» »

Kje NE kupiti stvari

Kje NE kupiti stvari

comp007 ::

C/p iz drugega foruma, da vidi več ljudi (izkazalo se je da nisem edini, ki je naletel na to oviro, če je še kdo, naj le napiše):

Izkušnje z Večerovo dražbo:
No, naj povem svojo izkušnjo z njo. Bil sem najvišji ponudnik za en izdelek, ampak je očitno bila cena premajhna in posledično izdelka nisem prejel.
Torej stvar poteka tako da ko se dražba zaključi bi moral v roku parih dni prejet e-mail od časnika Večer, z informacijami o prevzemu. O kakšnem mailu ni bilo teden dni ne duha ne sluha, in sem jim zato sam poslal sporočilo. Ker še teden dni ni bilo odgovora sem jih poklical. Neuspešna komunikacija (še 2 maila in 2 klica) se je nadaljevala preostali konec meseca (ob klicanju so se izgovarjali da bo stvar v kratkem urejena); takrat namreč nastopi pač njihov drobni tisk, s katerim se strinjaš ko se prijaviš v dražbo:
"Dobitnik internetne dražbe se mora pri ponudniku oglasiti v roku enega meseca, sicer podjetje ki je dalo izdelek na dražbo, ni več zavezano do prodaje izdelka po ceni, kot je bila dosežena na dražbi"
Torej si pač na tak balkanski način operejo roke (zelo primerno za tretji največji časnik pri nas) da zavlačujejo mesec dni, če cena ne doseže nekega skritega minimuma (ali pa se sami zmenijo z računalniškim podjetjem za ponudbo po nižji ceni).
V glavnem, to pišem morebitnim prihodnjim udeležencem dražbe, da vedo v kaj se spuščajo. There's no such thing as a free soup. ;(

LP

Tilen ::

Tema že obstaja.

Klik

"Dobitnik internetne dražbe se mora pri ponudniku oglasiti v roku enega meseca, sicer podjetje ki je dalo izdelek na dražbo, ni več zavezano do prodaje izdelka po ceni, kot je bila dosežena na dražbi"

In zakaj nisi šel do ponudnika in nekaj pošiljal Večeru? Sam si kriv, na žalost.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

comp007 ::

Se opravičujem, če sem dal v napačno temo, bom objavil v predlagani temi.
Glede tega zakaj nisem šel do ponudnika pa to: Ne moreš kar tako do ponudnika, ker te bo postrani gledal če si res ti tisti ki je zmagal na dražbi. Stvar deluje tako da ti more prvo večer na tvoj mejl ki si ga pustil na dražbi poslat odgovor z informacijami, na katerega jim potem pošlješ svoje podatke. Tako se namreč prepričajo če je po izdelek prišel res tisti ki je dal zadnjo ponudbo. Upam da je sedaj vse jasno.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižana stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20150257 (42777) solatko
»

Za mobilne frekvence 150 milijonov evrov za 15 let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
208827 (6650) poweroff