» »

Računalnik za veliko denarja!

Računalnik za veliko denarja!

Nik$on ::

Bil je moj rojsti dan, zato se je v "štumfu" nabralo 2600 €, ki jih bi uporabil za računalnik! Razmišlajl sem, da bi zapravil 1000€ za monitor in 1600 za mašino! Kakšen sistem mi predlagate, da bo zdržal 2,3 leti, brez večjih nadgradnji!
Prosim svetujte!
  • spremenilo: Nik$on ()

bluefish ::

raje povej, za kaj boš ta računalnik potreboval. Brezveze je namreč porabiti toliko denarja za škatlo, ki bo zdržala največ štiti leta (seveda z poznejšimi nadgradnjami).

lapajne ::

jest mam komp že 7 let! intel pentium4 1.8 ghz, ram je bil pa najprej 126mb zdej ga je pa 0.99 gb! procesor bi blo res treba zamenjat, kdaj zašteka...

5er--> ::

Ugibam: Igral bo igrice (seveda najraje vse na max), poslušal mp3-je, gledal filme in vmes malo uporabljal photoshop ter windows movie maker.
Poglej si še temo enega tvojega somišljenika: eXtreme PC

Nik$on ::

Ja računalnik bom uporabljal za igre, filme, internet, muzika...
V temi extreme pc model kupuje računalnik za manj denarja!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nik$on ()

bluefish ::

za ta opravila bo zadoščal računalnik + monitor za 1500€. Preostanek denarja pa raje zapravi za kaj drugega oz. shrani.

Če pa imaš potrebo po nepotrebnem zapravljanju pa kupi alienware, ki ga boš preplačal.

marvin42 ::

kupi raje kompjuter za 800€, pa čez dobro leto nadgradi za 800€. Ta trenutek lahko kupiš mašino za 5000€, pa boš drugo leto na najnovejših igrah na istih nastavitvah kot zdaj samo jamral.
tip v tisti temi je pa "kupoval" za ravno toliko denarja kot ti, če se prav spomnim se je isto šlo za cca 1600€ brez monitorja.
Mostly Harmless

bluefish ::

tista tema je tej podobna tudi v tem, da je dotični osebek nazadnje začel nakladati bedarije - od familije, ki kupuje bmw-ja in je zakreditirana do neba, kljub temu pa jim je ostalo še cel kup denarja,... :D

TokioGangsta ::

blueFish ko si že ravno omenil alienware me zanima kje se ga da sploh dobit v slovrniji?

bluefish ::

če se ne motim, jih je pred kratkim začela ponujati neka spletna trgovina. Poiščem in nalimam link.

edit: tukaj. Sicer so na voljo samo prenosniki. Trgovino pa vodi s.p. in je vsaj po ponudbi videti bolj tako tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Tr0n ::

Jah, kupis pac najboljse, kar trenutno lahko, ce imas kes. Kje je problem? :)

dzinks63 ::

:)) Funtech ima zanimive sestave: FunTech Intel Xtreme 6850 8800GTS640
in za zahtevno povprečnega gamerja je čisto dovolj.

Če pa je to še vedno premalo , da si iber zahteven gamer , potem pa kar naslednji model:
FunTech Intel QUAD Monster HD2900XT Crossfire

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Nik$on ::

Dobro, za to bom še razmislil, zanima pa me še, če se splača kupiti dela 2407 wtf, ali bi za mene bil boljši kaki drugi ekran!

bluefish ::

ta Dell je zate, roko na srce, "predober" :| .

Človek, če si res pripravljen zapraviti toliko denarja za dve leti uživanja iger, potem je itak vseeno kaj kupiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

frudi ::

2407WFP all the way, pod pogojem, da ga ne kupiš pri nas! Preko nemškega ebaya se recimo da dobiti novega, s pri nas veljavno garancijo, za manj kot 700€.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

dolfi ::

Kolk si pa star?

marvin42 ::

mene pa zanima zakaj se v vseh teh ultra dragih konfiguracijah namesto najhitrejših procesorjev ne znajdejo raje kakšna dobra zvočna kartica in dobri zvočniki... se mi kar smilijo tisti, ki ob kompjuterjih za 1500€ živijo ob integrirani zvočni kartici in nekih piskalih na mizi.
Mostly Harmless

bluefish ::

... da ne govorimo o uporabnikih (ponavadi frocih), ki sedijo za njimi.

Pesimist ::

mogoce zato ker vsem ni zvok pomemben? Meni je tak nepomemben, da je vecji cajt izklopleno. Oz imam na slusalke in uporabljam samo takrat, ko negre drugace. PRi kakih strategijah, streljacinah pa so slusalke kr obesene na klinu in se cuje ven kolko se pac cuje, malenkost.

