» »

4x1 patriot ram problem

4x1 patriot ram problem

pozitron ::

Plata ga-965p-ds3, rami 4x1 gb ddr2 800mhz patriot (1.8V). Problem sledečdanes sem dobil še 2gb, vstavil sem 2x1 gb zraven prvotnih dveh in vse se je normalno zabootal, windowsi so normalo delal. V biosu nisem nič spreminjal. Šel sem nahit sprobat mal igrce, itd. dela vse ok. Nakar se mi je parkrat kar stemnil ekran, monitor se ni ugasnil (gori še kar zelena luč) samo tema za 2 sekunde in nazaj. Odprem kišto palčke še enkrat vn pa not grafično vn in mal spiham, dam nazaj bot. Še vedno se mi je zgodilo isto, kadar sem odprl firefoxa al pa kak drug progra, se prav čist pri normalnih opravili.

Čeprav je defult voltaža 1.8 in je biosu na normal nastavle mi je everest javil voltažo 1.87V z dvema ali 4 palčkam. zalaufal sem memtest za pol urce (test 5 in test 7), ni blo nobenih errorjev. Probal sem dat voltažo na +1 v biosu, pa mi everest še kar kaže 1.87V, kot da ne bi nič spremenil in prav tako se še kar stemni slika včasih, potem sem probal dat na +2v voltažo in mi sedaj kaže everest 1.95V. In zaenkrat se mi še ni stemnila slika oz. dela vse ok.

Zdej me pa zanima, če je everestu za verjet pri odčitavanju voltaž za VDIMM ker je defult 1.8V, everest kaže 1.87, ko dam +1V everest še kar kaže 1.87, ko dam pa +2v pa kaže 1.95.

Pa +2v se mi zdi veliko, nevem ima mogoče kdo patriot ram, pa če ve če je ql če ga laufam na +2V?

pozitron ::

Popravek, tut z + 2V zajebava. Zdej pa nevem kaj bi lahko blo? mam q6600, pa 7900gs napajalc liberty 500w, in je prej z 2 gb vse lepo laufal. Tko, da napajalnik verjetno ni, sej dodatna 2 gb rama verjetno ne porabta velik W? A je možno, da bi mogu fsb voltažo dvignt-to je verjetno chipset?, je tuki čudn poimenovan na tej plati. Nevem res kaj bi lahko bilo, memtest ne javi nič, kle se mi pa zeza neki. Mogoče bi format windowsev pomagu? Če ma kdo kakšno idejo na pove prosim.

jest10 ::

Do 2,1V naj ne bi bilo težav.
Če imaš vklopljeno 1T komando, jo daj na 2T

pozitron ::

Mam na 2T vsaj cpu-z tko pravi. Bom zdele na hit formatiru, pa se javim pol.

Prej sem mel nvidia vezni nabor in sem kamot driverje uninstallu v add/remove programs. Zdej ud intela pa ne najdem nikjer kjer bi lahko uninstallu. Kakšen predlog?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

OZZY ::

kaj pa nadgradnja biosa...
Go with the flow.

AngelOfDeath ::

Če vzameš 1 palčko ven pa dela normalno ?
edit: Slovnica

pozitron ::

Včeri sem sformatiru. In zaenkrat mi dela vse vredu, upam da tko tut ostane.
Hvala vsem, če me bo kej zajebaval spet, pridem nazaj :) .

OChack ::

v priumeru da se ponovi tastara modula vn uzem potem boš vidu a sta tanova modula fertik , če bo še delal ih utakn v drug slot.......v primeru da še zajebava pa probj enga po enga.......tko sm jst ugotovu da je en modul zanč biv
Int€l inside, IDIOT Outside

pozitron ::

OK, hvala ti. Upam, da mi nou treba. Sej drgač se mi je tko zdel, da čist brez problemov z štirimi palčkami ne bo šlo.

pozitron ::

Spet sem mel težave z samodejnim resetiranjem in podobnim sranjem. Pol sem pa testiru sam ta nov komplet 2x1gb patriot in je memtest po 15 minutah najdu 26 errorjev. Zgleda, da prvič ni nič najdu, ker sem mel vse štiri palčeke not in v 20 minutah še ni testiru, dveh pokvarjenih. Sem poklical na nakupi.net in poslal na RMA. Upam, da naslednji kit dela vredu. Sem pa vesel, da ni plata kriva, tko da upam da bom lahko laufu 4x1gb.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764645 (3509) Pyr0Beast
»

Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
937065 (5391) Goldee
»

Celeron 420 overclock

Oddelek: Navijanje
221616 (1193) Spajky
»

Ultra Infinity (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
654139 (2881) Boki_
»

zima je zakon za podirat oc rekorde

Oddelek: Navijanje
382203 (1296) schurda

Več podobnih tem