» »

Sesuvanje računalnika

Sesuvanje računalnika

MTB ::

Pentium IV, poletne nevihte, posledica skurjen napajalnik in matična plošča.
Zamenjal sem plato, nov napajalnik (430W), notri je nov tudi ram. Zadeva je zagnala od prve, na novo sem naložil gonilnike za plato, vse je delalo b.p. Potem pa se kar v trenutku izklopi računalnik. Na tipko ga niti pod razno ni mogoče zagnat, dokler ne odklopim napajalnika iz 220V, počakam nekaj sekund in računalnik se zažene kot da nič ni bilo.
Mislim da ne gre za pregrevanje procesorja, temperatura kaže le dobrih 40°C. Kaj bi še lahko bilo? Ima kdo kakšne podobne izkušnje?

alesek86 ::

A si mogoče pogledu, če podpirata matična in procesot isti FSB? Namreč, največkrat je to vzrok, da moraš izklopiti napajalnik. Poglej specifikacije, pa mi javi.

Lp, aleš

MTB ::

Hm, v to smer nisem razmišljal, sicer je vse na auto. Dela pa nekaj časa čisto normalno, brez težav, tudi kakšno uro. Potem pa kar naenkrat koma.

alesek86 ::

Dej mi povej, kateri procesor imaš in kakšen je njegov FSB. Pa še za plato mi povej, katera je. Pa bom pol naprej vidu, kaj bi lahko bilo.

Lp, aleš

MTB ::

Proc je 2.4 GHz Pentium IV, socket 478, plata pa assrock P4I65G/M/ASR.

alesek86 ::

V tem primeru FSB ni problem. Kaj pa si že poskusil dati notri kak drugi rpocesor? Možno, da ti je tud proc šou po gobe.

Lp, aleš

MTB ::

Ma čudno mi je, ker nekaj časa dela čisto ok, potem pa kar naenkrat. Sem nekajkrat pognal 3D mark, pa preskeniral komplet disk z antivirusom, pa instaliral kup zadev in je bilo vse ok. Kar naenkrat pa je spet ugasnil. Napajalnik?

alesek86 ::

Lahko bi bil napajalnik, lahko bi bla plata ali procesor ali pa tudi rami. Najboljše je, da zamenjaš eno komponento (če imaš kakega prijatelja, ki bi ti pomagal) in poskusiš nekaj časa laufati test. Tako nardiš z vsako komponento in potem točno vidiš, katera je fuč.

Lp, aleš

MTB ::

Plata, ram in napajalnik so novi. Bom videl kako bo. Zvečer sem še nekaj časa testiral, pa je bilo vse ok. ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje Pentium D 2.66GHz LGA 775

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8873 (760) pinx
»

Kako Priti v BIOS, prosim pomagajte, nimam več idej.

Oddelek: Pomoč in nasveti
77106 (6894) Alkop
»

server + 3 postaje

Oddelek: Kaj kupiti
141317 (1136) Milko
»

Sestavitev računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
6930 (782) OrlyTM
»

Problem z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
121179 (955) LordWorm

Več podobnih tem