Golnar ::

verjetno zato ker nevejo kaj je ZVOK...

strictom ::

marvin42, ker smo v času kjer integrirane zvočne zadoščajo 95% populaciji. Ni tako kot včasih, ko si imel integrirano zvočno in te je samo ta požrla 20% CPUja.

Sam imam integrirano SoundMAX HD zvočno in je več kot super.

V bistvo je še predobra za mene, ki se pristaš slušalk za 15k :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Svizec69 ::

Ma tale mašina za 2600EUR je čisto mimo. Dečko če že imaš toliko odvečnega denarja in želiš res dobro mašino, jo dobiš za 1600EUR z ekranom! Tisoč evrov pa raje prišparaj, pa si kaj bolj pametnega omisli. Saj ne da je računalnik "nepametna" stvar, samo računalnik za 2600EUR za igre filme muziko pa je res nespamenta stvar.

Domnevam da nameravaš sistem kupiti že sestavljen oz. da ti ga oni sestavijo in da nisi takšen maher pri teh komponentah. Če bi bil mahnjen na navijanje bi še nekah rekel da si te omisliš kakšno dobro vodno hlajenje (če že res misliš dati toliko denarja za comp), kar pa nikakor ni potrebno če boš računalnik samo uporabljal in ga nič overlockal. Sicer denar je tvoj in se boš ti odločil kaj narediti z njim. Itak bilokateri comp si kupiš trenutno te bo zdržal 5 let (z nadgradnjami) o kaj več lahko samo sanjaš, pa če daš 5000EUR sedaj za njega.

Takšnega dobrega ekrana absolutno ne potrebuješ, ker pri tvoji uporabi (igre muzika...) nebo opaziti večje razlike s kakšnim za 400-500EUR! Raje si potem zraven kupi še kakšen kvaliteten tisklanik, pa pri igrah in predvsem filmih je fajn kakšen dober soraund.

V sistemu pa glede na tvoje zahteve glaj predvsem na grafično in procesor. Matična in rami zate ki nisi overlocker (pač sklepam po postih, ki si jih napisal in ni bilo videti da bi bil tako vešč v računalništvu) nista tako pomembna. Res pa je eno, če misliš vse kupit pri eni trgovini te bo prišlo malo dražje, kot pa če bi iskal cenejše rešitve po raznih trgovinah in pač potem dal komu še par evrov da ti ga sestavi, če že sam nisi tako vešč.
Samo za primerjavo ti povem da sem si sam pred par tedni kupoval sistem za okoli 1000EUR, če bi vse naročil pri neku trgovini bi res plačal okoli 1000EUR, sedaj pa ko sem malo tu, malo tam sem prišparal 200EUR in tako dal za sistem par evrov več kot 800 in je identičen tistemu ki sem ga na začetku gledal za 1000EUR. Pri tebi ki imaš še večji buget pa je ta razlika lahko še občutno večja, samo malo se moreš znajti pa poiskati najugodnejše rešitve zase.

marvin42 ::

strictom: razumem, tako kot bi za večino folka bila dovolj integrirana grafična... ampak nekdo, ki kupi skoraj vsako komponento najboljšo tistih hip, hkrati pa obstane na integrirani grafični, ja zame malo hecen... oziroma še ni v praksi preskusil razlike med integrirano in kakšno boljšo zvočno.
Mostly Harmless

opeter ::

Raje daj tistih 2600 € meni, da bom končno kupil Mac Pro z 2,66 GHz-nimi Xeoni... tebe pa povabim na sladoled.

mtosev ::

:D jasno da ti bo dal
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Adrijan0 ::

Mam samo jaz občutek al se ljudje preseravajo po forumih? Če bi jaz osebno kdaj mislu zapravit tolko denarja za pc bi kupu itak macbook pro :D (zdej mam macbooka in sm čisto zadovoljen, dokler ne crkne ga ne menjam) pač ne kupujem več desktopou. Drugače nevem al misliš resno al ne? Ker če ti tastari to dovoiljo res niso normalni.. Pa usi kao neki "gamerji", ki bi laufali use na high end detailih.. Pa kaj ti bo to če sploh še pcja ne rabiš.. Če bi od tega služli al kar koli.. use skup zarad ene 2h igrc... mislim what ever..

Grey ::

Adrijano:
Zdaj se bo začelo služit na veliko. WCG je prišel tudi v Slovenijo. Tko, da letno nekaj tisoč evrov za najboljšega ni neka izguba denarja ali kaj podobnega. Seveda, če resno zagrabiš za to. Vsakemu pač svoje. Tebi se zdi brezveze, nekomu se ne. Mislm geez.


