Forum » Pomoč in nasveti » Microsoft Access dDatoteka ima geslo - kako jo odpreti
Microsoft Access dDatoteka ima geslo - kako jo odpreti
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
mrkva1 ::
Živjo,
kolega zanima sledeče(ker nima ustvarjenega računa sem jaz naredil temo)
Imam datoteko narejeno v programskem orodju Microsoft Access. Datoteka je zaščitena. Pri odpiranju datoteke javi napako Trenutni uporabniški račun nima dovoljenja za pretvarjanje ali omogočanje te zbirke podatkov.
Isto datoteko lahko odprem v programskem orodju Microsoft Excel, vendar me vpraša po uporabniškem imenu (ki je že napisano: Admin), po geslu in po Provider String. Ko vse pustim prazno in kliknem OK, se mi odpre seznam tabel v bazi. Ko želim odpreti tabelo, javi napako no permission.
Ali se da odpreti tako datoteko oz. obiti geslo?
kolega zanima sledeče(ker nima ustvarjenega računa sem jaz naredil temo)
Imam datoteko narejeno v programskem orodju Microsoft Access. Datoteka je zaščitena. Pri odpiranju datoteke javi napako Trenutni uporabniški račun nima dovoljenja za pretvarjanje ali omogočanje te zbirke podatkov.
Isto datoteko lahko odprem v programskem orodju Microsoft Excel, vendar me vpraša po uporabniškem imenu (ki je že napisano: Admin), po geslu in po Provider String. Ko vse pustim prazno in kliknem OK, se mi odpre seznam tabel v bazi. Ko želim odpreti tabelo, javi napako no permission.
Ali se da odpreti tako datoteko oz. obiti geslo?
StratOS ::
To je mogoče le link do podatkovne baze ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
zavajon ::
Gesla za mdb datoteke so v datotekah mdw. Mislim, da je običajno v Office 2003 ta Security.mdw. Če želiš zaščiteno datoteko odpirati na drugem računalniku, moraš prenesti tudi mdw in pri odpiranju uporabiti switch.
Primer odpiranja v Access:
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "D:\bla\bla.mdb" /WRKGRP "D:\bla\bla.mdw".
V tem primeru sta datoteki bla.mdb in bla.mdw v D:\bla.
Kako je z odpiranjem v excelu, ne vem, vsekakor pa malo pogooglaj, piše dosti na to temo.
lp
Primer odpiranja v Access:
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "D:\bla\bla.mdb" /WRKGRP "D:\bla\bla.mdw".
V tem primeru sta datoteki bla.mdb in bla.mdw v D:\bla.
Kako je z odpiranjem v excelu, ne vem, vsekakor pa malo pogooglaj, piše dosti na to temo.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7493 (5551) | travica |
» | Folder redirection, Win7 in offline filesOddelek: Operacijski sistemi | 1813 (1447) | Blisk |
» | Če želiš d.d. rabiš MS?Oddelek: Programska oprema | 3338 (2025) | Gost |
» | [VB.Net] BazeOddelek: Programiranje | 1692 (1530) | Porker |
» | Delphi - kako z gumbom zagnati drugo aplikacijo (MS Access)Oddelek: Programiranje | 1354 (1156) | Simeroni |