Forum » Loža » Blog - novodobna senzacija - wtf?
Blog - novodobna senzacija - wtf?
Mahdi ::
Povod za to temo je bilo včerajšnje iskanje nekih informacij prek googla, nakar mi je vrlo najmanj 10 zadetkov od raznoraznih blogov. Kar nisem mogel verjeti. In sem pomislil - kaj za hudiča ljudi pravzaprav žene do tega, da odprejo svoj lasten blog in vanj pišejo vse, kar jim pade na pamet? Je eden izmed možnih razlogov mogoče ta, da v resničnem življenju niso deležni dovolj pozornosti ali pa nimajo poguma z ljudmi razčistiti probleme oz. konflikte, ki jih pestijo? V čem je fora, da svoje najbolj privatne zadeve raztresaš javno na netu, ki so potem dostopne praktično za vsakega?
Meni osebno se zdi virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega za lastne probleme, totalni bulshit. Redko kdo odpre blog z namenom, da vanj ne bo izlival vsakodnevnega gneva, slabe volje, trenutkov histerije in vsega, kar še spada pod to kategorijo. Nemalo ljudi je tudi takšnih, ki ne poznajo mejo med zasebnim in nezasebnim življenjem, in tako blog nastane nek "dnevnik 2". Da ne omenjam tega, da sem zasledil tudi takšne bloge, kjer avtorji na veliko blatijo svoje sodelavce, šefe, sosede, sorodnike, frende... Kako bi se vi počutili, če bi nekega dne odprli nek bolg in se našli na listi najbolj osovraženih osebkov??? Če se folk že ne more brzdat, naj potem vsaj take stvari piše v stari dobri dnevnik, ne pa nekam na splet, kjer so take stvari dostopne za vsakogar.
Enostavno ni lepo slišati preko nekaj deset znancev ali nemara kar prebrati na internetu, kako te nekdo blati in se zajebava na tvoj račun. Res neolikano! "Newage" senzacija, kajneda? Tip top si, če imaš blog. Da ne govorim kok si "in" če imaš "blog frende" Slaba tolažba, ni kaj. Blogomanija je preplavila trg, mladi in stari pa navalijo in pišejo neumnosti. Na eni strani so tisti, ki pišejo, kaj počnejo čez dan (in čez noč), na drugi pa tisti, ki imajo v svoji glavi inštalirano, da so blazno pametni, brihtni, skratka razgledani v nulo in pametujejo sami sebi na blogu. V čem je sploh finta, da se dokazuješ nekim neznancem, in polagaš račune nekim ljudem iz virtualnega sveta???
Meni osebno se zdi virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega za lastne probleme, totalni bulshit. Redko kdo odpre blog z namenom, da vanj ne bo izlival vsakodnevnega gneva, slabe volje, trenutkov histerije in vsega, kar še spada pod to kategorijo. Nemalo ljudi je tudi takšnih, ki ne poznajo mejo med zasebnim in nezasebnim življenjem, in tako blog nastane nek "dnevnik 2". Da ne omenjam tega, da sem zasledil tudi takšne bloge, kjer avtorji na veliko blatijo svoje sodelavce, šefe, sosede, sorodnike, frende... Kako bi se vi počutili, če bi nekega dne odprli nek bolg in se našli na listi najbolj osovraženih osebkov??? Če se folk že ne more brzdat, naj potem vsaj take stvari piše v stari dobri dnevnik, ne pa nekam na splet, kjer so take stvari dostopne za vsakogar.
Enostavno ni lepo slišati preko nekaj deset znancev ali nemara kar prebrati na internetu, kako te nekdo blati in se zajebava na tvoj račun. Res neolikano! "Newage" senzacija, kajneda? Tip top si, če imaš blog. Da ne govorim kok si "in" če imaš "blog frende" Slaba tolažba, ni kaj. Blogomanija je preplavila trg, mladi in stari pa navalijo in pišejo neumnosti. Na eni strani so tisti, ki pišejo, kaj počnejo čez dan (in čez noč), na drugi pa tisti, ki imajo v svoji glavi inštalirano, da so blazno pametni, brihtni, skratka razgledani v nulo in pametujejo sami sebi na blogu. V čem je sploh finta, da se dokazuješ nekim neznancem, in polagaš račune nekim ljudem iz virtualnega sveta???
