Forum » Operacijski sistemi » eno uprašanje pri installaciji ubuntu linuxa!
eno uprašanje pri installaciji ubuntu linuxa!
tachi ::
Imam 2 particiji c in d! Na prvi imam windows xp na drugo pa hočen instalirati ubuntu! Problem nastane ko moram izbrati particijo za instalacijo in se mi pokaže seznam particij nato pa zahteva da napišem nekaj (/mount image/ "/") ali nekaj podobnega? Mi lahko kdo pove kaj moram naredit?
Lp
Lp
mte ::
"d" ne bo dovolj. Ti rabiš (poleg obstoječe windows particije) VSAJ še "root" particijo za ubuntu IN swap particijo (preberi si v navodilih kaj je to in koliko naj bo velika). Priporočljivo, da dodaš zraven še "home" particijo zaradi lažjih backupov in nadgradenj.
Root particijo označiš z "/", home particijo pa "/home". Swap teh oznak oz. mount pointov kot se temu reče nima.
Vse te particije pa mislim da lahko narediš v installerju za ubuntu, se pravi da kar pobrišeš "d" in namesto nje ustvariš ostalo.
lp
Root particijo označiš z "/", home particijo pa "/home". Swap teh oznak oz. mount pointov kot se temu reče nima.
Vse te particije pa mislim da lahko narediš v installerju za ubuntu, se pravi da kar pobrišeš "d" in namesto nje ustvariš ostalo.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mte ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 2133 (1896) | Icematxyz |
» | Premikanje/ustvarjanje novih particij (Win7)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1329 (1247) | maia |
» | [ubuntu] koliko prostora namenim linux particijam?Oddelek: Operacijski sistemi | 1240 (1120) | nicjasno |
» | Vprašanje (vprašanja) o LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1131 (979) | BigWhale |
» | [Linux] Particijska ShemaOddelek: Operacijski sistemi | 1510 (1372) | SasoS |