Pa itq se dobi high end mašino + monitor za 1300€. Kaj več vložit v računalnik je brezveze, celo bi rekel neumno.

marvin42 ::

tisti, ki bodo kaj naredili v WCG, sigurno ne bodo postavljali takih vprašanj kot ja ta na začetku te teme... dam roko v ogenj za to. Ne vem zakaj bi se morali klanjati vsakemu mulcu, ki mu fotr da par jurjev eurov. Če bo dobro postavil vprašanje, mu bo odgovorjeno... če bo pa med vrsticami slutiti kakšne hecne stvari, je pa čisto prav, če ga kdo tudi malo napizdi.
Mostly Harmless

Adrijan0 ::

Gery... ja ja.. 1% je takih.. 99% pa drugih.. ki ne naredijo nikoli nič.. (mislim da uspejo pri igranju iger.. ne me narobe razumet) Saj je prau da si kupujejo pcje itd.. Samo pretiravajo in še 1x pretiravajo.. Ker ko bo tisto.. če rabiš rek nek uredu PC ga kupiš 2 tedna prej.. Ker do takrat bo že 3x star. Vš vsak teden pride par takih ki bodo kupili nevem kak PC.. to delajo zato ker se ne spoznajo na določene zadeve.. in nekaj hočejo samo da imajo..

drugače se strinajm z marvin42..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Pesimist ::

Glede na to da je ze 10 istih tem, katere se mogoce razlikujejo za kaki evro ali dva! Kaj je to tema o tistem ko so zapufani a vendarle kupujejo dragi komp?
Ma sej nima veze. Eni pac majo dnar in si lahko privoscijo. Zdaj da dobis isto ali podobno stvar ceneje sploh ni vazno, ce imas denar. Niso pac vsi isti revezi kot ti in jaz. Ce bi jaz imel tolko denarja se niti z vami tu nebi pogovarjal, ampak ferrarija vozo ok. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

strictom ::

Glej kaj v stilu q6600 in 8800GTX oz. 2x 2900XT CF.

Ekran pa kar en ogromen LCD TV nabavi. Najboljše.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Adrijan0 ::

|Sawyer|.. Tle ni fora samo u denarju :P .. Mene bol moti.. kot si že omenu da je 10 istih tem.. itd.. Najslabš je to, da folk to kupuje kar tko brez veze.. Brez da bi to sploh biu sposoben uporabit.. (če ni sposoben naložit gor winsow.. se sprašujem če je res nek oblikovalec, usaj tko je eden reku v eni temi nevem točno kateri.. ravno tko nek hud pc kao .. uglavnem smeh..) In usi bi radi neki navijali.. pa še u bios ne znajo priti nekateri itd.. itd.. Meni se zdi bedno sploh jim razlagat kako in kaj je s temi zadevami.. ker na koncu nič ne razumejo.. Zdej al eni res raje vržejo denar stran kot pa ga kam uložijo.. to pa nevem.. jst vem, da ga raje dam kam drugam.. Za druge pa veste vi usi..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Gwanaroth ::

> (če ni sposoben naložit gor winsow.. se sprašujem če je res nek oblikovalec, usaj tko je eden reku v eni temi nevem točno kateri.. ravno tko nek hud pc kao .. uglavnem smeh..)

Lahko nekdo raztura grafične programe, ne obvlada pa sistemskih/instalacijskih stvari...


A so vsi vozniki avtomobilov tudi mehaniki ?
Lights often keep secret hypnosis..

Adrijan0 ::

Ja ok sej ql gwanaroth:D Itak usi razumemo kaj sm hotu rečt..

To sm mislu na enega v temi extreme pc.. se mi zdi.. Ko so bili u kreditih in je kupoval bmw nevem kak... itd.. Uglavnem eni samo neki rečejo da je..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

bluefish ::

sicer je večino teh "kupcev ekstremnih sistemov" enostavno prepoznati po jeziku in obnašanju, ki ga uporabljajo, saj z njim izražajo svojo starost in nekateri tudi preveliko zaletavost v reči - na eni strani sprašujejo po nasvetih, po drugi pa le teh ne upoštevajo in menijo, da so najpametnejši ljudje na svetu.

Calligula ::

Ce bi na vsak nacin rad zapravil ves denar je to tako butasto, da bi te sam poslal v kake trgovine po sestavljene racunalnike.

bluefish ::

morda je za take osebke to še najbolj elegantna rešitev; naj gredo v trgovino, rečejo, da imajo na voljo x € in trgovec jih bo rade volje obral brez odvečnih vprašanj in dobronamernih nasvetov.

Alpheus ::

Če (ČRN) si že lastiš takšen (ČRN) breg denarja, pa priporočam ČRN Mac Book, ki je ČRN. A sem omenil, da so ČRNi lepi?
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

jype ::

Nik$on, pozabi na monitor.

Kupi si 3U škatlo, not dva quad-core procesorja, 8GB rama in 8 hot-swap SAS diskov. Za tak denar sicer ne bodo prav veliki, ampak saj jih lahko zložiš v raid-0.