- spremenilo: Mahdi ()
MTm2H37rqt7B ::
Verjamem da ljudje ne marajo enovrsticnic, ampak vseeno:
Vsakemu svoje oz. naj ima vsak svoje veselje.
In koneckoncev ja, imas lahko svoje mnenje do taksnih in drugacnih blogerjev, vendar, kaj te to vbistu sploh tako moti?
Naj delajo/pisejo kar jim pase, ce te pa tako moti, ti pa ni treba kliknit na link, mar ne?
Vsakemu svoje oz. naj ima vsak svoje veselje.
In koneckoncev ja, imas lahko svoje mnenje do taksnih in drugacnih blogerjev, vendar, kaj te to vbistu sploh tako moti?
Naj delajo/pisejo kar jim pase, ce te pa tako moti, ti pa ni treba kliknit na link, mar ne?
Mahdi ::
Ne gre se za to, da bi mene karkoli motilo... pač če jim je to v veselje - bog jim požegnaj, ampak se gre le za moje moje mnenje o teh zadevah. In kolikor sem na tekočem, takšnih ljudi s podobnim mnenjem, ni malo.
Blog je lahko lušna zadeva, če vsebino v njem distanciraš od svojega privatnega življenja. Recimo, da v njem pišeš o aktualnih temah, raznih znanstvenih izumih, glasbenih skupinah, dodajaš recimo posnetke iz YouTube, slike s potovanja itd. Ne pa da se greš nekega jokcanja, tarnanja, pametovanja, blatenja...
Včeraj sem celo naletel na nek blog, kjer je neka ženska detajlno opisovala družinske probleme, blatila nekatere sorodnike, ob strani pa je imela cel kup nekih slik od družinskih članov Seveda se ženska ne zaveda možnosti, da bo te ljudi nekdo prepoznal na cesti. Bi rekel, da mora biti čuden občutek, da nekdo, ki je zate popoln neznanec, ve o tvojem življenju praktično vse.
Blog je lahko lušna zadeva, če vsebino v njem distanciraš od svojega privatnega življenja. Recimo, da v njem pišeš o aktualnih temah, raznih znanstvenih izumih, glasbenih skupinah, dodajaš recimo posnetke iz YouTube, slike s potovanja itd. Ne pa da se greš nekega jokcanja, tarnanja, pametovanja, blatenja...
Včeraj sem celo naletel na nek blog, kjer je neka ženska detajlno opisovala družinske probleme, blatila nekatere sorodnike, ob strani pa je imela cel kup nekih slik od družinskih članov Seveda se ženska ne zaveda možnosti, da bo te ljudi nekdo prepoznal na cesti. Bi rekel, da mora biti čuden občutek, da nekdo, ki je zate popoln neznanec, ve o tvojem življenju praktično vse.
opeter ::
Se v celoti strinjam. Kot si že sam omenil: zadeva je nekaterim ene vrste postavljanje. Se skrivajo za raznimi "nicki" in se ne bojijo nikogar... celo tistih ne, ki se sami prepoznajo v njihovih besedilih, čez čas pa seveda prepoznajo dotične osebe.
Nekateri želijo uspeha, takega, kot ga vidijo na televiziji, berejo na internetu - saj veš, takega "uspeha" kot ga imajo raznorazni zvedniki in visoki politični in drugi osebki. Seveda ne smemo vse to posploševati in klišejsko napisati, da so zdaj pa vsi blogerji taki. Ker niso.
Jaz najraje berem bloge, ki so povezani z mojo stroko. Jih je na srečo kar nekaj. Seveda ne slovenskih, ampak tujih.
Ne berem pa raznorazne bedarije, katere pišejo dolgočasujoče se srednješolke in drugi, ki opisujejo, kako so danes posesali stanovanje.
Nekateri želijo uspeha, takega, kot ga vidijo na televiziji, berejo na internetu - saj veš, takega "uspeha" kot ga imajo raznorazni zvedniki in visoki politični in drugi osebki. Seveda ne smemo vse to posploševati in klišejsko napisati, da so zdaj pa vsi blogerji taki. Ker niso.
