam 1 leto.

aja, saj piše doplačila:
2 Year Warranty 143.99GBP
3 Year Warranty 215.99GBP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

klinker ::

Kmetek...kaj pa Cosmos S
Kot vem velja za eno najboljsih ohisij :)

kixs ::

Ne vem zakaj bi sploh bila neka huda potreba po menjavi P182. Imam ga tudi sam. Edini problem, ki je sicer povezan s starosjo, je, da nima USB3 zunanjih portov. Vendar tudi vsa nova ohisja nimajo tej portov.

kmetek ::

Zato, ker hočem postaviti nov sistem bočno ob starem, da opravim vso potrebno tranzicijo itd...pa potem kak teden novi sistem laufam itd...starega brišem in preidem na novega.
Iz preventive hehe....drugače bi lahko že vse sestavil :P

darkolord ::

Tkole, še update.

Kupil sem naslednje:

  • Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX

  • Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

  • Corsair Vengeance LP 16GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V

  • Samsung SSD 830 PC Upgrade Kit 128GB - SATA3 - 6Gb/s SSD

  • Fractal Design Define R3 Black Pearl USB3.0

  • Seasonic X-Series X-660 - 660W - 80+ Gold

  • HR-02 Macho

  • SATA Samsung SH-S222


In še par komentarjev:

- grafe nisem kupil, sem kupil raje en (hopefully tišji) hladilnik za obstoječo 5770; nove grafe so marginalno boljše od 5770 za nizko ceno, bom raje počakal še kako generacijo. 5770ke še nisem vgradil v novo kišto, zdej je še "all work and no play" :)

- Samsungov SSD mi je crknil po nekaj urah uporabe - ironično sem ga kupil ravno zaradi zanesljivosti. Pri Dinokompu so mi ga takoj zamenjali.

- HR-02 Macho je _HUGE_. Ne velik-huge, ampak štrli-vn-iz-ohišja-če-ne-daš-ventilatorja-čist-na-dno-huge. Je pa res tih. RES tih.

- Z ohišjem sem FUL zadovoljen. Brat je lani kupil enega, ki ni bil prav dosti cenejši in je precej znana firma (chieftec, thermaltake, coolermaster - eden od teh se mi zdi) in proti temi izgleda kot majhen smrdljiv kupček. Magnetna vratca, zvočna in prašna izolacija kjer je treba, power knof na vrhu, gumice za diske, plac za kable, ... zakon. In vse je BP pasalo skupaj (pri cheap ohišjih, ki sem jih bil navajen, je blo vedno treba malo forsirat tu in tam). Edino tiste luknje za spravit kable na drugo stran so malo nerodno postavljene (npr. čisto na robu plate, tako da s power konektorjem ne prideš mimo). Pa plava ledica bemumast.

- Napajalc - dead silent. Nad kabli sem razočaran: so modularni in vse, ampak npr. CPU napajalni kabel je prekratek, da bi ga lahko za plato pripeljal (napajalc je namreč spodaj) in je blo treba kar počez čez plato. SATA pa molex kabli majo tut malo čudno razporeditev, ni mi čist všeč.

Tko da na splošno sem zaenkrat izjemno zadovoljen. Čeprav sem vse kupil tako, da bo tiho, sem bil vseeno presenečen, ko sem zadevo prižgal - power ledica je nuja. Tut ko i7 zašvica, se na glasnosti praktično ne pozna. Pa stvar dela strupeno hitro - na SSDje sem že navajen, pa sem bil vseeno presenečen nad hitrostjo.

Hvala lepa vsem za predloge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kuglvinkl ::

Nice.

kmetek ::

LIAN LI še dodatno vprašanje, kateri do 170€ max?

RejZoR ::

Vsak sistem se da utišat. Če ne gre z lepa pa z grda. In pol si obesiš kvalitetne ventilatorje na vsako luknjo ter v napajalniku povsem zamenjaš ventilator. Grafo omejiš softwarsko in disk obesiš na elastike. Job done.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kuglvinkl ::

kmetek, poklikaj si na geizhalsu pa boš videl kaj pade ven.

kmetek ::

gledam hudiča samo ne potegni mi tale aluminij no 8-O

RejZoR ::

Zakaj ne? Lian Li ima sicer draga ohišja ampak so res kvalitetno izdelana in notranjost je logično postavljena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Bramac ^^ ::

Imaš kakšno slikco? :) Imam isto ohišje in nameravam HR-02 machota namontirat.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24851456 (752) freesty
»

Izbira CPU Coolerja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353614 (2425) Seba22
»

Nakup CPU hladilnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
375174 (4207) kixs
»

CPU hladilnik

Oddelek: Kaj kupiti
366596 (5867) Tomson
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362974 (2037) Steinkauz

Več podobnih tem