Forum » Strojna oprema » ne zazna diska
ne zazna diska
ajskrim ::
Kupil sem si nov trdi disk in sicer Hitachi deskstar 320Gb 7200rpm 16Mb sata2 težava je pa ta da mi ga winsi ne zaznajo.
komp se normalno zažene in tudi u winsih ni nič drugačnega . iz novega diska se sliši da laufa sam ga ni videt v winsih.
specifikacije,:
asrock p4v88
celeron 2,6ghz
512ram
80gb ATA hitachi (stari disk na katerem so winsi)
320 GB Sata2 hitachi (disk ki ni zaznan)
mi kdo lahko pomaga?
komp se normalno zažene in tudi u winsih ni nič drugačnega . iz novega diska se sliši da laufa sam ga ni videt v winsih.
specifikacije,:
asrock p4v88
celeron 2,6ghz
512ram
80gb ATA hitachi (stari disk na katerem so winsi)
320 GB Sata2 hitachi (disk ki ni zaznan)
mi kdo lahko pomaga?
bla bla
5er--> ::
Start->Zaženi...
diskmgmt.msc
[Enter]
Tukaj boš poleg primarnega diska (Verjetno Disc0) videl tudi novo dodanega (Verjetno Disc1).
Sedaj ga moreš samo še formatirat [desni klik->Format...]. (Verjetno NTFS->če ne daš Quick format, zna kar trajat) in mu dodelit črko [desni klik->Change drive letter and paths].
diskmgmt.msc
[Enter]
Tukaj boš poleg primarnega diska (Verjetno Disc0) videl tudi novo dodanega (Verjetno Disc1).
Sedaj ga moreš samo še formatirat [desni klik->Format...]. (Verjetno NTFS->če ne daš Quick format, zna kar trajat) in mu dodelit črko [desni klik->Change drive letter and paths].
amigo_no1 ::
My SATA HD is WD 800JD. But the HDD cannot be detected by VIA 8237/8237R based motherboards. How do I solve it?(7/15/2005)
http://www.asrock.com/support/faq.asp?c...
Tvoja matična ima Southbridge: VIA 8237 (piše tukaj: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M...
, ki ne prepozna diskov, delujočih v SATA2 načinu.
Rešitev: z jumperjem daj disk v SATA1 način.
http://www.asrock.com/support/faq.asp?c...
Tvoja matična ima Southbridge: VIA 8237 (piše tukaj: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M...
, ki ne prepozna diskov, delujočih v SATA2 načinu.
Rešitev: z jumperjem daj disk v SATA1 način.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
`ripper` ::
mogoce mas pa sata kontroler izklopljen na plati...
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
`ripper` ::
@jeje97:
a ne bi mogu se disk prlagajat kontrolerju? Ce nimas SATA2 kontrolerja, pac dela zadeva v SATA1 modu?
a ne bi mogu se disk prlagajat kontrolerju? Ce nimas SATA2 kontrolerja, pac dela zadeva v SATA1 modu?
bibl bubl babl ble
Ja, to bi bla normalna procedura. Zgleda pa da ta VIA 8237 tega ne podpira (kot je že napisal jeje997).
ves mejbi kko ga uklopm? aja pa disk nima nbenih jumperjev tko da nevem kko bi ga dal v sata 1 način
bla bla
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ajskrim ()
Hmm... mislim, da pol ne bo šlo.
Za vsak slučaj poglej še en×, če imaš sata controller v biosu sploh omogočen, ampak se mi zdi, da boš mogu menjat disk. (oz. kupit pci-sata controller / menjat matično)
Za vsak slučaj poglej še en×, če imaš sata controller v biosu sploh omogočen, ampak se mi zdi, da boš mogu menjat disk. (oz. kupit pci-sata controller / menjat matično)
sm pogruntau kaj je problem. Disk ni kompatibilen z 1,5GB/s prenosom oz. ga je treba nastavit s hitachijevim programom Feature Tool. Problem je ta da treba disk prklopt na drug komp ka ma sata2 pa tam poštimat z namestitvebno disketo.
hvala vsem za pomoč.
hvala vsem za pomoč.
bla bla
b0rd ::
no jst imam pa podobn problem :)
plato mam isto asrock P4V88
mam pa gor že prklučnega enga maxtorja 160gb na sata1, pa enga wd-ja 120gb na IDE
zdei sm pa kupu od WD-ja 400gb disk sata2, pa mi ga nikakor ne rata priklopit
če odklopim odvečnega WD-ja mi ne pride več v windowse, prawi ni sistema, oz. izberem naj drugo boot napravo
če pustim oba priklopljena in potem dodam še novega WD-ja pride do zaslona kjer nalaga winXP, nato se pa resetira
je to mogoče ker je napajalnik samo 350w?, pa sem odklopil dvd-pekač za vsak slučaj, pa nič :)
razlog za to da se ne da odklopit wd-ja:
nwem kako mi je to ratal
zakai mi piše da je D particija sistem, čeprav ni gor nič.
plato mam isto asrock P4V88
mam pa gor že prklučnega enga maxtorja 160gb na sata1, pa enga wd-ja 120gb na IDE
zdei sm pa kupu od WD-ja 400gb disk sata2, pa mi ga nikakor ne rata priklopit
če odklopim odvečnega WD-ja mi ne pride več v windowse, prawi ni sistema, oz. izberem naj drugo boot napravo
če pustim oba priklopljena in potem dodam še novega WD-ja pride do zaslona kjer nalaga winXP, nato se pa resetira
je to mogoče ker je napajalnik samo 350w?, pa sem odklopil dvd-pekač za vsak slučaj, pa nič :)
razlog za to da se ne da odklopit wd-ja:
nwem kako mi je to ratal
zakai mi piše da je D particija sistem, čeprav ni gor nič.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plošča ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1994 (1727) | schurda |
» | SSD+HDD računalnik ne zazna HDDOddelek: Pomoč in nasveti | 4552 (4318) | styled |
» | SATA ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2256 (1824) | LeftyD |
» | SATAII disk problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (1015) | il |
» | matična plošča z raidOddelek: Strojna oprema | 1152 (1031) | jest10 |