Jaz najraje berem bloge, ki so povezani z mojo stroko. Jih je na srečo kar nekaj. Seveda ne slovenskih, ampak tujih.
Ne berem pa raznorazne bedarije, katere pišejo dolgočasujoče se srednješolke in drugi, ki opisujejo, kako so danes posesali stanovanje.
Mercier ::
Imaš lepo priložnost javno povedati kar želiš. Zakaj bi tako priložnost imele le razne elite in novinarji? To je gotovo dobro. Pa tudi dosti dobrih blogov je.
Pritoževat se nad človeško neumnostjo ki te ne boli, pa nima veliko smisla. Dosti teh blogov je pač zguba časa. Pa kaj?
Pritoževat se nad človeško neumnostjo ki te ne boli, pa nima veliko smisla. Dosti teh blogov je pač zguba časa. Pa kaj?
A. Smith ::
Opium, tvoje pisanje v tem topicu se mi zdi podobno pisanju nekaterih blogerjev.
"virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega", kakor ti temu praviš.
Ampak tega ne govorim, ker iščem konflikt (upam, da ne boš tako razumel), temveč ker se mi blog ne zdi bistveno drugačna stvar od foruma. Poglej v rubriko "Problemi človeštva", če mi ne verjameš.
Edina bistvena meni zaznavna razlika med blogom in forumom je, da je blog bolj soliranje, forum pa skupinsko glodanje neke teme.
"virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega", kakor ti temu praviš.
Ampak tega ne govorim, ker iščem konflikt (upam, da ne boš tako razumel), temveč ker se mi blog ne zdi bistveno drugačna stvar od foruma. Poglej v rubriko "Problemi človeštva", če mi ne verjameš.
Edina bistvena meni zaznavna razlika med blogom in forumom je, da je blog bolj soliranje, forum pa skupinsko glodanje neke teme.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
BigWhale ::
> Povod za to temo je bilo včerajšnje iskanje nekih informacij prek googla, nakar mi je vrlo
> najmanj 10 zadetkov od raznoraznih blogov. Kar nisem mogel verjeti.
Jaz pa. Ne znas uporabljati googla. ;>
> In sem pomislil - kaj za hudiča ljudi pravzaprav žene do tega, da odprejo svoj lasten blog in
> vanj pišejo vse, kar jim pade na pamet?
Najbrz jih zene zgolj dejstvo, da imajo moznost, da to storijo. Priblizno tako, kot imajo moznost iti v sluzbo z avtom.
> Je eden izmed možnih razlogov mogoče ta, da v resničnem življenju niso deležni dovolj
> pozornosti ali pa nimajo poguma z ljudmi razčistiti probleme oz. konflikte, ki jih pestijo?
Povsem mozno.
> V čem je fora, da svoje najbolj privatne zadeve raztresaš javno na netu, ki so potem dostopne
> praktično za vsakega?
Najbolje, da vprasas kaksnega bloggerja.
> Meni osebno se zdi virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega za lastne
> probleme, totalni bulshit.
Meni tudi! Ampak kljub temu odgovarjam na tvoj post. Tako, kot se ti odzivas na bloge. Torej se ukvarjas z bullshitom. A res nimas pametnejsega dela?!
> Redko kdo odpre blog z namenom, da vanj ne bo izlival vsakodnevnega gneva, slabe volje,
> trenutkov histerije in vsega, kar še spada pod to kategorijo.
Jaz sem zacel pisati blog, ker sem videl, da prodajajo 'samo-porjavitveno' barvo v obliki airbrusha.
> Nemalo ljudi je tudi takšnih, ki ne poznajo mejo med zasebnim in nezasebnim življenjem, in
> tako blog nastane nek "dnevnik 2".
In to te skrbi, zakaj?
> Da ne omenjam tega, da sem zasledil tudi takšne bloge, kjer avtorji na veliko blatijo svoje
> sodelavce, šefe, sosede, sorodnike, frende...
Tako, kot nekateri simfajo/blatijo svoje sodelavce, sefe, sosede, sorodniki, frende... v lokalu ob pivu/kavi/soku/kozarcu vode iz pipe ali kako drugace?
