» »

Kakovosten brizgalni tiskalnik do 200€

Kakovosten brizgalni tiskalnik do 200€

tiskmaher ::

Lep pozdrav vsem skupaj tu gori!
Opazam da ste obiskovalci konference SloTech zelo uspesni pri resevanju problemov, ki jih imamo uporabniki racunalnikov in racunalniske opreme. Se preden postavim prosnjo za pomoč, bi rad povedal da na računalniškem področju nisem ravno najbolj doma, se pa hitro znajdem in svoje znanje tudi izpopolnjujem, tako da upam da bom razumel vse nasvete 0:) .
Torej...

rad bi tiskal obojestranske brosure z kvalitetnimi slikami na brizgalni tiskalnik. Ker gre za nekaj slik kjer fotografiranih vec glav, bi rad da se dosti dobro vidijo. Torej je lahko v tiskalnik integriran tudi skener oz multifunkcijska naprava. Ne zelim tiskalnika, ki je za vecje formate kot je A4, saj bodo brošure izdelane v majhni nakladi (širše družinsko srečanje in obletnica mature) in njihova velikost ne bo presegala A4. Hitrost ni pomembna, raje cakam eno uro pa dobim res kvaliteten izdelek. Kolega mi je za te stvari odsvetoval laserski tiskalnik, sicer pa barvni laserski printer znamek Samsung ze imamo. Potrebujem barvnega brizgalnega z obojestranskim tistkom. Za tiskalnik sem pripravljen odsteti do 200EUR. Vzel sem si tri ure casa in pobrskal po bolhi, ampak mi podatki navedeni v oglasih ne pomenijo prov kaj dosti, zato sem se obrnil na vas.

Kaj pa kvalitetno skeniranje fotografij? Med njimi je tudi nekaj crnobelih, kjer bi se posebej rad da se izrisejo podrobnosti.

Kaj priporočate torej za:
- obojestranski BARVNI tisk
- dosegljivost kartuš (tako ali tako bi ga peljal v bliznjo prodajalno s kartusami)
- kvaliteta pri printanju slik
- cena do 200EUR

Prosim, da poveste oznako tiskalnika, lahko pa tudi povezavo do trgovine.
Se ze vnaprej zahvaljujem za odgovore!

Igor B.

tiskmaher ::

Skoraj rajsi bi videl da pridem iskat printer in si ga sposodim za teden dva in placam "izposojnino", kajti ga bom potreboval samo za to priloznost. A potemtakem kdo ima dober printer z obojestranskim tiskom? Kako obojestranski tisk sploh deluje? Nimam v mislih obracanja papirja...

LP

All ::

tiskmaher ::

Tu imam tudi pisni dokument v dokaj slabem stanju pa me zanima kako bi ga lahko naprintal tako, da bi bil kot originalen? Torej na enem listu obojestranski, brez da bi obracal papir. Se to sploh da?

opeter ::

Težko boš dobil brizgalnik z duplexom za 200 €...

tiskmaher ::

Bom potem pa raje list obrnil ko bom naprintal. A drugace je bolje počakati, da se barva posusi nekaj minut pa potem na drugo stran spet natisniti drugi skeniran list dokumenta? Mislim da se bom odlocil kar za PIXMA iP6700D. A ga slucajno kdo ima ali kaj podobne kvalitete pa se zmenimo da ga pridem iskat,si ga sposodim za en teden, pustim osebni dokument in placam izposojnino in vrnem z polnimi kartušami? Prosim na zasebno sporočilo. Sem iz dolenjske.

tiskmaher ::

Tale PIXMA iP6700D ima duplex.

PIXMA iP6700D
Ali je tu kaksen lastnik, ki bi se ga rad znebil ali posodil za en teden?

opeter ::

Jaz bi ti namesto brizgalnega priporočal barvnega laserja ali kaj podobnega. Že zaradi tega, ker si pisal, da boš delal neke brošure oz. prospekte. V osnovni namreč brizgalniki nimajo vodoobstojnih barv.

Samo namig. ;)

McNato ::

Kaj ko bi razmislil o digitalnem tisku?

tiskmaher ::

1. So precej dražji
2. Kvaliteta pri slikah naj bi bila slabša, pa tudi sicer imamo crnobelega laserja ze doma.
3. Kolega je rekel da se na slikah potem ne bi vidlo dosti lepo barv.
4. Ze prej omenjena cena.>:D
Mogoce pa se oglasim v tiskarni oziroma kaksni fotokopirnic.

opeter ::

Zvoj kolega, pa ni precej brihten, a?

Namreč le na inkjet papirjih boš dobil super-uberkul barve, le ti papirji pa imajo samo eno stran prevlečeno s plastjo, primerno za foto-tisk.
Kako boš sploh duplex tiskal? Na 80 g-ski papir? :\

tiskmaher ::

Naročena ena cenejših multifunkcijskih naprav.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037014 (20728) gazer
»

kateri tiskalnik se splača?

Oddelek: Kaj kupiti
213487 (1901) KTr1sk
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Kaj kupiti
92283 (1787) Griffith
»

Kateri tiskalnik za tiskanje CD/DVD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7211510 (8433) s1m0n
»

Canon PIXMA iP4200

Oddelek: Kaj kupiti
304011 (1809) gyga

Več podobnih tem