Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje Pentium D 2.66GHz LGA 775
Hlajenje Pentium D 2.66GHz LGA 775
alesek86 ::
Js mam na plati za ventilator posebej narejen 4-pinski konektor, na katerem se ventilator vrti tako hitro, kolikor zazna temperaturo procesorja...torej, če je temperatura nizka, se ventilator vrti počasneje, če pa je temperatura višja, pa se ventilator vrti hitreje...
torej me zdaj zanima, ker bom kupil nov hladilnik https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
, ki ima 3-pinski konektor...a bom lahko priklopim kr na ta 4-pinski konektor, pa bo vseen delal al pač ne bo na plati ventilatorja za procesor in mi bo piskal komp?
Hvala za odgovore
Lp, aleš
torej me zdaj zanima, ker bom kupil nov hladilnik https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
, ki ima 3-pinski konektor...a bom lahko priklopim kr na ta 4-pinski konektor, pa bo vseen delal al pač ne bo na plati ventilatorja za procesor in mi bo piskal komp?
Hvala za odgovore
Lp, aleš
bate ::
Jaz bi rekel, da pihal že bo le regulacija mogoče ne bo delala. Nimam posebnih izkušenj s takšnimi ventilatorji, zato je to le po preprosti logiki povedano. Po drugi strani si ne znam predstavljat zakaj bi za regulacijo potreboval 4 kable tko da če maš ploščo ki to dela bo najbrž vse lepo in prav, se ne sekiraj.
Mimogrede, imam enak procesor in ga hladim povsem pasivno z odrto kišto in starejšim thermaltakom 102 al nekaj podobnega, pod obremenitvijo pride sicer tud do 65°C sam je tam itak zato da dela ne da uživa.
Glede na velikost te zadeve k jo ti kupuješ bi rekel da lahko ventilator skor stran vzameš ali za manj denarja kupiš sonic tower.
LP
Mimogrede, imam enak procesor in ga hladim povsem pasivno z odrto kišto in starejšim thermaltakom 102 al nekaj podobnega, pod obremenitvijo pride sicer tud do 65°C sam je tam itak zato da dela ne da uživa.
Glede na velikost te zadeve k jo ti kupuješ bi rekel da lahko ventilator skor stran vzameš ali za manj denarja kupiš sonic tower.
LP
ja, zdej sm v bistvu že naročil ta hladilnik, tko da ga čakam. Ga bom sprobal, pa bom povedal, kako sem zadovoljen z njim...
Lp, aleš
Lp, aleš
hladilnik je že nameščen...zanima me pa nekaj: dobu sm pasto zraun, neka bela pasta. procesor se mi greje nekje 43 °C u winsih pa 52°C ko igram kako igro. zdej sm pa tud potipal hladilnik, je pa dokaj hladen. a je mogoče kriva pasta, da ne prevaja dovolj al kaj bi lahko bilo?
če je pasta, katera je najboljša?
Lp, aleš
če je pasta, katera je najboljša?
Lp, aleš
ja, moj hladilnik ima bakreno podnožje in bakrene heatpipe cevi, tako da verjetno to pasto lahk dam gor...samo sm pa bral, da je treba biti zelo previden pri nanašanju, da ne pride v sti z ostalimi komponentami. Kako pa naj jaz to sploh nanesem? A je težko nanest? Če je tekoča, kako lahko potem sploh obstoji na procu in ne steče z njega? A se je tako malo nanese?
Lp, aleš
Lp, aleš
pinx ::
Res je, zelo pazljiv moraš bit s to pasto. Če ima hladilnik karkoli aluminijastega, lahko v stiku s pasto postane precej grdo.
Pasto vtreš na procesor, pravtako na podnožje hladilnika.
Pasto vtreš na procesor, pravtako na podnožje hladilnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10069 (8204) | Jst |
» | nov hladilnik za CPUOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2259 (1724) | PINki |
» | AMD Athlon XP2600+ temperaturaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1069 (868) | kixs |
» | Temperatura CPU-ja 74 °C?????!!!!!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1071 (907) | alesek86 |
» | ASUS P5P800 - pregrevanje procaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1290 (1102) | TommyBoy |