> Kako bi se vi počutili, če bi nekega dne odprli nek bolg in se našli na listi najbolj
> osovraženih osebkov???
Najbrz se ne bi pocutil najbolje, verjetno bi odprl svoj blog.
> Če se folk že ne more brzdat, naj potem vsaj take stvari piše v stari dobri dnevnik, ne pa
> nekam na splet, kjer so take stvari dostopne za vsakogar.
Kaj si pa ti v svoj dnevnik zapisal o bloggerjih? Nic? Ne pises dnevnika? Ja hudirja no!
> Enostavno ni lepo slišati preko nekaj deset znancev ali nemara kar prebrati na internetu,
> kako te nekdo blati in se zajebava na tvoj račun. Res neolikano!
Bolj neolikano, kot ce ti pove sosolec od sestricne tvojega soseda, da je tvoj mrzli bratrance, sin pokojne botrce od njegove prve tete, govoril grdo o tebi na prejsnji vaski veselici, ko se je tip totalno napil in zgobezdal vse kar je vedel o tebi? Tisto prvo je bolj neolikano? Zakaj?
> "Newage" senzacija, kajneda? Tip top si, če imaš blog. Da ne govorim kok si "in" če imaš
> "blog frende" [:\\] Slaba tolažba, ni kaj.
Kako pa ves, da si IN, ce imas blog friende? Imas na skrivaj kak blog odprt?
> Blogomanija je preplavila trg,
To se ti samo zdi. Ocitno si zadnjih nekaj let zivel v votlini.
> mladi in stari pa navalijo in pišejo neumnosti.
A pred blogi pa mladi in stari tega niso poceli?!
> Na eni strani so tisti, ki pišejo, kaj počnejo čez dan (in čez noč),
In to je narobe, ker? Tebi ni vsec? Meni kranjske klobase niso vsec, zato jih ne jem, ceprav mi jih ponujajo v vsaki mesnici.
> na drugi pa tisti, ki imajo v svoji glavi inštalirano, da so blazno pametni, brihtni, skratka
> razgledani v nulo in pametujejo sami sebi na blogu.
Ampak, oni sebi na blogu, ti pa drugim na forumu.
> V čem je sploh finta, da se dokazuješ nekim neznancem, in polagaš račune nekim ljudem iz
> virtualnega sveta???
Kako pa ves, da se dokazujejo? Mogoce se pa vsi skupaj samo norca delajo iz tebe. Nalasc.
> Ne gre se za to, da bi mene karkoli motilo... pač če jim je to v veselje - bog jim požegnaj,
Marsikateri blogger bi ti sedaj rekel, da se rece: 'gre za' in ne 'gre se za'. Sicer pa, po branju tvojega prvega prispevka, bi si upal trditi, da te to moti...
> ampak se gre le za moje moje mnenje o teh zadevah.
Mnenje? Saj nobenega argumentiranega mnenja nisi izrazil. Predvsem si napisal precej vprasalnih stavkov. Bolj malo mnenja je bilo tamle, razen ce ni tvoje mnenje en tak poosebljen gnev in odpor.
> In kolikor sem na tekočem, takšnih ljudi s podobnim mnenjem, ni malo.
Verjetno jih res ni. Predlagam, da zacnete pisati skupinski blog!
> Blog je lahko lušna zadeva, če vsebino v njem distanciraš od svojega privatnega življenja.
Predstavljaj si, da Rolling Stones napisejo svojo avtobiografijo in se v njej distancirajo od svojega privatnega zivljenja.
> Recimo, da v njem pišeš o aktualnih temah,
To pocnejo tudi bloggerji...
> raznih znanstvenih izumih,
To tudi.
> glasbenih skupinah,
Tudi to.
> dodajaš recimo posnetke iz YouTube,
Torej, ce te prav razumem, bi rad (se) nekaj milijonov novih web strani kjer ljudje obljavljajo video smesnice?
> slike s potovanja itd.
Se nekaj milijonov flickerjev bi rad?
> Ne pa da se greš nekega jokcanja, tarnanja, pametovanja, blatenja...
Ampak to delas ti zdaj?
> Včeraj sem celo naletel na nek blog,
Verjetno si po nesreci kliknil nanj, mar ne?
