Forum » Pomoč in nasveti » Disk ne dela, zagnati iz dosa in snemat na DVDeje
Disk ne dela, zagnati iz dosa in snemat na DVDeje
kocba ::
Hei!
Imam novo težavo.
Pred kakšno uro mi je začel čudno delovati sekudarni disk. Bil sem v windowsih in kar naenkrat je zacel ruzit, ter so windowsi zamrznili. Ugasnil sem na nacin, da sem izklopil kabel za napajanje (drugače ni šlo). Ko sem ponovno zagnal mi je disk zacel ruzit in ni vec slo v windowse. Enkrat mi je uspelo prit skoraj da v windowse, a je bil black screen in sem po par minutah ugasnil, ker ni šlo dalje.
Zdaj pa imam nasledno idejo. Rad bi šel v dos in s pomočjo kakšnega rescue NTFS boot programa probal prit na unicen disk in kanseje bi kar iz diska rad vse pomembne podatke zapekle na DVDeje.
MI zna kdo prosim svetovat, katere programe uporabit?
So pa za mene res nujni podatki na disku.
lp
Imam novo težavo.
Pred kakšno uro mi je začel čudno delovati sekudarni disk. Bil sem v windowsih in kar naenkrat je zacel ruzit, ter so windowsi zamrznili. Ugasnil sem na nacin, da sem izklopil kabel za napajanje (drugače ni šlo). Ko sem ponovno zagnal mi je disk zacel ruzit in ni vec slo v windowse. Enkrat mi je uspelo prit skoraj da v windowse, a je bil black screen in sem po par minutah ugasnil, ker ni šlo dalje.
Zdaj pa imam nasledno idejo. Rad bi šel v dos in s pomočjo kakšnega rescue NTFS boot programa probal prit na unicen disk in kanseje bi kar iz diska rad vse pomembne podatke zapekle na DVDeje.
MI zna kdo prosim svetovat, katere programe uporabit?
So pa za mene res nujni podatki na disku.
lp
#000000 ::
Tuki je problem, če ti bo software sploh zaznal particijo oz. cel disk ?? Ker kokr pravš neki ruži, lahko zabija glave ipd. uglavnem nč dobrga ne kaže.
Ti moraš najt ali nek program ki je na boot CD-ju, ala EDR commander, Acronis true image, mislm da ima knoppix live CD možnost zapečt zadeve
Lahko pa daš tvoj disk v drug računalnik (kot slave) in hitro skopiraš, če seveda ga bo zaznalo.
Tretja šansa pa je precej draga ali pa tudi ne, pač neseš v kako podjetje ki se bavi z reševanjem podatkov. LP
Ti moraš najt ali nek program ki je na boot CD-ju, ala EDR commander, Acronis true image, mislm da ima knoppix live CD možnost zapečt zadeve
Lahko pa daš tvoj disk v drug računalnik (kot slave) in hitro skopiraš, če seveda ga bo zaznalo.
Tretja šansa pa je precej draga ali pa tudi ne, pač neseš v kako podjetje ki se bavi z reševanjem podatkov. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7187 (6335) | kreki |
» | Astra- zamenjava sklopke, par vprašanj...Oddelek: Loža | 4271 (4121) | Valvoline |
» | Novosti iz tovarne jabolk (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 8570 (5969) | borchi |
» | How Much RAM Do You Really Need?Oddelek: Strojna oprema | 1831 (1140) | zbogi |
» | Problm z trdim diskom WDOddelek: Pomoč in nasveti | 1365 (1230) | Ojster10 |