Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 in ReadyBoost funkcija pri 6GB rama
Windows 7 in ReadyBoost funkcija pri 6GB rama
r0ks0n ::
Pozdravljeni,
pred kratkim sem zaradi potreb video montaže kupil nov računalnik. Kongfiguracija slednjega je DFI LanParty X58-T3H6 matična plošča, Intel i7 @ 2.8 Ghz, Asus ATI Radeon HD 5770 in 6 GB rama (triple channel)... Sedaj pa me zanima sledeče. Imam 4GB velik USB ključ in če ga uporabim kot ReadyBoost napravo, bo razlika opazna? Ram potrebujem predvsem v Adobe After Effectsu za predoglede izdelkov, zato me zanima, če bo z priključenim USB ključom kot readyboost razlika opazna, ali bo minimalna in se ne splača uporabiti slednje metode?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
pred kratkim sem zaradi potreb video montaže kupil nov računalnik. Kongfiguracija slednjega je DFI LanParty X58-T3H6 matična plošča, Intel i7 @ 2.8 Ghz, Asus ATI Radeon HD 5770 in 6 GB rama (triple channel)... Sedaj pa me zanima sledeče. Imam 4GB velik USB ključ in če ga uporabim kot ReadyBoost napravo, bo razlika opazna? Ram potrebujem predvsem v Adobe After Effectsu za predoglede izdelkov, zato me zanima, če bo z priključenim USB ključom kot readyboost razlika opazna, ali bo minimalna in se ne splača uporabiti slednje metode?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
bluefish ::
Načeloma se ReadyBoost pozna pri 2GB RAM-a in manj. Pri 6GB torej ni pričakovati hudo zaznavne pohitritve. Je tudi res, da te nič ne stane, če probaš.
r0ks0n ::
No sej zato sem vprašal, ker sem malo ven iz računalniške scene pa se je vmes uveljavil triple channel na RAM-u tako, da me je zanimalo predvsem, če bi priključen USB kaj zmedel to kongfiguracijo... Bom poskusil spustiti nek HD 1080 skozi previwev pa poročam o rezulatih z in brez readyboosta ;)
opeter ::
Triple Channel? Kdaj se je ta uveljavil?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Pyr0Beast ::
readyboost ni nobena pohitritev. Ram ima prepustnost tam nad 5GB/s, navadni ključot pod 20M, hdd okoli 80M. Čiste omejitve pa če se marketing še tako hvali.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Jst ::
Jaz lahko iz lastnih izkušen povem, da če imaš hiter USB ključek - hiter pri chunkih podatkov (4KB) - in nimaš SSDja, potem ti "Dedicate this device" malenkost pomaga. Formatiraj ga v exFat. USB ključek pa uporabi velikosti RAMA, ki ga imaš, torej v tvojem primeru 8GB.
Če ne verjamete, vas nič ne stane, da preizkusite in si oglejte v Resource Monitorju, kjer nastavite, da logira vse, kar je povezano z ReadyBoost.
Ni pa pohitritev opazna, kvečjemu kakšen odstotek. Pa še to se pozna šele po kakšnem tednu uporabe, ker se v ReadyBoost pišejo stvari, ki jih jih večkrat počneš. V Visti mi je ReadyBoost dejansko upočasnil računalnik - bil je manj odziven po nekaj tednih - v Win7, pa so zadeov porihtali, tako, kot je treba. (Seveda je verjetno, da so s popravki in SPji, zadevo porihtali tudi v Visti.)
To se seveda splača, če imaš veliko USB ključkov in ti ni škoda, da na enega pozabiš.
Če ne verjamete, vas nič ne stane, da preizkusite in si oglejte v Resource Monitorju, kjer nastavite, da logira vse, kar je povezano z ReadyBoost.
Ni pa pohitritev opazna, kvečjemu kakšen odstotek. Pa še to se pozna šele po kakšnem tednu uporabe, ker se v ReadyBoost pišejo stvari, ki jih jih večkrat počneš. V Visti mi je ReadyBoost dejansko upočasnil računalnik - bil je manj odziven po nekaj tednih - v Win7, pa so zadeov porihtali, tako, kot je treba. (Seveda je verjetno, da so s popravki in SPji, zadevo porihtali tudi v Visti.)
To se seveda splača, če imaš veliko USB ključkov in ti ni škoda, da na enega pozabiš.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
The hell? USB ključ je pri katerihkolih filetih in tudi pri dostopnem času za faktor 100 do 1000 počasnejši od RAMa.
Furati PageFile pri 6GB rama je rahlo neumno.
Jst ::
Povej to Winsem. Tudi če ga izklopiš, da pa drugače uporablja. Poglej v Process Explorer. Tudi če imaš pagefile izklopljen, bo dele procesa fural v Virtual Mem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows ReadyBoostOddelek: Strojna oprema | 2413 (2124) | AlienRR |
» | USB RAMOddelek: Pomoč in nasveti | 1122 (1020) | hudychk |
» | Readyboost v Win 7Oddelek: Strojna oprema | 1315 (1186) | g. Oden |