> kjer je neka ženska detajlno opisovala družinske probleme, blatila nekatere sorodnike, ob
> strani pa je imela cel kup nekih slik od družinskih članov [:\\]
Zakaj si pa bral to jokcanje in blatenje!?
> Seveda se ženska ne zaveda možnosti, da bo te ljudi nekdo prepoznal na cesti.
Morda pa se je zaveda, si jo vprasal?
> Bi rekel, da mora biti čuden občutek, da nekdo, ki je zate popoln neznanec, ve o tvojem
> življenju praktično vse.
No, 'vse' je precej sirok pojem, se ti ne zdi?
Se nekaj vrstic za opeterja... ;>
> Se v celoti strinjam. Kot si že sam omenil: zadeva je nekaterim ene vrste postavljanje.
A bejz no? Tako kot pisanje na forumih?
> Se skrivajo za raznimi "nicki"
Zakaj imas pa ti manj podatkov o sebi v svojem profilu, kot jaz?
> in se ne bojijo nikogar...
Morda se pa bojijo pajkov....
> celo tistih ne, ki se sami prepoznajo v njihovih besedilih, čez čas pa seveda prepoznajo
> dotične osebe.
Bi se jih morda morali?
> Nekateri želijo uspeha, takega, kot ga vidijo na televiziji, berejo na internetu - saj veš,
Mar si ne zeli vsakdo uspeha? To nam je nekako evolucijsko vprogramirano, bi rekel.
> takega "uspeha" kot ga imajo raznorazni zvedniki in visoki politični in drugi osebki.
Bloggerji? Zvezdniki in politiki? Da bi do tega prisel s pisanjem bloga? Tega si se najbolj visokoleteci bloggerji verjetno ne mislijo.
> Seveda ne smemo vse to posploševati in klišejsko napisati, da so zdaj pa vsi blogerji taki.
> Ker niso.
Ne, res niso. Dva sta drugacna od teh je eden ze nehal pisati blog.
> Jaz najraje berem bloge, ki so povezani z mojo stroko. Jih je na srečo kar nekaj. Seveda ne
> slovenskih, ampak tujih.
Skoda, ne?
> Ne berem pa raznorazne bedarije, katere pišejo dolgočasujoče se srednješolke in drugi, ki
> opisujejo, kako so danes posesali stanovanje.
Raznoraznih bedarij. Raznoraznih. Dolgocasujoce? Ok, tudi prav. Ampak, ce imajo gobarji svoja drustva in ribici, potem lahko tudi zdolgocasene srednjesolke in drugi pisejo o sesanju stanovanja.
Ampak ok, ti proti temu nimas nic, samo beres ne. In tako je tudi prav.
:)
> najmanj 10 zadetkov od raznoraznih blogov. Kar nisem mogel verjeti.
Jaz pa. Ne znas uporabljati googla. ;>
> In sem pomislil - kaj za hudiča ljudi pravzaprav žene do tega, da odprejo svoj lasten blog in
> vanj pišejo vse, kar jim pade na pamet?
Najbrz jih zene zgolj dejstvo, da imajo moznost, da to storijo. Priblizno tako, kot imajo moznost iti v sluzbo z avtom.
> Je eden izmed možnih razlogov mogoče ta, da v resničnem življenju niso deležni dovolj
> pozornosti ali pa nimajo poguma z ljudmi razčistiti probleme oz. konflikte, ki jih pestijo?
Povsem mozno.
> V čem je fora, da svoje najbolj privatne zadeve raztresaš javno na netu, ki so potem dostopne
> praktično za vsakega?
Najbolje, da vprasas kaksnega bloggerja.
> Meni osebno se zdi virtualno tarnanje, jokcanje in obtoževanje vsega živega za lastne
> probleme, totalni bulshit.
Meni tudi! Ampak kljub temu odgovarjam na tvoj post. Tako, kot se ti odzivas na bloge. Torej se ukvarjas z bullshitom. A res nimas pametnejsega dela?!
> Redko kdo odpre blog z namenom, da vanj ne bo izlival vsakodnevnega gneva, slabe volje,
> trenutkov histerije in vsega, kar še spada pod to kategorijo.
Jaz sem zacel pisati blog, ker sem videl, da prodajajo 'samo-porjavitveno' barvo v obliki airbrusha.