Če še nimate omare prosi očkata, da jo kupi.

dukenukem ::

naredi se ena in edina tema nakup novega računalnika, v kateri se govori o nabavi novih komponent ,ne pa da je 100 istih tem skoz :\

Glodko ::

Lej če si želiš igrat igre si kupi recimo PS3/Xbox, kak dobr lcd mate najbrš že itak doma (sklepam po zajetnem rojstnodnevnem darilu8-O, da težav z dnarjem ni ), kupovanje novih iger za PS3/Xbox ti itak ni problem pr takmu dnarju. Moje mnenje je, da je brezveze dat 2600 ojrov za vrhunsko konfiguracijo na kateri se boš izživlal, čez 2 let pa zavrgu. V primeru da rabš pa računalnik še za brskanje po netu al pa pisanje dokumentov,... pa si kup še en prenosnik za cca. 800 ojrov, tak ti ostane še dobrih 1200 ojrov da jih zagoniš po svoji želji.

p.s. : mal si zamisel kok je to denarja, js sm delal cel julij praktično vsak dan po 9-10 ur in sem zaslužu 500 evrov, da pridem do 2600 rabim dobrih 5 mescov, s tem da ne dam nič v usta in nimam kje spat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

bluefish ::

saj taka tema s pregledom vseh dosedanjih nakupov že obstaja, žal pa je za nekatere lažje napisati "želim računalnik za 1000€, kaj naj kupim", kot pa malo pogledati ostale topice naštete v tisti temi.

Nik$on ::

OMG!!!!!! Kam ste prišli! Malo sem razmišljav in bom zdaj namenil za računalnik okol 1600evrov, drugo bom pa šparal do božiča pa bom pol kupo en dober hi-fi!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nik$on ()

opeter ::

Lahko nekdo raztura grafične programe, ne obvlada pa sistemskih/instalacijskih stvari...


Taki kupujemo Mac-e ;) Seveda, če je dovolj denarja.
Če ne pa smo seveda zadovoljni tudi z PC-ji in Okni.

Adrijan0 ::

opeter.. Saj maci niso tako pretirano dragi.. Glede na to da ima 2600€ si lahko privošči macbook pro + 22" monitor.. in še mu bo kaj ostalo :D Če posebno če kupi u nemčiji:D

MEDENA ::

bluefish: sej razni mercatorji pa itd nas tudi ubirajo,mar ne? Pa vseeno se kupuje na veliko....

bluefish ::

saj zato pa sem tudi rekel, naj ge v neko trgovino.

jk ::

In med tem je spustil nesek na 1600€.

Na funtechovi strani bi se našel tale: FunTech Intel Q6600 Silence - Zero Noise.

Ostanek pa vrži v dober monitor. Sam sem iskal dooolgo monitor in stestiral en kubik le-teh. Priporočam NEC-a. 2070NX (sicer velik odzivni čas - jaz niti ne opazim) ali pa Nec 20WGX2 PRO. Še kakšen evro za zvočnike in to bi bilo to.

Samo mnenje kaj bi se lahko dobilo za 1600€.

BozidarB ::

pred priblizno petimi leti je blo treba dat res ogromne dnarje za spodobne masine in folk misl da je pa zdej isto. v resnici so se pa racunalniske komponente zelo pocenile in sploh ni treba dat veliko denarja za dobre racunalnik. tisti racunlaniki za 1600€ so pa itak ena velika preserancija ker ga skor nikjer nemors uporabt. ce bi dau ti enmu povrecnezu racunlanik za 600€ (prblizn tak k je moj) in racunalnik za 1000€ v velikih primerih sploh nebi opazil razlike. itak se pa bol splaca kupt zej masino za 700€ cez 1let pa spet tako in imas za 1400€ dve masini ki bosta dobr sluzili. ce pa ze kupujes racunalnik za 1600€ pa vzemi prenostnika in bos imel uber dobrega prenosnika.

Ch4N93 ::

Kupi LCD tv za 1000 €, PS3 za 600 € za preostalih 1000 € pa povprečen računalnik z 19" LCD-jem za internet, mp3, filme etc... pa boš imel mir za nekaj let :P :D

sicer pa: čez leto dni boš spet praznoval rojstni dan, pa bo spet za novi komp.


ali pa si boš drugo leto kupil Scooter-ja ker boš ravno dopolnil 14 let :P :D
Ni nam lahko...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup računalnika za najnovejše igre (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18712578 (7195) Mentalist
»

nakup PCja - Hofer ponudba (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
588038 (4925) MadMax
»

racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2139805 (7208) JerryP
»

na hitro...kateri pc naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
342806 (1892) Volta
»

Nakup pc za 2000evrov!!!

Oddelek: Kaj kupiti
121180 (986) dzinks63

Več podobnih tem