» »

Proklik in Linux

Proklik in Linux

CCMbrother ::

Je komu uspelo usposobiti Proklik pod Linuxom? Sem klical na NLB in neuradno naj bi stvar delovala (to je tudi vse z njihove strani). Ne bi želel odkrivati tople vode oz. bi si rad zadevo olajšal, če ima kdo kakšen konstruktiven nasvet. Danes se bom lotil zadeve v Wine emulatorju v Opensuse 10.2.

Hvala za asistenco!

tzakel ::

jst sm neki probavu, vendar brez uspeha. Kako imaš namen instalirat? Jst sm uporabu wine program, sam ze pr instalaciji vn vrze.

amigo_no1 ::

Glede na to na je nekomu uspelo na Ubuntu linux preko wine namestiti IE4 (videl na Ubuntu forumu) in potem prepričati WGA da ima legitimno kopijo windowsev potem ne vem zakaj NLB Klik nebi delal preko wine :D .

Zgodovina sprememb…

knesz ::

V času ko sem se igral z linuxom, ubuntu, kako leto nazaj, mi je šel ie6 bp na wine. S tem se je povečalo tudi število programov ki so delali pod wine. Mogoče bi tudi proklik...
Za probat bi blo

lp

tzakel ::

Proklik ni tko kot IE6. IE6 sm jst tud gor naložu bp, ker ga pač proklik zahteva za pravilno delovanje. Tle je pomoje bl problem komunikacija z pametno kartico preko USB s programom smart trust personal, ta pa potem komunicira s programom proklik. Med instalacijo javi napako, ki pa je ne znam odpraviti.

DamirK ::

Tudi sam nameravam poslovati s ProKlik, zato sem malo pobrskal : http://www.crea.si/WWW/Pages/PomocInPod...

23. Je mogoče pametne kartice ActivIdentity uporabljati tudi v okolju Linux?

ActivIdentity za podporo pametnim karticam v okolju Linux ponuja programski paket ActivClient for Linux. Potrebno je upoštevati, da ima različica, ki je trenutno na voljo (v2.01) nekatere omejitve:

* Omogočena je samo uporaba pametnih kartic JavaCard (ActivIdentity Smart card 32K, 64K, ActivKey V3, SIM), ki so bile predhodno inicializirane z ActivClient programsko opremo za okolje Windows. Pametne kartice ActivCard Smart Card 8K in 16K niso podprte, prav tako ne pametni ključ ActivCard ActivKey V1 in V2.
* V okolju Linux na pametno kartico ni mogoče namestiti digitalnega potrdila, to je potrebno storiti z uporabo ActivClient v okolju Windows.
* Namestitveni paketi so na voljo za okolja Red Hat Enterprise Linux 3 in 4 ter SUSE Linux 9.3 in 10. V ostalih okoljih (Fedora, Debian, Ubuntu) je namestitev zahtevnejša, potrebno je ročno nameščanje datotek.

Uporaba pametne kartice je mogoča preko standardne knjižnice PKCS#11, torej v programski opremi kot so recimo spletni odjemalci Mozilla, Firefox, program za delo z elektronsko pošto Thunderbird.

Glede možnosti nakupa nam prosim pošljite elektronsko sporočilo na: info@crea.si ali pa nas pokličite po telefonu.

AndrejS ::

NLB ne zaupa pingvinom :D

SasoS ::

VMWare?

knesz ::

VMWare?

Pa piratske winse v duhu odprte kode? :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametna kartica (smart card) in nje čitalec

Oddelek: Omrežja in internet
197030 (1834) KruceFix
»

Dostop do e-davkov s pametno kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
72618 (2112) aigmt
»

ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
728136 (5449) aigmt
»

Certifikat na USB ključ

Oddelek: Pomoč in nasveti
127434 (7165) StratOS
»

ActivCard pametni ključ

Oddelek: Kaj kupiti
142922 (2751) Airskull

Več podobnih tem