> Nemalo ljudi je tudi takšnih, ki ne poznajo mejo med zasebnim in nezasebnim življenjem, in
> tako blog nastane nek "dnevnik 2".
In to te skrbi, zakaj?
> Da ne omenjam tega, da sem zasledil tudi takšne bloge, kjer avtorji na veliko blatijo svoje
> sodelavce, šefe, sosede, sorodnike, frende...
Tako, kot nekateri simfajo/blatijo svoje sodelavce, sefe, sosede, sorodniki, frende... v lokalu ob pivu/kavi/soku/kozarcu vode iz pipe ali kako drugace?
> Kako bi se vi počutili, če bi nekega dne odprli nek bolg in se našli na listi najbolj
> osovraženih osebkov???
Najbrz se ne bi pocutil najbolje, verjetno bi odprl svoj blog.
> Če se folk že ne more brzdat, naj potem vsaj take stvari piše v stari dobri dnevnik, ne pa
> nekam na splet, kjer so take stvari dostopne za vsakogar.
Kaj si pa ti v svoj dnevnik zapisal o bloggerjih? Nic? Ne pises dnevnika? Ja hudirja no!
> Enostavno ni lepo slišati preko nekaj deset znancev ali nemara kar prebrati na internetu,
> kako te nekdo blati in se zajebava na tvoj račun. Res neolikano!
Bolj neolikano, kot ce ti pove sosolec od sestricne tvojega soseda, da je tvoj mrzli bratrance, sin pokojne botrce od njegove prve tete, govoril grdo o tebi na prejsnji vaski veselici, ko se je tip totalno napil in zgobezdal vse kar je vedel o tebi? Tisto prvo je bolj neolikano? Zakaj?
> "Newage" senzacija, kajneda? Tip top si, če imaš blog. Da ne govorim kok si "in" če imaš
> "blog frende" [:\\] Slaba tolažba, ni kaj.
Kako pa ves, da si IN, ce imas blog friende? Imas na skrivaj kak blog odprt?
> Blogomanija je preplavila trg,
To se ti samo zdi. Ocitno si zadnjih nekaj let zivel v votlini.
> mladi in stari pa navalijo in pišejo neumnosti.
A pred blogi pa mladi in stari tega niso poceli?!
> Na eni strani so tisti, ki pišejo, kaj počnejo čez dan (in čez noč),
In to je narobe, ker? Tebi ni vsec? Meni kranjske klobase niso vsec, zato jih ne jem, ceprav mi jih ponujajo v vsaki mesnici.
> na drugi pa tisti, ki imajo v svoji glavi inštalirano, da so blazno pametni, brihtni, skratka
> razgledani v nulo in pametujejo sami sebi na blogu.
Ampak, oni sebi na blogu, ti pa drugim na forumu.
> V čem je sploh finta, da se dokazuješ nekim neznancem, in polagaš račune nekim ljudem iz
> virtualnega sveta???
Kako pa ves, da se dokazujejo? Mogoce se pa vsi skupaj samo norca delajo iz tebe. Nalasc.
> Ne gre se za to, da bi mene karkoli motilo... pač če jim je to v veselje - bog jim požegnaj,
Marsikateri blogger bi ti sedaj rekel, da se rece: 'gre za' in ne 'gre se za'. Sicer pa, po branju tvojega prvega prispevka, bi si upal trditi, da te to moti...
> ampak se gre le za moje moje mnenje o teh zadevah.
Mnenje? Saj nobenega argumentiranega mnenja nisi izrazil. Predvsem si napisal precej vprasalnih stavkov. Bolj malo mnenja je bilo tamle, razen ce ni tvoje mnenje en tak poosebljen gnev in odpor.
> In kolikor sem na tekočem, takšnih ljudi s podobnim mnenjem, ni malo.
Verjetno jih res ni. Predlagam, da zacnete pisati skupinski blog!
> Blog je lahko lušna zadeva, če vsebino v njem distanciraš od svojega privatnega življenja.
Predstavljaj si, da Rolling Stones napisejo svojo avtobiografijo in se v njej distancirajo od svojega privatnega zivljenja.
> Recimo, da v njem pišeš o aktualnih temah,
To pocnejo tudi bloggerji...
