» »

Pravni nasvet (sodnik za prekrške)

Pravni nasvet (sodnik za prekrške)

pozitron ::

Dobil sem sklep o uklonilnem zaporu. Zaradi neplačane globe. Čepav sem globo delno plačal (dobil sem odobren predlog za plačilo na obroke. Poslali so 5 položnic). Plačal sem 4 položnice, eno sem pa spregledal in pozabil plačat. Ko je bil prehod na evro so mi takrat še enkrat pošiljali položnice z evri. Zato sem zgleda eno izpustil. Ker sem danes gledal odrezke in imam samo štiri.

Zdej me pa zanima kako naprej. Sedaj grem takoj plačat še zadnjo položnico, tako, da bom mel poravnano vse!

Tu na sklepu piše, da lahko dam ugovor v 8 dneh.

Malo višje pa piše: STORILEC SE PRESTAJANJU UKOLNILNEGA ZAPORA LAHKO IZOGNE, ČE V CELOTI PLAČA GLOBO.

WTF ZDEJ? A bo dovolj, če samo plačam to zadnjo položnico ali moram, dati še ugovor z kopijami odrezkov ali kaj podobnega. Upam, da še enkrat vse mi ni treba plačat, ker sem kao zamudil rok plačila ? Ali pač?

Prosim, če mi lahko kdo, ki se spozna na stvar razloži kako naprej.

Ne bi glih šel rad za 30 dni na hladno, sploh pa v času, ko pride vn CRYSIs :)

Jao Brane2, js sm biu pa pred nekaj tedni glih pameten v neki temi, kako še nikol nisem mel problemov z neplačanimi stvarmi. Jp zarečenga kruha se velik poje.

zavajon ::

Najbolj enostavno bo, da plačaš tisti zadnji obrok, potem ti sploh ne bo treba v zapor, niti pisanje ugovora. Lahko pa za vsak slučaj obvestiš tistega, ki ti je poslal sklep, da si plačal vse, sicer te lahko pridejo iskat policaji. In oni prihajajo ponavadi ob 4h-5h zjutraj, po možnosti še zbudijo celo sosesko. Se pač radi zabavajo.
lp

pozitron ::

Sej plačal sem že samo nevem sedaj kako bi obvestil, najbolje pisno verjetno ali se, da mogoče kar poklicat :)?. Kopiral sem že vse odrezke, samo še stuhtat moram kaj napisat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Calligula ::

Dobro je tudi, ce poklices v zapor. Samo, da te dajo z seznama.

Ceprav po drugi strani pa pojdi za par ur noter. Samo, da vidis kako zgleda. Pomembna izkusnja..

pozitron ::

Dobro je tudi, ce poklices v zapor. Samo, da te dajo z seznama.

Kua to resno misliš? Al se zezaš?

Itak še nimam nič določenega datuma kdaj naj bi šel v zapor, tut ne kam (čeprav v celju ga mamo), tko da ne bi glih klicu po slovenskih zaporih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

pozitron ::

Moderator lahko zaradi mene briše/zaklene temo.

Brene če nimaš kej pametnega za povedat mi drugič ne smetit po temi. Sploh pa zarad takih debilov potem plačujem globe, itd. k mi prehit poči.

Hvala drugim.

LP

WarpedGone ::

Izpade sem počistil. Puščam odprto, če se najde še kak pameten nasvet.
Zbogom in hvala za vse ribe

pozitron ::

Ok, hvala.

Yossarian ::

David, po mojem moraš vložit ugovor in istočasno predložit dokazila o plačilu kazni. Če ne vložiš ugovora, bo sklep o uklonilnem ugovoru postal pravnomočen in boš moral it v zapor. Vsaj jaz bi tako naredil
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

AndrejS ::

Pošlji ugovor, zraven pa še prilogo - fotokopijo odrezkov. V ugovor obvezno napiši da so v prilogi odrezki!

pozitron ::

Ja sej sem se odloču, da bom poslal ugovor z kopiranimi odrezki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

pozitron ::

Ima mogoče kdo kakšen link da bi videl shemo ugovora? Enkrat sem že našu tako uporabno stran, pa je ne najdem več sedaj.

mmmato ::

Eni bi imel wizarda v 5 korakih za vsako uradno pismo/izjavo

pozitron ::

Pa res obstaja moram še enkrat poiskat. Po korakih sem šel pa je samo ven izpisalo. Pa ubistvu tut to ne rabim, samo en primer določene, da mal vidim.

Yossarian ::

Saj ni predpisana oblika, razen tega, da mora imeti opravilno številko zadeve, da moraš navesti razloge, zakaj ugovarjaš, predlagati dokaze in lastnoročen podpis. Poslati pa moraš priporočeno po pošti do predvidenega roka.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

pozitron ::

Kaj je opravilna številka zadeve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

steev ::

Kaj pa je blo če ni skrivnost. Sej vem da je gnilo spraševat, sam kaj ko smo firbčni. Pa upejmo da ne boš šel v zapor. Kaj pa če bi šel; koliko časa bi ostal notri?
:|

pozitron ::

Max je 30 dni. Pa sej nimam kam it če mam vse plačano. Ni drugač nobena skrivnost, sam ni glih takšna stvar, da bi se človk hvalu. Kršenje javnega reda in miru (povzročitev lažje telesne poškodbe).

