» »

Prenos filma iz digitalne kamere

Prenos filma iz digitalne kamere

Onlyx ::

Oj!

Mene pa samo zanima, s katerim programom bi najlažje in najhitrjše prenesel posnetke (video) iz SONY-jeve digitalne kamere (HANDYCAM) na PC. Ne rabim programa s katerim bi to potem tudi obdeloval...rabim samo zato, da posnetek prenesem (prek priloženega kabla - men se zdi, da USB) na osebni računalnik, kjer bi to posnel na dvd oz cd.

Hvala in lp:))

kronik ::

Windows Movie Maker :)

Tody ::

Priloženi USB kabel ti ne bo čisto nič koristil ker ma USB premajhno kapaciteto prenosa podatkov. Lahko edin slike ven spraviš (če jih zadeva zna delat)

Za to pa rabiš FIREWIRE ali ognjenožico, seveda rabiš tudi firewire kartico če ti matična plošča nima tega že notri. It looks like USB but it's not ;)

Ko boš enkrat zadevo uštekal notr ti bodo ustrežljivi windowsi kr sami hotl zadevo snet, najlažje je seveda z muvi makerjem ker je že priložen, če si fancy greš lahko dl verzijo 2 dol (mogoče je pa tud že v popravkih bila zadeva).

Pripravi tudi ustrezno veliko prostora, kajti zadeva zna bit welka.

JOKER ::

Točno tako je, kot je napisal Tody.
V samem začetku pred časom ko sem si kupil prav tako Sony kamero, sem hotel preko USBja potegnit video na disk, ampak sem bil strašno razočaran nad kvaliteto posnetka.
Zato sem si omislil kartico Firewire 1394. V meniju kamere lahko celo izbereš kako boš pretakal video; USB ali DV .
Zadevo vtakneš v FW kartico z kablom, ki si ga dobiš ob nakupu kartice in avtomatsko ti Winsi dajo na raspolago vse programe, ki na tvojem compu omogočajo CAPTURE video.
Jaz osebno ne delam z Win Movie Makerjem, prav tako ne z programom, ki sem ga dobil ob kameri, temveč za Capture in obdelavo uporabljam Pinnacle 8, ki mi za urejanje, režiranje domačih video posnetkov več kot zadostuje.

EDIT: je pa res, da si moraš pripravit tudi dosti prostora saj dolpotegnjen video dokler ni obdelan zasede kar precej Gb prostora.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JOKER ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286235 (5200) Tomay
»

Iz kamere na dvd

Oddelek: Programska oprema
172185 (2065) CaqKa
»

Digitalna kamera - boljša izbira

Oddelek: Kaj kupiti
111627 (1216) CaqKa
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

Oddelek: Zvok in slika
113360 (3062) pivmik
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697554 (6702) BadWolf

Več podobnih tem