» »

Računalnik zmrzne zvok se ponavlja!

Računalnik zmrzne zvok se ponavlja!

teddy81 ::

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem. Začelo se mi je dogajat, da mi ali pri poslušanju glasbe ali gledanju filma ali igranju igre včasih, ne zmeraj, računalnik zmrzne, zvok pa se ponavlja, recimo pol sekunde zvoka se ponavlja. Drugega mi potem ne preostane kot da ga resetiram, ker se nič ne odziva. Ne tipkovnica in ne miška. Dobesedno zmrzne.

Moj računalnik je:
Matična: Gigabyte GA-7N400L-S
AMD Athlon XP 1700+
2x 512 DDR RAM 400 mhz Dual Channel (En je Elixir, drugi pa ne vem - Na začetku pri zagonu napiše da je DDR Dual Channel Enabled)
GeForce N6600 ASUS
Zvočna: Creative Audigy SE
Napajalnik: 300W
PCI - Firewire
DISK 1. WD 250 GB IDE 7200rpm 8mb buffer - sistem
DISK 2. MAxtor 60GB IDE 5400 rpm
Vgrajena imam dodatna dva 80mm ventilatorja (spredaj in zadaj)
Imam Windows XP SP 2
To se mi dogaja zdaj kakšna dva meseca.
Sanja se mi ne kaj bi lahko bilo, ker sem tudi že formatiral zadevo in ni nič bolje.

Hvala za pomoč!

teddy81 ::

A res nihče ne ve kaj bi lahko bil problem oz. kaj dela problem?

nbk ::

Lahko je marsikaj. Jaz sem mel situacijo, ko se mi je vsake toliko resetiral... in to ko je bila vklopljena mula. tako sem pač sklepal da je disk zanič, kar se je izkazalo za res. Ko je pač prišel do kekega pokvarjenega sektorja se mu je čist utrgalo. Ni pomagl niti low level disk format, oz. sploh ni šel skoz... Druga varijanta je zanič RAM. To sta najverjetnejši, lahko tudi da je plošča.
Začni s formatiranjem diska, da vidiš število slabih sektorjev. Naredli low-level disk format; program boš našel na proizvajalčevi strani

Macx95 ::

Takih primerov je veliko, ljudje nadgrajujejo komponente na menjavo starega napajalnika pa vsak pozabi.
Energetsko potratne zadeve kot so Nforce2 čipset+dual channel+GF6600+2xdisk+Audigy, vse to na starem300w napajalniku, zato zadeva zmrzuje.

Torej če želiš zadevo odpraviti vgradi močnejši napajalnik!

lp

nbk ::

Je tudi varijanta. Razmisli, če se je to začelo dogajati potem ko si dodal kako komponento. Athloni tega ranga so zelo požrešni, blizu 80 W samo procesor... čeprav pa imam zelo podobno konfiguracijo glede potrošnje (1500+, 2 diska, 3 ventilatorji..., le RAMa imam 2x256, prav tako na 300W in brez problemov.)

jvolk ::

Isto se je meni pojavljalo. Mašina zašteka, za recimo 5 sekund, ponavlja sekundo mp3ja, potem se odšteka. Zgodi se, če kak obširen program zaprem na silo (kill, al pa sredi igre alt+F4) V mojem primeru je sistem toliko zaposljen z realociranjem rama, da ne pusti drugim aplikacijam delati, (za vrtenje zvoka imaš buffer ki se potem ponavlja)

teddy81 ::

Zdaj sem nekaj ugotovil. Moj napajalnik ima izhod samo za 20-pinski priključek za elektriko, nima pa-4 pinskega 12V in tega nimam na matično priklopljenega, ker ga enostavni ni. Najbrž pa bi ga moral imeti, kajne?

teddy81 ::

Kaj pravite na ta napajalnik?

Kako se vam zdi? In če ga kdo ima, naj napiše mnenje.
LC Napajalnik 550W

Hvala.

jvolk ::

Ja tisto bi moral met priklopljeno. Tisti napajalnik bo kar ok. Obstaja še ena rešitev. Dobi se prehode iz molexa na ta 12V priklop.

teddy81 ::

Hja, sem že našel ta prehodni kabel iz molex na 4 pin. Zdaj edino si moram kupit še en razdelilec za molex, da bom lahko cdrw priklopil nazaj. Upam, da bo potem še zmeraj delalo. Zdaj se še ni pojavila težava. Upam, da je to bilo krivo.

Če ne pa mogoče iskat drug vzrok in si sposodit napajalnik, ter testirat.
Lep pozdrav
Teddy

StajercSSS ::

Če se ti ponavlja mogoče v stilu salmonela ela ela e e potem je komad kriv.. :D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Macx95 ::

Naslednja serija plošč se sploh ni več prižgala, če nisi priklopil dodatnega 4-pinskega 12V konektorja. Maš srečo da ti je zadeva sploh delala toliko časa.

teddy81 ::

Ja, zdaj imam prikloplen ta 4pinski priklop tudi, preko pretvornega kabla iz molex na 4 pin. Danes sem šel kupit razdelilni kabel molex, da sem lahko priključil še cdrw, ki sem ga zarad tega 4pinskega priključka moral odklopit, ampak mi je potem spet računalnik zaštekal. Popolnoma enako, kot prej oz. doslej.

Je mogoče napajalnik prešibak? Ali bi lahko bilo kaj drugega? Kaj softwarskega? Upam, da ni kaj s plato narobe, ker prej mi je normalno delalo ko sem imel noter 512 ddr 400 mhz in 256ddr 233 mhz. Jaz več ne vem kaj bi lahko bilo. Napajalnik pa je težko dobit od nekoga, da bi mi posodil malce močnejšega, če je sploh napajalnik kriv.

Zdaj sem spet odklopil tist cdrw in dela vse normalno - zaenkrat brez freezanja.

Upam, da je napajalnik in nič hujšega.
Če še imate kakšno idejo, prosim ne zadržujte je zase. (Vem, ja najboljša ideja bi bila, da nabavim nov komp. - To pride, ampak do takrat moram s tem potrpet.)

Lep pozdrav
Hvala

Macx95 ::

Zagotovo je napajalnik enostavno preobremenjen, zato mu preveč niha napetost in zadeva ti enostavno zmrzne. Odklopi enega porabnika pa boš videl da bo ok. Npr. vzemi ven Audigy karto in uporabljaj tisto na plošči, pa boš videl da bo dobro. A si preveril kakšna vročina puha zadaj iz napajalnika preden ti mašina zmrzne.

teddy81 ::

Nesel sem napajalnik, da so mi ga stestirali in so mi rekli, da ima 12V linijo slabo in niha. Ne pride pa na 12 V ampak največ na 11,9V.

Jap, najbrž napajalnik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalniku

Oddelek: Strojna oprema
486895 (4944) Win8NonGrata
»

Nov napajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
252380 (2108) Hribowc
»

Menjava napajalnika, delajo le ventilatorji

Oddelek: Strojna oprema
151914 (1682) Janac
»

Katerega priporočate?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
431925 (1091) Pyr0Beast
»

Bo 300W napajalc dovolj za...

Oddelek: Strojna oprema
372123 (1216) laaz

Več podobnih tem