» »

Glasba - kdaj in kje jo poslušate

Glasba - kdaj in kje jo poslušate

roli ::

Torej zanima me kdaj in kje in kako poslišate glasbo, če jo sploh.

Sam osebno glasbe preveč rad ne poslušam, ko pa jo se to zgodi trikrat na leto, da jo res poslušam.Tisto kar slišiš na radiu v avtu ni poslušanje zame.Med delom za računalnikom je ne poslušam nikoli, ker mi gre na živce. Poslušam edino kaj preden zaspim v postelji z mojimi slušalkami. Pa še takrat imam raje metal (pomaga, ali kaj bolj rock, morda tudi kak pop ampak ne pretirano), ker me uspava.Klasika me pa vrže iz postelje. Sem ter tja poslušam glasbo, ko nimam kaj delati po zvočnikih na compu ampak ne pretirano dolgo.
http://www.r00li.com

Tac20 ::

Poslušam non stop, kadar sem za kompjutrom skos, v avtu vedno itd. brez nje bi tezko. Poslusam pa vse vrste glasbe, samo da je dobro odšpilano in posnetno.

Karaya 52 ::

Danes je glasba že preveč cheep. V vsaki mali trgovini, čakalnici; POVSOD je prisotna. Pravzaprav nimaš miru pred komadi "um, um, um, ela, ela, ela, under my...". In to je hudo zgrešena poanta same glasbe. "Glasbeniki" vložijo več truda v izdelavo spota, žal. Pa se nimam za nekega underground pristaša. Heh, vedno se mi je zdel termin "glasbena industrija" smešen, no, saj že ime pove vse. Ne napadam nobene zvrsti (poslušam klasiko), čeprav so nekatere temu problemu veliko bolj podvržene. Čeprav nam je sodobna tehnologija olajšala in izboljšala kakovost življenja, pri glasbi tega in naredila. :|

Zgodovina sprememb…

roli ::

O ja klasika je tudi zelo OK. Seveda ne čisto vse. Sem izbirčen pri glasbi.Poslušam vse vrste razen ene - narodno zabavne glasbe oziroma glasbe, ki vključuje harmoniko.
http://www.r00li.com

zcetrt ::

Harmonika ni beden inštrument. Nažalost je pač zlorabljena v nekaterih zvrsteh glasbe, a to še ne pomeni, da jo je treba zavračati.
4.

Meizu ::

Jst poslušam glasbo res nonstop, to pa predvsem rock, pa včasih elektronsko glasbo (sam mora bit res dober komad, ker elektronska glasba se mi ne dopade kaj preveč). Sem bolj zaprisežen poslušalec metal/rock/funk/jazz/blues komadov.

Daliborg ::

@avtor
A ti to statistiko delas? ker ce ja, potem je odgovor na vprasanje "kje jo poslusate?(misljeno na napravo katera predvaja glasbo)" //preglej kolko razlicnih naprav za poslusanje glasbo obstoja ( misljeno na prostor kje poslusas ): je tudi vezano na obstojece prenosne naprave za poslusanje glasbe, vendar pa tudi na omejitev v samih prostorih oz. lokacijah.
Na vprasanje "kdaj" jo poslusas : pa je odvisno od posameznika a se vedno lahko statisticno gledas na to s pomočjo vseh teh naprav za poslusanje glasbe.
Na vse to bi pa se dodal da nas glasba spremlja ze od nekdaj in dvomim da obstoja clovek kateri se ni poslusal razlicno glasbo.
Mene osebno glasba spremlja v dusi in imam prepricanje da za vsaka usesa glasba obstaja.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

roli ::

Heh ne delam statistike samo malo me zanima. Drugače pa kje se nanaša na to:
"V avtu", "na postelji" ...
http://www.r00li.com

gruntfürmich ::

glasbo poslušam povsod, najraje techno/house. ravno dons so mi rekli na šihtu, ko sem imel taki štanc, sicer bolj na tiho, da ga bom moral zamenjat, ker se jim ne dopade preveč (isti ritem po 5 minut). jst je sploh nisem registriral, sem kr v delo padel, ker imam glasbo samo za ozadje, zato mi pa najbolj paše štanc, ker je ni treba poslušat, in te niti glasba ne sili v to, da bi jo moral poslušat. samo ozadje...

tisti pojem 'glasbena industrija' se lepo dopolnjuje sv pojmom 'prehrambena industrija', oz. kot sem poslušal intervju od neke danske predstavnice v sloveniji; tam je kmetijstvo postala industrijska panoga; in s to množično pridelavo je hrana izgubila svoj okus. isto je pri glasbi. s to masovno produkcijo je glasba izgubila samo sebe.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Saladin ::

Povsod in nonstop.
Pa še predvajalnikov mi ni treba - vse imam v glavi.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

kajzer ::

vsepovsod kjer se le da... še ponoči u postli ne gre brez tk ko brez punce ne :P

DimmniBurek ::

Pravkar nabavil avtoradio na CD-je. Nimaš boljšega, vožnja postane še večji užitek....
Drugače pa doma, imam tudi prenosni mp3 za kak vlak in podobno, alpa za do faxa...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Pegaz ::

Jaz poslušam musko ves čas, ko sem pred računalnikom. Na živce mi gredo naše "wannabe" radijske postaje, ki ne znajo predvajat drugega kot pop + vrsto reklamnih sporočil.

Včasih mi kakšen komad ni preveč všeč, nato pa začnem razmišljat, kolk truda je bilo potrebnega, da se ga je naredilo / izpeljalo / posnelo. Seveda to ne velja za pop, kjer je vse itak skomercializirano.

Nekaj časa nazaj sem gledal koncert od Anike Horvat. Na koncu je obtožila vlado, da ji ne omogoča normalnega življenja samo z petjem. Če to ni absurd..

billgates ::

Jaz jo namerno poslušam samo na mp3 playerju. Kdaj? Tedaj ko je na radio še enkrat umberela ela ela ela e,e,e...;((

koyotee ::

Poslusam v avtu, za compom, med sihtom, kadar je le mozno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

BigFoot ::

Vedno v avtu (razen kadar sem pri volji in raje poslušam zvok mašine). Večino časa ko sem doma na PCu. In kar veliko tudi na šihtu.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

edge540 ::

Skoraj vedno pri delu z računalnikom, skoraj vedno med učenjem, vedno in brez izjeme v avtu, ponavadi med potjo na faks in včasih med brezveznimi predavanji (slušalka na eno uho:) ).

Vrti se najrazličnejše, od rocka in vseh njegovih derivatov, metala, malo rapa (ampak samo na ravni 2pac-a, ne karkoli) pa tudi kakšen easy listening pride vmes. Na to kar se vrti po radijskih postajah (ela ela ela e,e,e...:( ;( & stuff) sem alergičen.

T-h-o-r ::

Glasbo poslušam predvsem med vožnjo, včasih pa tudi za računalnikom izjemoma pa takrat, ko mi je res dolgčas in nimam čisto nič za posnet

najraje poslušam rock in punk in skoraj vse ostalo razen rave in turbofolk
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio postaje v SLO-Gold fish memory efect? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11613443 (8254) PreviousUser
»

Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10221746 (4041) zavajon
»

Glasba (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
12612704 (4509) Meizu
»

Katero muziko poslušate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8211872 (8178) AmokRun
»

Rock glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
538210 (7062) Pebkac

Več podobnih tem