» »

USB 2.0 problem v visti ali kaj drugega

USB 2.0 problem v visti ali kaj drugega

kvazimazi ::

No taka je moja prigoda....

Novo kupljen USB 2.0 ključek velikosti 512MB sem vtaknil v port in kot običajno začel uporabljati zadevo. USB ključ sem uporabil samo za ReadyBoost aplikacijo, ki mi je, moram priznati resnično pospešila sistem dokler...

Dokler nisem usb kluča sformatiral na particijo NTSF. Po končanem formatiranju sem poskusil še enkrat vklopiti aplikacijo ReadyBoost a Vista mi je zatežila da ključ ne podpira te opcije.

Naredil sem naslednje. Preizkusil sem delovanje ključa in nanj sem skopiral datoteko v velikosti 300MB(pač za test) in opazil sem da hitrost prenosa podatkov ne preseže 3MB/s.
V bistvu se obnaša kot usb 1.0. Preizkusil sem nove driverje iz uradne intelove strani, iskal po Microsoftu a brez uspeha. Probal sem tudi to da sem deinštaliral vse usb driverje, ponovno naložil a zadeva se ni premaknila nikamor.

če pa usb Ključ vtaknem v drug PC deluje povsem normalno z hitrostjo do 17MB/s!!!!!

ni jasno kaj naj naredim. Res pa je da ne bom šel znova nalagat sistema zaradi tega saj mora obstajati neka rešitev.

In še moja platforma...

Gigabyte 945p-s3
intel core 2 4300 1.8G
Ram 1G
300G HDD

jurre ::

mene tudi stalno zeza tale kljucek...v XPjih mi je bral in kopira z okoli 15Mb/s, odkar imam visto kopira gor s 500 do 600kb/s8-O branje je hitrejse.
kako nastavis tocno readyboost? nekaj sem probaval, pa se potem zmanjsa prostor kljucka?:8)

Ja na ključu v raziskovalcku klikni na lastnosti in imaš zgoraj jezičer readyboost...samo če te to zeza potem ti bo pisalo da ključ ne podpira te opcije :( :( :( :( :( :(

Bad vista bad....:'( :'( :'(

jurre ::

ja, to vem kje vklopis. koliko MB si pa nastavil ti? Ne stekam prednost tega, ce ti potem tok Mb manjka prostora na kljucu?:8) tud ce vklopim na ene 230Mb mi z isto hitrostjo kopira..

ja 230 mb je premalo da se bi ti kaj dosti poznalo....ključ mora biti najmanj 512MB najboljše pa 1G

še linki da si boš mal prebral...

http://www.microsoft.com/windows/produc...

http://www.tomshardware.com/2007/01/31/...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows ReadyBoost

Oddelek: Strojna oprema
152361 (2072) AlienRR
»

Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16532051 (18964) Izi
»

Windows 7 in ReadyBoost funkcija pri 6GB rama

Oddelek: Operacijski sistemi
9969 (836) Jst
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122269 (1711) Izi
»

Flash disk za HDD cache?