» »

Težave z internetnimi brskalniki

Težave z internetnimi brskalniki

brezimni ::

Imam računalnik, kjer je po vsej verjetnosti prišel gor nek virus in sedaj mi ne dela noben brskalnik, napiše da ni povezave. Programi kot so bittorent, limewire in podobno pa deluje normalno (P2P). S katerim programom bi lahko to težavo odpravil, (obnovitev sistema ne deluje), ali kaj bi lahko naredil. V varnem načinu pa dela normalno.

Hvala za odgovore.

gameby ::

probaj na različnih brskalnikih, pr men je bil isti primer pa sm sam firefox/opero gor pa je delal prej sm pa uporablav internet explorer

brezimni ::

To sem tudi že probal, ne gre, mam firefoksa, mechatrona, opero, nič ne odpre, samo P2P programi delajo, ostalo pa je v temi.

gameby ::

mal poskeni s kšnim AV .... Sam rajš ne uporabalat kšnega kasperskega k se ti lah pol čist zjebe

lp

Enron x86 ::

Sem se srečal s podobnim problemom. Bratranec je dobil neke datoteke preko MSN-ja (zazipana .com datoteka, on je to seveda veselo odprl;(( ).
Menjava brskalnika ni pomagala, p2p programi so delali. NOD32 in Kaspersky sta oba zaznala virus, a ga nista nikakor mogla odstraniti, saj se je pojavil vsakič ob ponovnem vstopu v Win.
Reset registrsikih vrednosti winsock ni pomagal. Žal je bila edina rešitev, ki sem se jo spomnil, format diska. Upam, da boš imel ti več sreče.
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

jan01 ::

Potrebno je sklopniti system restore (ali pa skriti mapi System Volume Information dodati userja administratorja z vsemi pravicami...)

MS_Y ::

Pozdrav!

Brezimni takšen problem je skoraj vsakdanji.

Uporabljaš internetno zaščito - antivirus ?
Pod nadzorno ploščo poišči Firewall (vključi delovanje - kar predvidevam, da si že storil)

Ker si z besedami bil skromen, zato mi bralci nevemo podrobnosti kakšno odzivnost
ima računalnik, predvidevam, da se je upočasnil za 50%

Če uporabljaš antivirus ga odstrani!

Kot naslednji korak pojdi na spletno stran Klikni ter si prenesi trenutno izbran kot
najboljši antivirus Eset Nod32 (Izbran za najboljši obstoječi Antivirus)

Različica je 30 dnevna.
Antivirus Nod32 ti bo počisitil vso nesnago!

Ker iz lstnih izkušenj vem, da je antivirus Eset Nod32 res najboljši
ti ga iskreno priporočam.

Ker v besedilu nisem zaznal, kako si prejel "virus" ti nemorem posredovat detaljnih
navodil, ker nevem podrobnosti.

Vsekakor pa bo Nod uredil zadevo.

HyperKiller ::

Šalo na stran.
Vsak antivirus ti bo vsaj povedal kakšen virus (ime virusa) te muči, potem pa (v tvojem primeru na nekem drugem računalniku) odsurfaj na net poglej po straneh proizvajalcev antivirusov, tam so običajno navodila kako odstraniš virus. Osebno še nisem naletel na neodrstranljivega.
Brez antivirusnega pa danes živeti ni.

Možno bi bilo da si se kaj igral z požarnim zidom in si izaprl vrata 80 ?
Če si poiskusil z večimi programi verjetno ne, ampak kdaj pa kdaj se zgodi da ima človek vklopljen "brezpovezavni način".

Cash ::

Jaz pa sem malo začel dvomiti v Nod32, to pa zato, ker mi ni hotel odstraniti 4 viruse, zaznal pa jih je. V nastavitvah sem označil, naj jih zbriše oz. vrže v karanteno, če to ne bo mogoče, sam ni storu ne eno ne drugo, čeprav je napisal, da je dal 2 v karanteno. Po ponovnem zagonu računalnika so bili še zmeraj aktivni; to mi je tudi napisal.
ZA 2 vem, kaj sta mi ušpičila; prvi mi je preprečil hibernacijo, drugi pa mi je zbrisal tako besedilo, katerega recimo pišem sedaj, ko sem po nekem času pritisnil space tipko.....in sem moral znova pisati. No, kasneje sem odinstaliral Noda, ter namestil Kasperskya, kateri mi je zbrisal vse 4 viruse v prvem poizkusu ---> hibernacija se je vrnila in problema s sporočili ni bilo več, za ostala 2 virusa ne vem, kaj sta počela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cash ()

Tilen ::

Ko smo že ravno pri brskalnikih - jaz imam pa en drug problem. Zaradi nekega X razloga mi samodejna prijava več ne deluje. Nikjer, na nobenem forumu/strani. Čeprav brskalnik si geslo zapomni in potem samo kliknem username in login. Da bi se pa samodejno prijavil vsakic ko obiscem stran pa ne gre vec.

Bi kdo vedel zakaj? Dogaja se mi v večih brskalnikih, probal tudi reinstall [FF]. Nič ne pomaga.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

MS_Y ::

Pozdrav!

Kar se tiče antivirusa Nod32 ti povem naslednje:
Eset Nod 32 je NAJBOLJŠI antivirus (izbrali so ga za najbolj zanesljiv antivirus v ZADNJIH 8 LETIH.)
Kar se tiče Nod-a ga uporabljam že najmanj 10.Nod počisti vso nesnago na računalniku.
Res se je že zgodilo, da ni izbrisal dolocenega virusa(ampak z razlogom - računalnik ga uporablja). Prav tako uorablja le malo sistemskih zahtev ter je najbolj zanesljiv.
Priporočam tudi Kaspresky antivirus ali Pando.
Vse drugo FUKNITE na smetiše ker ni za drugam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ESET NOD32 RULZ! SAY ME AGAIN BITCH. NOD32 IS DBEST!

jan01 ::

Preberite si test na av-comparatives.org

Še glede nod32: dober je proti virusi, a proti ostali zalegi je dosti slabši, zato obvezno še nekaj dobrih proti spywaru/trojancem/...
Če si zloadate tole zlobno kodo-vas ne more direktno okužiti, nod32 nič ne zazna. Pa je res neškodljiva stvar? Poskenirajte z online scanerjem, ki skenira z večimi programi virusscan.jotti.org ali pa virustotal.com

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

wooted ::

AVG je mojemu bratu zbrisal vse kar je sprejel prek msnja:D

StratOS ::

Eh, wormič :D
Norton AvtoProtect ne dopusti niti shranjevanja!
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496649831 (7368) Domini tm
»

kateri varnostni paket za internet?

Oddelek: Programska oprema
81195 (1016) VidKo
»

Antivirusni-programi

Oddelek: Pomoč in nasveti
102074 (1782) Duhec
»

[fork]Antivirus okus meseca