> raznih znanstvenih izumih,
To tudi.
> glasbenih skupinah,
Tudi to.
> dodajaš recimo posnetke iz YouTube,
Torej, ce te prav razumem, bi rad (se) nekaj milijonov novih web strani kjer ljudje obljavljajo video smesnice?
> slike s potovanja itd.
Se nekaj milijonov flickerjev bi rad?
> Ne pa da se greš nekega jokcanja, tarnanja, pametovanja, blatenja...
Ampak to delas ti zdaj?
> Včeraj sem celo naletel na nek blog,
Verjetno si po nesreci kliknil nanj, mar ne?
> kjer je neka ženska detajlno opisovala družinske probleme, blatila nekatere sorodnike, ob
> strani pa je imela cel kup nekih slik od družinskih članov [:\\]
Zakaj si pa bral to jokcanje in blatenje!?
> Seveda se ženska ne zaveda možnosti, da bo te ljudi nekdo prepoznal na cesti.
Morda pa se je zaveda, si jo vprasal?
> Bi rekel, da mora biti čuden občutek, da nekdo, ki je zate popoln neznanec, ve o tvojem
> življenju praktično vse.
No, 'vse' je precej sirok pojem, se ti ne zdi?
Se nekaj vrstic za opeterja... ;>
> Se v celoti strinjam. Kot si že sam omenil: zadeva je nekaterim ene vrste postavljanje.
A bejz no? Tako kot pisanje na forumih?
> Se skrivajo za raznimi "nicki"
Zakaj imas pa ti manj podatkov o sebi v svojem profilu, kot jaz?
> in se ne bojijo nikogar...
Morda se pa bojijo pajkov....
> celo tistih ne, ki se sami prepoznajo v njihovih besedilih, čez čas pa seveda prepoznajo
> dotične osebe.
Bi se jih morda morali?
> Nekateri želijo uspeha, takega, kot ga vidijo na televiziji, berejo na internetu - saj veš,
Mar si ne zeli vsakdo uspeha? To nam je nekako evolucijsko vprogramirano, bi rekel.
> takega "uspeha" kot ga imajo raznorazni zvedniki in visoki politični in drugi osebki.
Bloggerji? Zvezdniki in politiki? Da bi do tega prisel s pisanjem bloga? Tega si se najbolj visokoleteci bloggerji verjetno ne mislijo.
> Seveda ne smemo vse to posploševati in klišejsko napisati, da so zdaj pa vsi blogerji taki.
> Ker niso.
Ne, res niso. Dva sta drugacna od teh je eden ze nehal pisati blog.
> Jaz najraje berem bloge, ki so povezani z mojo stroko. Jih je na srečo kar nekaj. Seveda ne
> slovenskih, ampak tujih.
Skoda, ne?
> Ne berem pa raznorazne bedarije, katere pišejo dolgočasujoče se srednješolke in drugi, ki
> opisujejo, kako so danes posesali stanovanje.
Raznoraznih bedarij. Raznoraznih. Dolgocasujoce? Ok, tudi prav. Ampak, ce imajo gobarji svoja drustva in ribici, potem lahko tudi zdolgocasene srednjesolke in drugi pisejo o sesanju stanovanja.
Ampak ok, ti proti temu nimas nic, samo beres ne. In tako je tudi prav.
:)
R33D3M33R ::
Super napisano BW
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Gr0unD Zer0 ::
no saj fajn da ma folk sploh inspiracijo kaj takega pisat...
meni osebno se niti ne da materi odgovorit kak je blo v sluzbi
se pa kar z maddoxom strijnam relativno zelo glede tega...
meni osebno se niti ne da materi odgovorit kak je blo v sluzbi
se pa kar z maddoxom strijnam relativno zelo glede tega...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo piše blog? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12738 (4156) | Tarzan |
» | Plačljivo spletno časopisje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 21886 (20193) | Gandalfar |
» | Googlovi zaposleni obsojeni zaradi spornega posnetka na Google VideoOddelek: Novice / Tožbe | 6929 (5746) | met |
» | Blogi kot terapijaOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3469 (2534) | Makaron_hater |
» | VOLJAblokOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2667 (2667) | andrej |