Ejsi_Disi ::

A ni celo tako, da ti davčna odtrga tisti znesek, ki še manjka oz. je zapor res skrajna možnost? Če se prav spomnem, so tako naredili kolegu, ker ni hotel plačati in so mu čisto preprosto odtrgali iz računa.
Rock n' roll ain't noise pollution!

pozitron ::

Ja men je tut čudn, da nikol nisem dobil nobenga obvestila al pa kej, saj opomin bi mi lahko poslal.

pozitron ::

U sredo jim pošlem tiste odrezke, pa napisu bom da mam plačan, pol pa upam, da bom mel mir. Pa še to, ko so mi poslal položnice z evri, ko je bil prehod. Je blo vse skupui tako narejen, da ni za nikamor. Bilo je navedeno zakaj so mi poslali dodatno položnico, da mam za plačat še 20000 sit in so pretvoril, da to pride 41,73 evra! Na koncu pa je bil natipkan podpis sodnice brez lasnoročnega podpisa, in še nekaj pravopisnih napak je blo. Zato sem pa takrat reku evo vam kurac zadn obrok pa zaenkrat še ne bom plaču, sem mislu sej me bojo že obvestil. Potem je pa itak tok časa minil, da sem na vse skupi pozabu. Zdej pa kr zapor pa nevem kaj, naj se prvo naučijo pisat pa računat, proklet kmeti sfukan.

Calligula ::

Ce mas datum kdaj bit tam pac poklices prej v zapor, da te ne bo, ker si placal. Sele cez vec dni bi te itak hoteli prit iskat in se takrat se jim lahko pokaze poloznico in se poberejo... ipd..

Pa itak sploh nimajo placa v zaporih...

In ja, klic v zapor je bil resno misljen.

pozitron ::

Ne nimam še datuma za zapor. Piše: storilec mora nastopiti prestajanje uklonilnega zapora na dan, določen v pozivu pristojnega okrajnega sodišča. Tega poziva pa še nisem dobil. Tko, da za enkrat ne bom nič klical.

nastyboy ::

Če si plačal že 4 obroke, plačaj še zadnjega pa bo. Po mojem ne bi komplicirali, Sicer je pa verjetno kej v pismu bila napisana kakšna kontaktna oseba al pa telefonska?? Pa probaj stopiti v kontakt s to osebo, najbolje bo ta oseba vedela kako in kaj... sej zato pa so tam v službi.

PS. Ne vem ali je to bilo na forumu ali mi je brat povedal, da je enega nekaj podobnega doletelo, in je rekel da ne bo plačal, in se je zato ob dnevu ko bi moral iti v zapor pač prikazal tam z brisačo pa zobno ščetko. No niso meli prostora zanj, zato so ga lepo poslali domov. Pač večina se ustraši tega da bi mogel iti v zapor in zato raje potem plačajo. Ne vem pa koliko dni zapora je bilo v vsej zgodbi. 30 dni je kar malo velik, tako da bi jaz res raje poskrbel da bi plačal.

LP

pozitron ::

Sej sem že povedal, da sem šel danes plačat zadnji obrok. Takoj k sem odpru pošto. Kontaktne osebe, naslova ni še za poslat piše samo okrajno sodišče v celju in ni nič naslova. Moti me to ker je zlo neinformativno vse skupi.

Bojevnik ::

Pokliči na okranjo sodišče v Celju, boš tam najverjetneje še največ informacij dobil.

Tilen ::

Ampak kako je zdaj s tem? A ni že od nedavnega tako, da z zaporom ne moreš več odplačat kazni?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

pozitron ::

Ja. Sej piše: z izvršitvijo uklonilnega zapora ne preneha obveznost plačila globe. Greš sedet pa še vseen morš plačat.

residual ::

sem bil v isti situaciji pa sem zadnji obrok plačal po obvestilo o uklonilnem zaporu, čez en mesec so mi poslali odločbo da se prekine izvršba za uklonilni zapor...

kljub temu da gre za mejhne zneske se ne splača zezat, ker zdaj kar ažurno vodijo evidence o plačilu kazni... v bistvu pa ima ovestilo o uklonilnem zaporu samo eno nalogo, da te prestraši in čimprej plačaš...

MarkoMan ::

js sem šel sedet, ene par let nazaj, neplačana kazen 138.000sit dobil 14 dni na Povšetovi.V službi dobil dopust in šel sedet. Morem rečt da je zapor živi luxsuz, je se 3× na dan pošten obrok, 2× na dan rekreacija,....men je blo na nek način prov všeč....Je pa slabša plat: ni jogijev notri, , sam neka pena, leseni stoli, in začne boleti hrbet, cca. 12 kvadratov za 6 ljudi, skoz gledaš muško (k sm vn pršu sem se za vsako obrnu k je bla mlajša od 100let), pazniki so pa itak full prjazni, sam spoštovat jih moraš (k ti not v celico uletijo, moraš vstat)........sam takrat k sm bil jaz se je še dalo tko kazen odplačat, ni minil en mesec k so to spremenil in se ne da več. Danes bi sto posto plačal. Takrat sem imel prov zegen.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

pozitron ::

Sem poklical na sodišče, so potrdili, da imam plačano vse in da ne rabim pošiljat ugovora, da vse štima. Hvala vsem za nasvete.


Thug life :)

Yossarian ::

No, v redu, da se je dobro izteklo. Ampak ker sem jaz tako nezaupljiv, bi si za vsak slučaj nekje zapisal, kdaj (datum, ura in minuta) sem iz katere številke poklical na sodnika za prekrške ( na katero številko). Bi bil bolj miren.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

In bi si kakšne pol leta ta papirček tudi shranil.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

pozitron ::

Imaš prav, hvala za nasvet.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izvršba in posledice

Oddelek: Loža
83246 (1178) telexdell
»

Denarna kazen

Oddelek: Loža
254291 (3008) SeMiNeSanja
»

Uklonilni zapor (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7213442 (10017) Keyser Soze
»

Policija in kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
577877 (6806) amigo_no1
»

Pravna pomoč

Oddelek: Loža
61687 (1460) alsb

Več podobnih tem