» »

Antivirusni-programi

Antivirusni-programi

Jankolovski ::

Živjo,
začenjam to temo ker me zanima kateri antivirusni program res deluje tako kot bi moral.
Sam imam iskušnje z nod32 in novejšim nodom ter bit defenderjem. Nod-a sta mi konstantno resetirala pc zaradi zadaj prižganega azureusa (vuze) ter mi nista blokirala virosu kadar je bilo treba samo opozorila sta me da je na pc-ju virus. Zato sm preklopil na bit defender, slednji blokira viruse in jih ne pusti da bi se naložili na pc. Edino probleme imam z agentom bit defenderja ki se včasih noče zapreti ter upočasnjuje sistem!

Prosim če mi podate še svoje izkušnje kaksnih drugih antivirusnih programov!

Hvala za razumevanje

Utk ::

Avast je edini nad katerim nisem obupal po enem tednu. V bistvu pred njim nisem imel nobenega, ker so delali še več problemov kot sam virus. Ki ga itak težko dobiš če vsaj malo paziš.

blackbfm ::

Formatiraj sistem, ne nalagaj antivirusov pa malo pazi kaj nalagaš in odpiraš. Tak način se meni obnese že več kot 5 let. Dubu sem edino 2 brezvezna viruska ki sem jih lastoročno zbrisu.

Je pa res da se mi zdi da so bili včas antivirusi boljši. Zdaj je samo nek kič, baze podatkov so že kar velike poleg tega ponavadi zraven antivirusa pride še antispyware, firewall itd.. Rabiš samo za to dvojedrni procesor :/

racunalnicar ::

blackclw, popolnoma se strinjam s tabo. Sicer imam naložen antivirus, ampak so bili včasih res veliko boljši, danes pa so od prvega do zadnjega ena sama krama na računalniku, ki upočasnjuje sistem!!!!!

dukenukem ::

lahk probaš avira antivir personal, je free, pa naj bi bil pr tabolših

mte ::

Kljub temu, da nod32 velja za enega izmed najboljših, imam jaz boljše izkušnje z zastonjskim Avastom. Se mi je že zgodilo, da se je računalnik čudno vedel, nod32 ni javil nič, po namestitvi Avasta in odstranitvi najdenega pa je računalnik spet delal normalno.
Z Avastom drugače še nisem imel negativne izkušnje.
lp

Rotaidal ::

El Nino ::

Jaz priporočam Avira AntiVir, mislim, da imajo še akcijo, t.j. 1 leto zastonj licenca, jaz ga uporabljam in sem totalno zadovoljen, malo resourcov žere, ob updatanju ne zahteva restarta računalnika, prav tako se dokaj nevidno updata, pojavi se le majhno okence v zgornjem desnem kotu zaslona. Odkrije dosti zalege, dosti nastavitev ima, tako da si ga lahko z lahkoto nastaviš po tvojih željah. Ni zakompliciram program, za povprečno zahtevne uporabnike ena izmed najboljših, če ne najboljša odločitev. Vseeno pa zraven priporočam namestitev še kakega Anti-spyware programa, priporočam Super anti spyware free.

Pesimist ::

To kaj pravite da nej ne nalaga antivirusov in pazi kaj gledas. Samo en vlki LOL.
Virus lahko dobis tudi od cito nedolznih stvari, samo z brskanjem po strani. Niti downloadat nerabis nic tak da vsak ki ne uporabla virusa in misli da je veren je pac butl.

Drugace sem pa mel Aviro free pa nisem zadovoljen. Nonstop odpira okno pa javi da je neki virus nakar dam delete pa nic. Se kr dalje odpira. Zadnic lih surfam en webpage in javi da je virus gor. Vse lepo in prav in dam delete in mislim da je reseno. Par dni kasneje instaliram Sophos free in on najde virus kjer ga Avira ni. Tak da...
In delal nisem nic, niti crackov za igre instaliral. tak da kdo misli da je ziher ce samo surfa en vlki. LOL

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

jan01 ::

@|Sawyer|
Kar eno nakladanje brez nobenih podatkov(kako si imel nastavljeno aviro in a si probel poskenirat na http://virusscan.jotti.org ?)
Avira ima najboljšo detekcijo, velika verjetnost je, da je le fp(false positives). Kar poglej si test o čem govorim:
http://www.av-comparatives.org/seiten/e... (oz podroben pd na http://www.av-comparatives.org za 18. Retrospective/ProActive Test May 2008)

Veliko lahko izboljšaš varnost s firefoxom in noscriptom.

Pri free verziji aviri le disabliraje tisti nag(čisto preprosto link) in v schedulerju dodajte še pogostejše updatanje ter v nastavitvah antivirusa dajte heuristic na high. Po želji še skeniranje po urniko.

Duhec ::

Formatiraj sistem, ne nalagaj antivirusov pa malo pazi kaj nalagaš in odpiraš. Tak način se meni obnese že več kot 5 let. Dubu sem edino 2 brezvezna viruska ki sem jih lastoročno zbrisu

@blackclw LOL
Le kako si ugotovil dva brezvezna viruska brez antivirusnega programa. Ti je Wordpad to sporoču ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
261550 (1205) solatko
»

Antivirus

Oddelek: Programska oprema
151813 (1600) jan01
»

Nakup licenc antivirusa

Oddelek: Kaj kupiti
162065 (1471) ta-mau
»

Podoben av kot...

Oddelek: Informacijska varnost
91607 (1379) StratOS
»

Najboljši antivirus do 200 EUR?

Oddelek: Programska oprema
222415 (1808) opeter

Več podobnih tem