» »

Hlajenje Pentium D 2.66GHz LGA 775

Hlajenje Pentium D 2.66GHz LGA 775

alesek86 ::

Js mam na plati za ventilator posebej narejen 4-pinski konektor, na katerem se ventilator vrti tako hitro, kolikor zazna temperaturo procesorja...torej, če je temperatura nizka, se ventilator vrti počasneje, če pa je temperatura višja, pa se ventilator vrti hitreje...

torej me zdaj zanima, ker bom kupil nov hladilnik https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
, ki ima 3-pinski konektor...a bom lahko priklopim kr na ta 4-pinski konektor, pa bo vseen delal al pač ne bo na plati ventilatorja za procesor in mi bo piskal komp?

Hvala za odgovore

Lp, aleš

bate ::

Jaz bi rekel, da pihal že bo le regulacija mogoče ne bo delala. Nimam posebnih izkušenj s takšnimi ventilatorji, zato je to le po preprosti logiki povedano. Po drugi strani si ne znam predstavljat zakaj bi za regulacijo potreboval 4 kable tko da če maš ploščo ki to dela bo najbrž vse lepo in prav, se ne sekiraj.
Mimogrede, imam enak procesor in ga hladim povsem pasivno z odrto kišto in starejšim thermaltakom 102 al nekaj podobnega, pod obremenitvijo pride sicer tud do 65°C sam je tam itak zato da dela ne da uživa.
Glede na velikost te zadeve k jo ti kupuješ bi rekel da lahko ventilator skor stran vzameš ali za manj denarja kupiš sonic tower.

LP

alesek86 ::

ja, zdej sm v bistvu že naročil ta hladilnik, tko da ga čakam. Ga bom sprobal, pa bom povedal, kako sem zadovoljen z njim...

Lp, aleš

X-LoRd ::

katerega si si naročil???

alesek86 ::

sej je zgoraj link pa si poglej

Lp. aleš

alesek86 ::

hladilnik je že nameščen...zanima me pa nekaj: dobu sm pasto zraun, neka bela pasta. procesor se mi greje nekje 43 °C u winsih pa 52°C ko igram kako igro. zdej sm pa tud potipal hladilnik, je pa dokaj hladen. a je mogoče kriva pasta, da ne prevaja dovolj al kaj bi lahko bilo?
če je pasta, katera je najboljša?

Lp, aleš

pinx ::

Coolaboratory Liquid Pro. Alu hladilniki odpadejo.

alesek86 ::

ja, moj hladilnik ima bakreno podnožje in bakrene heatpipe cevi, tako da verjetno to pasto lahk dam gor...samo sm pa bral, da je treba biti zelo previden pri nanašanju, da ne pride v sti z ostalimi komponentami. Kako pa naj jaz to sploh nanesem? A je težko nanest? Če je tekoča, kako lahko potem sploh obstoji na procu in ne steče z njega? A se je tako malo nanese?

Lp, aleš

pinx ::

Res je, zelo pazljiv moraš bit s to pasto. Če ima hladilnik karkoli aluminijastega, lahko v stiku s pasto postane precej grdo.
Pasto vtreš na procesor, pravtako na podnožje hladilnika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579681 (7816) Jst
»

nov hladilnik za CPU

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352141 (1606) PINki
»

AMD Athlon XP2600+ temperatura

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151021 (820) kixs
»

Temperatura CPU-ja 74 °C?????!!!!!!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51018 (854) alesek86
»

ASUS P5P800 - pregrevanje proca

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141219 (1031) TommyBoy

Več podobnih tem