» »

LCD TV - monitor

LCD TV - monitor

sword ::

Stvar je taka.

Razmišljam o nakupu LCD televizije, ne prevelkih dimenzij, s HD podporo, ki pa bi bla v veliki meri tud uporabljena kot monitor za gledanje filmov, pa kakšn špil vsake tok časa... sicer je ne mislm kupt že čist takoj, tko da niti ne vem omejitve z dnarjem, vsekakor pa ne bi skoparu, pretiravu pa tud ne. Mam 8800 GTS 320MB XFX, tak da z grafično mislm da ne bi blo problemov.

Mate mogoče kakšne predloge?

PS. Še najbolj bi se zanimal za Samsunge... (LN serija)
  • spremenil: sword ()

FBR ::

Najprej en lep pozdrav, sem namreč nov.

Tudi jaz trenutno kupujem lcd tv-monitor. Jaz sem se odločil za samsunga 940mw. Sicer je za isto ceno tudi 940mb, ki pa ima malo boljšo osvetlitev. Ne me spraševat preveč tehničnih zadev o lcd-jih, nimam tolk pojma je pa tud velik tle napisanga že o tem kolikor sem videl... Monitor sicer košta, povsod, 380€ (92.000sit) jaz pa sem ga na internetni strani dobil za 300€. Test ti pa lahko povem jutri.

LP FBR

FBR ::

P.S.: Keri pa so LN serija...jst kolkr sm gledal so zdej samo 940MG, 940MW, 932MP, 941MP in 741MP s TV-tunerjem s tem da je zadnji 17" prva dva pa sta 16:10 format ostala dva pa navadna 4:3.

Drugi proizvajalc, ki sm ga še zasledil je LG in sicer model M1921A, ki pa ni HD/HDTV Ready, medtem ko modela L193 in L198 sploh v Sloveniji še nisem zasledil.

Aha...šele zdle sm skaperal, da ti najbrš gledaš prov televizorje na katere bi vsake tolk cajta priklučil računalnik in ne monitorje...e za to pa ne vem praktično nič razn to, da so cene prekomerno zasoljene.hehe

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FBR ()

Zheegec ::

Ja s priključitvijo ne bo težav - kupiš DVItoHDMI kabel, pa je.

Vsi LCD TVji trenutno na trgu ali podpirajo običajno "HD" ločljivost 1366x768, ali pa so full HD (1920x1080) in precej dragi.

prva opcija je precej poceni - za 700 se dobi že super zadeva, je pa delovna površina manjša kot na 17" LCD monitorju. Za filme je to OK, za igre tako-tako (sploh če imaš dobro grafično, na slabi ločljivosti izgledajo igre kot da bi imel Playstation 3 ali podobna jajca :))), za kaj resnega pa precej slaba ideja.
Full HD je drag, imaš pa delovno površino skoraj takšno kot na 23"/24" LCD monitorju.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mene so predvsem zanimal LCD TV-ji do nekje 32", v skrajnosti do 37". Kej več od tega niti nimam v sobi v bližino računalnika kam postavt.

sam bi dal nekje do 650€, več niti ne. Vseeno pa to ni nakup v naslednjih treh mesecih, vsaj kakšne pol leta bom še počakal; tak da mogoče cene novih modelov kej popadajo.

druzga dela tvojga posta (ALIEn3001) pa ne razumem čist. Hočš rečt, da kvaliteta slike na 32" monitorju in 32" LCD TV ni primerljiva? Sam namreč res nisem expert za to področje in se mi je po moji oslovski logiki zdelo pač normalno, da se LCD monitor od LCD TV ne razlikuje kej dost, razen da je slednja sposobna predvajat normalen televizijski program in je s tem dražja.

Drugo vprašanje pa je: Je možno z računalnika gledat HD filme na HD Ready LCD TV in pri tem dejansko uporabt potencial HD?

PS. Full HD pa zaenkrat lepo odpade. Kere cene :O

kdorkol? prosim

pirpy ::

ALIE ti je hotel povedat da na lcd 17 imas rezolucijo skoraj enako kot na lcd televizorju 32 in s tem enako delovno povrsino to pomeni da bos moral lcd televizor pomaknit za kak meter in pol od sebe da te ne bo motila nazobčanost slike in s tem ko ga odmaknes nisi pridobil nic proti lcd 17 monitorju se pravi ce bi bl monitor velik 32 palcev bi moral imeti tako rezolucijo kot 4 17 tke oziroma 4 televizorje skup postavljene,filme iz racunalnika pa seveda lahko gledas v hd kvaliteti na lcd televizorju.
zehanje je nalezljivo

biokill ::

za borih 650eurou ne boš dobu velik, kaj šele 33"

LOL

Venturer ::

Eno vprašanje glede LCD monitorja z vgrajenim TV tunerjem.

V mislih imamLG M1921A LCD TV , ki ima resolucijo 1280 x 1024. Uporabljal pa bi ga za prenosni TV na navadno anteno in za priklop DVD predvajalnika pa tudi občasno za monitor na katerega bi bil priključen prenosnik za delo v Wordu, EXcellu, surfanje po netu...

Vprašanje ki se mi poraja je kakšna je slika TV na tem zaslonu, ali se pri uporabi monitorja kot samo TV kaj spremni resolucija na nižjo npr. 640*480? LCD TV in ne LCD monitorj ima ponavadi resolucijo nižjo in se mi zdi da je potem slika lepša in ne toliko zrnata, če sprejema antenski signal.

Upam da je razumljivo kaj me zanima, ali je LCD TV monitor 19" enako dober kot samo LCD TV enake velikosti za gledanje TV, ali je samo LCD TV boljši, ker potem raje kupim en LCD monitor in en LCD TV.

Hvala in lp

Zheegec ::

Za navaden antenski signal je LCD TV malo boljši, ampak ni opazne razlike. To seveda samo zato, ker ima 19" monitor pri privzeti ločljivosti 1280x1024 pač manjšo (fizično) piko, kot pa TV.
Zato je pa računalniška slika toliko boljša na monitorju kot na TVju.

Če se ti splača kupiti ločeno dve napravi - NE.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Venturer ::

Aha super potem vem kaj kupiti, samo mi je pa čudno ker so 19" LCD TV-ji neprimerno dražji kot LCD monitorji s TV tunerjem, pa ločljivost imajo TV-ji veliko nižjo.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene 30" monitorjev

Oddelek: Strojna oprema
458764 (8105) DonMatejo
»

LG 26" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
394694 (3470) LordWorm